Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ölü internet teorisi

Ludovica

New member
Pek konuşulmamış, değinmek istedim. Son zamanlarda herkes belli başlı stereotiplere dönüştü, aynı kelimeler aynı tepkiler aynı yorumlar sürekli karşıma çıkıp duruyor. Tesadüfen denk geldim buna. Gerçekten de bazı günümüzdeki meemlerin, söylemlerin nereden çıktığını bulamıyoruz bir anda gündem oluyor sadece. Eskiden internet böyle değildi sanki. Twitter'a bakıyorum 3 5 bot malum kişiyi övmüş aynı mesajlarla. Normaldir diyorum sonra mizah sayfalarına bakıyorum yorumlar birebir aynı. Sonra bazı insanların uzun cevaplarına baktığımda mesajların chatgptden birebir kopyalandığını gördüm. Chatgptye net ve direkt bir cevap vermesini söyleyerek bunları sordum. Kabul etti. (Botlar interneti kontrol ediyor mu politika ve meem kültürünü etkiliyor mu net cevap ver dediğimde yes it is accurate dedi.) Bu durum da beni tek bir soruya itti: Bunca bot varsa amaçları ne? Neyi değiştirmeye veya etkilemeye çalışıyorlar? Bunların kaynağı kim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Botların olduğu kesin, genelde de bir ülkenin 'rakip' ülkeye karşı siber savaş vermesinden kaynaklı. Mesela geçenlerde bir fotoğraf ortaya çıktı; Twitter'da birisi malum IQ testi sonucunu paylaşmış, 136 IQ sonucu paylaşıp Amerika siyasetiyle ilgili bir şeyler zırvalamış. Başka bir kullanıcı da ChatGPT ile konuşur gibi bir cevap yazınca IQ testi sonucunu paylaşan arkadaş bot olduğunu anında belli etmiş. Bu gibi senaryolarda Çin, Rusya gibi y*hudi sistemlerinin neredeyse eksiksiz işlediği hükümetler Batı ülkelerini hedef alıyor; bu ülkelerdeki kişileri aptallaştırmaya çalışıyor. Bunun en büyük örneği de Çin menşeili TikTok uygulamasının ülkemiz dahil olmak üzere çoğu ülkede aptal akımları ön plana çıkarırken Çin'de daha çok kişisel gelişime odaklı videoları öne çıkarması. Yalnız burada Batı da sütten çıkmış ak kaşık değil; bilakis Nasyonal Sosyalizm karşıtı, Trans kültürünü yaymaya çalışan, sapkın bir şekilde LGBT'yi insanların bilinçaltına empoze eden, ırk karıştırmayı teşvik eden ve y*hudileri eleştiren herkese antisemitik damgası vuran Woke kültürünün ana kaynağı da Batı. Amaç da botlar ile insan doğasına uygun olmayan şeyleri normal göstermek; kendini modern zanneden goyların da "Evet bunlar çok normal, doğal şeyler. Gelenekçi değil modern olun biraz yobazlar" demesini sağlamak. Bunların kaynağı da muhtemelen Haham Rachelstein, Shekelstein ve Schmidtberg üçlüsüdür.

Yine de tüm suçu botlara atmamak gerek, günümüz insanı ekseriyetle sığır. Dediğim gibi kendini modern zannedenler bir yana, bir de gelenekçi olacağım diye ilkel kabile görüşlerini utanmadan söyleyenler de var. Haber sitelerine giriyorsunuz, gece yarısı araba çarpıp ölen bir kedi haberi var diyelim; herif gitmiş ciddi ciddi o saatte şoföre kuyruk sallamasaymış yazmış, böyle sapık düşünceli yaratıklar da var. Bahse varım hepsinin, görüşleri ne olursa olsun zeka seviyeleri aynıdır. Böylesine aşağılık bir beyin de çok fazla özgün şey üretemez zaten, o yüzden internette gördüğünüz yorumların bir kısmı da bu tiplere ait. Botlar da bu kadar basit canlıların zeka seviyesini kopyalayabilecek kadar gelişmiş. Bu sebepten ötürü de ha bu tipler ha botlar hiç fark etmiyor; iki taraf da internete gereksiz veri depoluyor.

