Estergon said:
Ya bakın şu yazıya daha beni tanımadan konuşmadan kitap yazmış ne kadar ciddiye alırsın yaniiii sorduğum hiçbir soruya cevap alamadım bu benim değil sizin bilgisiz oluşunuz. Açıkla tasdikle öyle yazmakla olmuyooo bu işler işi yapacaksin ordan burdan okuduğun şeyler ne kadar doğru sen mesleğin nedir ne iş yapıyorsun hayat koçu musun. Yaniii. Sizin yazdiklariniza gülüyorum.
Esenlikler,
Yapmaktan özellikle kaçındığım bir şeyi ısrarla sorduğunuz için yapacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim, yazdığım üç paragraftan sadece biri, o da üç cümle, sizin hakkınızdaydı. Eğer bunu ‘‘kitap yazmak’’ sanıyorsanız yazar olmadığınız belli. Ben kitap yazdım, yaklaşık 108 bin kelimeydi ve yabancı bir dildeydi. Hayır, yazar değilim. Hobi olarak yazıyorum.
Ama madem ‘‘açıkla’’ dediniz, neden cevap alamadığınızı açıklayayım.
1. Kimse Sizi Ciddiye Almıyor
Buraya ilk gönderiniz bu:
Estergon said:
Şeytani çağırdım ve ondan beni demonlariyla evlendirmesini istedim sonra yatağıma uzandım vücudumda elektrik gibi sanki bişey akım gibi gezdi sonra göğsüme geldi ve içim huzur doldu kendimi güvende sağlıklı dinç hissettim gerçekten baba şeytan beni evlendirmismidir ? Öğrenmenin kesin bir yolu varmı ?
Estergon said:
Rüyamda evlenirmiyiz yoksa direkt evlenmismiyimmidir
Ruyama gelicek mı demonlar dişi kadın demonlar
Mugetsu ve Sapahe sizi ciddiye alıp güzelce cevap verdiler. Sorduğunuz aynı saçmalık derecesindeki diğer sorulara gerek Bright Truth gerekse diğer üyeler ciddiyetle cevap verdiler. Ama yarım sene geçmiş olmasına rağmen aynı tarz şeylerle geliyorsunuz. Bu yazdıklarınız yüzünden sizi kınamadım, çünkü kontrol altına alamadığınız gezegensel etkiler sebep oluyor. Hala da kınamıyorum. Ama kontrol altına almayı denemeden buraya gelmeye devam ederseniz eninde sonunda insanların sizi ciddiye almayı bırakacağı belliydi.
2. Kullandığınız Dil
Ek ve bağlaç kullanımını geçtim, özel isimleri büyük harfe çevirmekten virgül ve soru işareti kullanmaya kadar yaptığınız hatalar ya çok genç olduğunuzu, ya gerekli eğitimi almamış/başarısız olmuş olduğunuzu, ya da bilerek yaptığınızı söylüyor. Herkes farklı şartlarda doğuyor yani sizi eğitim seviyeniz yüzünden eleştirmem. Ama bu çok önemli bir şeyi daha gösteriyor: Okuma alışkanlığınız yok. Olsaydı göz alışkanlığından dolaylı olarak doğru yazmayı öğrenirdiniz. Okuma alışkanlığının olmaması doğal olarak yeterli miktarda JoS materyali de okumadığınız anlamına geliyor. Birçok kişi sizi siteye yönlendirdi. Hayır Sherlock da değilim, varması çok zor sonuçlar değil.
3. Verilen Tavsiyeleri Uygulamıyorsunuz
Burada cevabını aldığınız şeyi İngilizce forumda tekrar soruyorsunuz. Tavsiyeleri uygulamadığınız gibi yardımcı olmaya çalışmış kişileri yetersizlikle suçlayıp doğal olarak size yardımcı olmayı isteyen kişileri itiyorsunuz, sadece dalga geçenler kalıyor. Yaşam koçu değilim, bu insanların sık sık benden tavsiye istemesine engel olmuyor.
4. Şeytan ve Tanrılar Hakkında Saygısızca Konuşuyorsunuz
Onlardan saygısızca bahsediyorsunuz, isimlerini büyük harfle yazmaya bile tenezzül etmiyorsunuz. Bizim insanlarımızın size cephe alması şaşırtıcı değil. Hepimiz adına konuşacak avukat veya sözcü de değilim, sadece duygularımızın ortak olduğunu biliyorum.
Son olarak, benim Neptün hakkında söylediğim her şey Yüksek Rahibe Maxine Dietrich’ten geliyor. Eğer alınganlığı bırakıp baştan okursanız Neptün etkili insanların ruhaniyete nispeten yetenekli olduklarını söylediğimi görürdünüz. Bu övgüyü başarıyla görmezen gelerek saldırıya uğramış gibi davranmanız Neptün etkisine bir kanıt daha. Kurban zihniyeti, alınganlık Neptün’den gelir. Neptün etkisini dengelemenizi son kez tavsiye edeceğim.
Ne olduğumu söylerdim ama Bright Bey oversharing yüzünden gönderimi onaylamazsa üzülürüm.