Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

İbranice Kökenli İsimler

Daemonica

Member
Esenlikler.

Ne yazık ki Türkiye'de çoğu cahil aile sırf inandıkları sözde 'kutsal' kitapta geçiyor diye yeni doğan çocuklarına saçma sapan isimler veriyor. Bunların bir kısmı anlamsız Arapça kelimelerden ibaret fakat büyük çoğunluğu peygamber ismi. Bildiğiniz gibi de peygamberlerin alayı y*hudi. Aslında durum sadece Türkiye'de değil, dünyanın çoğu yerinde böyle. Hatta şöyle ufak bir örnek vereyim:

Jacob, Jake, Kafka, Yakup ismi 'Y*hova İzler' anlamına geliyor.
Elijah, Eli, İlyas ise 'Tanrım Y*hova'dır' anlamına geliyor.
Hans, Giovanni, John, Yahya ise Yohannan isminden geliyor. Bu ismin anlamı ise 'Y*hova Lütufkardır' minvalinde bir şey.

Böyle daha bir ton isim var. İbrahim olsun, Mehmet olsun, Bünyamin olsun say say bitmez.

Merak ettiğim konuyu kısaca şöyle anlatayım. Mesela İlyas isminde birisi Şeytan Baba'ya adanmak istedi. Kağıda yazmaya başladı (adanma yazısını kısalttım, ona çok takılmayın) "Ben, İlyas bla bla, benim ve insanlığın gerçek yaratıcı tanrısı, Lordumuz Şeytan'a kendimi adıyorum" Sizce de biraz garip olmuyor mu? İsmi direkt 'Tanrım Y*hova'dır' olan birisinin kendini sonsuza dek Şeytan'a adaması çok tuhaf gözüküyor. Yanlış anlamayın, sonuçta dünyaya gelirken ismimizi seçme gibi bir lüksümüz yok, fakat Şeytan ve Tanrılar bu duruma nasıl bakıyor?

Forumlarda Tanrıların bu tarz şeyleri umursamadıklarını yazan bazı üyeler gördüm, kimileri de bu tarz isimlere sahip kişilerin en kısa sürede yasal yollarla ismini değiştirmesi gerektiğini söylüyor. Yalnız isim değişikliği de yazıldığı kadar kolay bir şey değil, bir ton evrakla uğraşıp üstüne bir de hayatınız boyunca kullandığınız ismi değiştiriyorsunuz. Çoğu kişinin de ismini değiştireceğini zannetmiyorum.

Peki bu durumdaki insanlar ne yapmalı?

Şeytan ve diğer Tanrılar elimizden gelmeyen durumlar sebebiyle bizi yargılamayacaktır.
Fakat elbette kişinin elinde bu durumu değiştirme gibi bir lüksü varsa en doğru olan değişim yoluna gitmektir.
Yaşadığımız çevre gereği bu durumu insanlara açıklayamayacak veya yasal yollardan dolayı önünde engel olan insanlar ise kendilerini bu durumda zorlamamalı ve başka çözüm yolları aramalıdırlar.
Şeytan ve diğer Tanrılar bu durumu önemsemez evet ama ismimizin ruhumuza derin bir etkisi olduğunu unutmamalıyız. Kişinin ismi düşmanın enerjisini taşıyorsa bu durum ruhunu da ister istemez etkileyecektir. Bu durumda şunları yapabilirsiniz;
1-Kendinize sadece Şeytan ve Demonların ve Satanist ailenizin bileceği "Sihirli" bir isim takmak
2-Birden fazla isminiz varsa diğer isminizi kullanmak
3-Baba veya annenizin ismi bu tarz kirli bir isim değilse "(Baba/Anne adı) oğlu/kızı ben" şeklinde adanmak
4-Ve elbette elinizden geliyorsa isim değiştirmek

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back