Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Şeytanın ismi

⛧Dantalionas ⛧

New member
Esenlikler,devamlı olarak aklıma takılan birşeyden bahsetmek istiyorum fark ettim ki lucifuge rofocale'a kadar birçok demonun isimlerinin kökenine inerek düzeltmelerde bulunuyorsunuz ki bu bence doğru bir hareketti ama hala daha yazılarınızda adı yıllarca kirletilmiş şeytan ismini kullanmaya da devam ediyorsunuz Yüz yıllar boyunca adı kirletilmiş,kendisine iftiralar atılmış bir ismi hala daha neden kullanıyorsunuz? yazılarınızda şeytan yerine lucifer adını kullanmak daha doğru olmaz mı? yoksa şeytan ismini yücelten başka birşey mi var?

Esenlikler,devamlı olarak aklıma takılan birşeyden bahsetmek istiyorum fark ettim ki lucifuge rofocale'a kadar birçok demonun isimlerinin kökenine inerek düzeltmelerde bulunuyorsunuz ki bu bence doğru bir hareketti ama hala daha yazılarınızda adı yıllarca kirletilmiş şeytan ismini kullanmaya da devam ediyorsunuz Yüz yıllar boyunca adı kirletilmiş,kendisine iftiralar atılmış bir ismi hala daha neden kullanıyorsunuz? yazılarınızda şeytan yerine lucifer adını kullanmak daha doğru olmaz mı? yoksa şeytan ismini yücelten başka birşey mi var?

Esenlikler,

Şeytan ismi aslında "Shaitan, Shaitaan, shaytan" kökünden geliyor. "Satan" gibi. Arapça ve hintçe kökenli olduğu için yazımı türkçe de "Şeytan" oluyor.

Kendi gözlemlerim bu yönde tabii ki, itiraz edilebilir.

İyi günler dilerim.

Dünyanın en eski dili Sanskritçe’de “Ebedi/Mutlak Gerçek” anlamına gelen Satan, Yahudilerin pis dili ibranicede “Düşman” anlamına geliyor. Zaten o yüzden Şeytan’ın ismi bilerek karalanmaya çalışıldı. yahudilerin karalamak için bu kadar uğraştığı bi ismi biz de reddedip diğer isimleri tercih edersek sadece onların ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Satan&Şeytan&Sanskritçe&Ebedi gerçeklik&insan olmak... bu tarz kavramların hepsi evrenin tüm kademelerinde bize ait. ve öyle kalacak. birkaç soysuz çamur attı diye bizim olandan vazgeçmek ne kadar iyi?
kaldı ki bu hepimizin yıllardır verdiği emekleri (Satanın asıl anlamının ebedi gerçek olduğunu yaymak ve öğretmek) çöpe atmak olur. siz de o ismin kirli olduğunu biliyorsunuz ki kullanmıyorsunuz, yıllardır neyi kanıtlamak istiyorsunuz derlerse ne cevap veririz...

Galiba Du'at'taki tanrılarımız ve Babamız senin bu sorunu duydu ve Yüksek Rahip bu sorunun ertesi günü bu vaazı yayınladı. Adeta senin soruna cevap niteliği taşıyor.

Galiba Du'at'taki tanrılarımız ve Babamız senin bu sorunu duydu ve Yüksek Rahip bu sorunun ertesi günü bu vaazı yayınladı. Adeta senin soruna cevap niteliği taşıyor.
Aslında Yüksek Rahip'i Twitter'da "şeytan" isminin kökenini bilmemekle 'suçlayanlar' var. Bir süredir karşılaştıklarına yönelik yazıyor vaazları.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back