Esenlikler,
Bu konuyu nereye yazacağımı bilemedim, bu forumda ayrı bir konu olarak açmanın doğru olup olmayacağından da emin olamadım; bu nedenle önceden açılmış olan başlığın altına yazmayı uygun gördüm ancak yapmamam gereken bir şeyi yapıyorsam lütfen beni uyarın.
Bu seçimde, güvenlikten sorumlu olduğum birkaç tane okul oldu ve seçimin tamamında aktif olarak görev yaptım.(Seçim günü eve dönüşüm sabah 5'i buldu) Müşahitlerin ve sandık kurulu üyelerinin bilgisizliği nedeniyle çok büyük sıkıntılar çektik öncelikle bunu söylemek isterim. Sizlerden ricam, hernegörüşte olursanız olun bu seçimde de oy kullanmanız, neden oy kullanmanız gerektiği kısmını açmıyorum, bu sizin anayasal hakkınız, kullanınız lütfen. Sonrasında da seçimde görev almanızı rica ediyorum sizlerden.(Çünkü sahadan bildirmem gerekirse ciddi müşahit eksiğimiz oldu, bazı yerlerde Millet İttifakının müşahiti de sandık kurulu üyesi de yoktu, ki bu oy çalınması için ideal koşulların oluştuğu anlamına geliyor, bazısında sadece telefonuyla ilgilenen sandık başında durmayan, bilgisiz gençler vardı)
Eğer, siyasi bir partiyle bağınız olmasından korkuyorsanız/çekiniyorsanız, müşahitlik başvurunuzu tamamen bağımsız olan Türkiye Gönüllüleri ile Oy ve Ötesi platformlarıyla iletişime geçerek yapabilirsiniz, korkmayın bu grupların herhangi bir siyasi bağlantısı yok. Parti hakkında endişeniz yoksa X/Y/Z partisinin ilçe teşkilatını arayıp müşahit olmak istediğinizi bildirebilirsiniz. Böylece partili müşahit olmuş olursunuz (yine parti üyesi olmanıza gerek yok ve gönüllü müşahitlikle partili müşahitliğin bir farkı da yok)
Eğer sandık kurulu üyesi(kısaca sandık başında duran ve her türlü işlemi yapan insanlar) o gün gelmediyse, yedekleri de gelmediyse(ki yedeklere hiçbir zaman ulaşamıyoruz) saat 6.30'da orada olan birilerini sandık kurulu üyesi olarak seçiyoruz. Sıkıntılı bir seçim bölgesindeyseniz, sizlerden ricam sabah en geç 6.30'da, ideal olanı saat 6'da, orada olun. Sandığın başında durun, bu seçimler daha bitmedi ama ilk seçimde müşahit olanların çok ciddi bir kısmı moral bozukluğundan ikinci turda müşahit olmak istemiyor, bu ise baştan çok büyük bir farkla yenilgiyi kabullenmek demek. Ve evet, muhalefetin seçim saçmalıklarını da uzun uzun yazacağım ama seçimlerden sonra yazacağım; şu an zamanı olduğunu düşünmüyorum. Bu yazıyı yazmam herhangi bir siyasi partiyi desteklememden ziyade, başka bir çaremin olmamasından dolayı oldu
Buraya da yazmak istedim bunları, mümkün olduğunca her türlü kişisel verimi korumaya çalıştım ve siyasi bir metin yazmaktan uzak durmaya çalıştım; bir hatam olduysa kusura bakmayın.
-Şeref ve güç ebediyen Şeytan'a atfolsun!