Sosyal Medyanın bir SS'e katabileceği 9 kötü 1 iyi şey var, o 1 iyi şeyi de forumlardan öğrenebiliyorsunuz zaten. Mesela Twitter'a girip mutlu ve pozitif ayrılan kaç kişi var aramızda? cevap 0 çünkü bu aptal uygulamanın tek amacı insanın nefret duygusunu körükleyip sinir krizi geçirtmek. 1 hafta önce internette gördüğünüz, herkesin harıl harıl bir şeyler yazdığı, kanın gövdeyi götürdüğü tartışmaları hatırlamıyorsunuzdur bile. Sosyal Medyayı kullanmayın demiyorum, ama gereği de yok; beyninizi uyuşturmaktan başka pek bir işe yaramıyor. Geçen Instagram kapandı, açılalı 1 gün oldu ve muhtemelen herkes uygulamanın 1 haftadır kapalı olduğunu unutmuştur; 1 günde beyinlerini uyuşturdular, çok yazık.

Pek konuşulmamış, değinmek istedim. Son zamanlarda herkes belli başlı stereotiplere dönüştü, aynı kelimeler aynı tepkiler aynı yorumlar sürekli karşıma çıkıp duruyor. Tesadüfen denk geldim buna. Gerçekten de bazı günümüzdeki meemlerin, söylemlerin nereden çıktığını bulamıyoruz bir anda gündem oluyor sadece. Eskiden internet böyle değildi sanki. Twitter'a bakıyorum 3 5 bot malum kişiyi övmüş aynı mesajlarla. Normaldir diyorum sonra mizah sayfalarına bakıyorum yorumlar birebir aynı. Sonra bazı insanların uzun cevaplarına baktığımda mesajların chatgptden birebir kopyalandığını gördüm. Chatgptye net ve direkt bir cevap vermesini söyleyerek bunları sordum. Kabul etti. (Botlar interneti kontrol ediyor mu politika ve meem kültürünü etkiliyor mu net cevap ver dediğimde yes it is accurate dedi.) Bu durum da beni tek bir soruya itti: Bunca bot varsa amaçları ne? Neyi değiştirmeye veya etkilemeye çalışıyorlar? Bunların kaynağı kim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bu saçma durumdan dolayı Google ve hatta başka popüler arama motorlarının SEO'yu öldürdüğünü düşünüyorum. Fazla uzakta değil, 4 sene öncesinde falan Google üzerinden bir teknik içerik, makale falan aradığınızda bir sürü güzel içerik çıkıyordu. Şimdiki aramalarda o kadar da kaliteli siteler çıkmıyor genellikle. Google'ın kendi yeni SEO politikaları da eklenince artık iyice çöpe sarmaya başladı.

Artık şahsen teknik, bilimsel vs. bir şey araştırırken Türkçe kullanmıyorum. Çünkü çok yetersiz kalıyor. İşin enteresan tarafı, İngilizce kullanılsa bile yine bir 4 sene önceki arama çıktılarının yerini tutmuyor. Çözüm sanırım yapay zeka destekli arama motorlarını kullanmak, ama bu da tartışmaya çok fazla müsait.

Bir de şu durum var, herhangi bir konuyu trende sokabilme durumu var botların. Ne gerek var ki Türkiye'de hükümetinin buna ihtiyacı yok çünkü fanatikler botlardan daha itaatkar ve geri zekalı.

Neyse, günün sonunda trendlere yön verme güçleri bulunuyor. Bence çok tehlikeli bir durum.

Son olarak herkesin bildiği bir şey var, herhangi bir konuyla alakalı telefonun yanında konuşulduğu zaman o konuyla alakalı reklamlar çıkıyor. Google falan da bu anlamda eğer bu botlarla ilişkiliyse zaten vay halimize.

Birde internet ucuzladı, farkındaysanız, eskiden herkesin interneti yoktu, şimdi sınırsız internet çıktı, birde ucuz bazı yerlerde bedava internet, artık internet ayağa düştü, herkes biliyor...

Birde internet ucuzladı, farkındaysanız, eskiden herkesin interneti yoktu, şimdi sınırsız internet çıktı, birde ucuz bazı yerlerde bedava internet, artık internet ayağa düştü, herkes biliyor...
Doğru, 2010'dan önce internette az ama kaliteli insan vardı; harbiden bilgi deposu gibiydi o zamanlar. Hem internetin ucuzlaması, hem de akıllı telefonların yaygınlaşması yüzünden ipini koparan internete geliyor artık. Halihazırda düşük seviyede olan tiplerin sosyal medyayla daha da düşmesi çok acınası, tek tip oluyorlar yavaş yavaş; bu gidişle grilerden farkları kalmayacak.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back