Vivivi said:
Esenlikler
Şu soruyu sormak istedim
Joy of Satan'dan önce (antik çağlar kadar eski değil, 1800-2000 arası) SS ne seviyedeydi?
İyi forumlar ve hayat deneyimleri:
Anlatılan tarihe göre tapınakçıların dağıldığı tarihte dağılmadığını varsayıyorum, büyük üstad ve üst kademedekiler idam edildi lakin diğerleri yer altına inmiş olmalı, zira haklarında bir bilgi yok, yakalanmadıkları ve kaçıp gizlendikleri dışında. O tarihten bu güne isimleri ve haklarında fısıltılar hiç bir zaman eksik olmadı, eğer düşman mason loncalarına sızmış olduğu gibi onlarada sızmadıysa hala yaşamaya devam ettiklerini düşünüyorum, bildiğiniz gibi onlar pagandı. Bize kötü anlatılanları düşün (hala halihazırda antipropoganda sürüyor), naziler, tapınakçılar, ejderha kardeşliği (vlad tepeş), haşhaşiler gibi... Hepsi karalanıp iftiralara uğradı, ve bu hala devam ediyor. Şahsi düşünceme göre thule grubuda dağılımış olmamalı, savaş kaybedildi lakin önemli isimler kaçmayı başardı, onlarda yeraltında olmalılar, burası internet ve joy of satan public bir oluşum, lakin bu saydıklarımız gerçekten "gizli" oluşumlardır, internette ulaşamayacağınız kadar. Ayrıca the society of assasins yani haşhaşiler de bulgularıma göre pagan olabilir, ve inan bana anlatılan tarihe göre hülagü alamutu patlattığında tek merkezleri artık orası değildi, bir çok farklı alamutvari kaleye ve kartal kayasına sahiplerdi. Anlatılana göre uzun yıllar tapınakçılarla iş yaptılar, hatta Katolik kilisesi tapınakçı üstadlarını yargılarken alamut hadisesin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen haşhaşilerle iş birliği yaptıkları argümanını kullanıyordu. Alamut hadisesinden sonra onlarında gizlenmiş olması ve faaliyetlerini sürdürmüş olmaları işten bile değil. Hasan Sabbah doğuya uzun yolculuklara çıkıyor ve sonrasında aslında "tanrının olmadığı" fikri ve bir çok doğu ruhani ilmiyle geri dönüp devasa bir sistem kuruyor, hayatı boyunca abbasilerle savaşıyor ve nice devletin içine sızıyor, nizamülmülkü öldürüyor, bu bulgular onun bir pagan olmuş olabileceğine işaret ediyor olabilir. Haşhaşilere ait bütün kitapların ve bilgilerin alamutta olduğu fikri akla da tarihe de aykırı, evet alamut patlatıldı, peki ya diğerleri? Haşhaşiler de tapınakçılar da bitmiş değilse bu süpriz olmaz. Mason loncaları aslında gizli bile değildi, joy of satan gibiydi, tek farkı o zamanlar internet olmaması ve loncalarda görüşmeleri, masonların içine sızılmış olması diğer pagan faaliyetlerinin ele geçirilmiş olduğu anlamına gelmez. Devasa bir savaş dönüyor, ve inan bana public olarak tek cephe jos olsada bu savaşın derin cephelerininde var olmadığı anlamına gelmiyor.
Esenlikler