Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Zazen Meditasyonu ve Stoacılık

Xaji

Member
Merhaba, esenlikler dilerim.

Yapmak istediğim bir meditasyon var, ancak bu SS olduğum için zararlı olur mu, yoksa fayda mı sağlar, bilmiyorum. Başlamadan önce size danışmak istiyorum. Zazen, ya da diğer ismiyle Zen meditasyonu fayda sağlar mı? Bizdeki boşluk meditasyonu bir objeye odaklanıp hiçbir şey düşünmemeye çalışmak üzerine; düşüncelerimizin bulutlar gibi dağılmasını sağlıyoruz. Ancak Zen meditasyonunda, nefesimize odaklanıp düşüncelerimizi ayırt etmeden izliyoruz ve dizginleşene kadar gelip gitmesine izin veriyoruz. Antik çağda Samuraylar bu şekilde meditasyon yapıyormuş, okullarda falan uygulanıyormuş. benim Samuraylara büyük bir ilgim var. o yüzden ilgimi çekti.

Bir de Stoacılık hakkında ne düşünüyorsunuz? Son olarak, MBTI yani kişilik tipleri gibi şeyler doğru mudur, yoksa modern zamanın uydurduğu bir saçmalık mıdır? Teşekkürler.

Yapmak istediğim bir meditasyon var, ancak bu SS olduğum için zararlı olur mu, yoksa fayda mı sağlar, bilmiyorum. Başlamadan önce size danışmak istiyorum. Zazen, ya da diğer ismiyle Zen meditasyonu fayda sağlar mı? Bizdeki boşluk meditasyonu bir objeye odaklanıp hiçbir şey düşünmemeye çalışmak üzerine; düşüncelerimizin bulutlar gibi dağılmasını sağlıyoruz. Ancak Zen meditasyonunda, nefesimize odaklanıp düşüncelerimizi ayırt etmeden izliyoruz ve dizginleşene kadar gelip gitmesine izin veriyoruz. Antik çağda Samuraylar bu şekilde meditasyon yapıyormuş, okullarda falan uygulanıyormuş. benim Samuraylara büyük bir ilgim var. o yüzden ilgimi çekti.

Bir de Stoacılık hakkında ne düşünüyorsunuz? Son olarak, MBTI yani kişilik tipleri gibi şeyler doğru mudur, yoksa modern zamanın uydurduğu bir saçmalık mıdır? Teşekkürler.
Zaten boşluk meditasyonunun bir diğer yönü/uygulaması bu.
Stoacılık iyidir ilerde iyice araştırıp içine girmek istiyorum. Sosyal medyadaki stoacı hesaplara bakmak yerine daha derin bir araştırma yapmak gerekli.
Kişilik tipleri bir akım gibi daha çok. İnsanları sınıflandırmak ne kadar doğruysa bu da o kadar doğru.

Bahsettiğiniz meditasyon söylenildiği gibi boşluk meditasyonunun farklı bir varyasyonu. Dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Düşüncelerinizi kontrol edebilmek için iyi bir yöntem.

Stoacılık diğer Spiritüel Satanistler tarafından da kabul görmüş bir felsefe ve yaşam biçimidir. Antik Stoacıların en güzel örneklerinden birisi ise oldukça gelişmiş ve üst düzey bir Spiritüel Satanist olan Marcus Aurelius'tur.

MBTI ise aynı şekilde Satanas'a yakın bir psikiyatr olan Carl Gustav Jung'un yazdığı karakter ve kişilik analizleri ilham alınarak hazırlanmıştır. MBTI, detaylı bir kişilik analizinden ziyade oldukça yüzeysel ve genel bir fikir verir. Bundan dolayı aynı kişilik tiplerine sahip insanlar çok büyük farklılıklar gösterir. Eğer karakter ve kişiliğinizi öğrenmek istiyorsanız en iyi yol astroloji öğrenmektir. Carl Gustav Jung'un kendisi de bir astrologdu ve analizleri sırasında astrolojiyi kullanırdı.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back