Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

İn Nomine Dei Nostri Satanas

Kondofos

Member
Esenlikler,

Başlıkta yazdığım cümle düşman tabirleri olan "İn the name of the God/İn the name of the father" ya da "Bismillah" gibi bir şey mi? Günlük hayatta düşmanın yaptığı gibi bir işe başlamadan önce zikretmemiz gerekir mi? Onların yaptığı gibi bizimde tanrımızın ismini zikretmemiz ruhani olarak onlara bir zararı olur mu; hani müslümanlar zikir çekmenin Şeytan'a zarar verdiğini düşünüyorlar ya, onun gibi.

İyi günler.

Esenlikler,

Bu sadece Babamızı onurlandırma amaçlı bir söz. Büyüsel bir tarafının olduğundan şüpheliyim. Ve hayır, her işe başlarken söylemenize gerek yok. Ritüellerde onun yardımını ve gözetimini istediğimiz için diyoruz.

İyi akşamlar.

esotericguide.org sitesinde biraz göz gezdirdim; Antik Satanizm, Luciferianizm ve Spiritüel Satanizm adlı üç farklı kategori var. Bunların birbirinden farkı nedir? Ayrıca o site güvenilir bir yer midir?

Kondofos said:
esotericguide.org sitesinde biraz göz gezdirdim; Antik Satanizm, Luciferianizm ve Spiritüel Satanizm adlı üç farklı kategori var. Bunların birbirinden farkı nedir? Ayrıca o site güvenilir bir yer midir?

Joy of satan dışında hiçbir site de güvenilir değildir. zaten birkaç bilgiyi bizden alıyorlar yani ama yinede hiç tavsiye etmiyorum kesinlik ve kesinlikle.

Kondofos said:

Esenlikler,

Bu site bize ait veya bizden değildir. Bildiğim kadarıyla her telden insanın olduğu karma bir topluluk. Buralardan Satanizm'i öğrenmeniz iyice kafanızı karıştıracaktır; çünkü o sitede dediğim gibi her görüşten kişi kendine yer edinebiliyor.

Antik Satanizm dediğimiz şey, Türkiye'de oluşturulmuş bir görüş. Propaganda olmasın diye detayına girmeyi reddediyorum.

Luciferianizm de bildiğim kadarıyla hemen hemen yakın bir şey. "Satanizm"i daha bireysel olarak "şekillendirebildiğin" bir görüş diye aklımda kalmış ancak dediğim gibi emin değilim.

Spiritüel Satanizm de Satanizm'in ruhani kısmıdır. Genelde Türkiye'de JoS için kullanılır.

İyi akşamlar.

Bright Truth said:
Kondofos said:

Esenlikler,

Bu site bize ait veya bizden değildir. Bildiğim kadarıyla her telden insanın olduğu karma bir topluluk. Buralardan Satanizm'i öğrenmeniz iyice kafanızı karıştıracaktır; çünkü o sitede dediğim gibi her görüşten kişi kendine yer edinebiliyor.

Antik Satanizm dediğimiz şey, Türkiye'de oluşturulmuş bir görüş. Propaganda olmasın diye detayına girmeyi reddediyorum.

Luciferianizm de bildiğim kadarıyla hemen hemen yakın bir şey. "Satanizm"i daha bireysel olarak "şekillendirebildiğin" bir görüş diye aklımda kalmış ancak dediğim gibi emin değilim.

Spiritüel Satanizm de Satanizm'in ruhani kısmıdır. Genelde Türkiye'de JoS için kullanılır.

İyi akşamlar.

Esenlikler,

Aslında bakarsak Luciferianizm biraz daha Yeni Çağ'ın dışında kalıyor. Hristiyan karşıtı olan bir görüş olarak ortaya atılıyor ve O9A ve Rosicrucian gibi kendine ait toplulukları ve kendine ait ekolleri mevcut. Teistik Luciferianizm, Gnostik Luciferianizm, Misantrophic Luciferianizm vb. gibi. Ancak "Şeytan" inançları yoktur ve Lucifer'ı farklı bir varlık olarak tanıttıkları için de Satanizm kisvesi adı altında geçmiyor ve kendilerine Satanist'de demiyorlar zaten. Qlippothic ve Kabalistik çalışmaları olduğunu biliyorum, ama kendi içlerinde bile yaptıkları çalışmaları ve ritüelleri gizli. Bunun için haklarında bildiğimiz çok bir şey yok ne yazık ki.

İyi günler.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back