Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Zayıflıkların Sebebi - Kapitalizm

Chew666

New member
Bütün Joy of Satan ailemize Esenlikler olsun!

1. Çevresel Olumsuzluklar
Kapitalizmin hızlı büyüme odaklı yapısı, sınırsız kaynak tüketimi ve çevreye zarar veren üretim süreçlerini teşvik ediyor. Kapitalizmin bu hızlı büyüme ve kısa vadede kârı maksimize etmeye çalışması küresel ölçekte çevresel sorunlara, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve doğal kaynakların daha hızlı şekilde tükenmesine yol açıyor. Turizm adı altında binlerce ağacın ve türün yok edilmesi, ormansızlaştırma etkisi nedeniyle birçok türün tehdit altında olması örnek gösterilebilir.

2.Demokratik Zayıflıklar
Kapitalizm, büyük şirketlerin ve sermaye sahiplerinin, hükümetler ve yasal süreçlere aşırı etki sahibi olmasına (rüşvet) yol açabilir. Bu durum, diğer insanların yerine sermaye sahiplerinin çıkarlarının önceliklendirildiği siyasi yapı oluşturur. Bu yapı ileride olabilecek olan, sosyal adaletsizlik istikrarsızlığına neden olur.

3.Dünyaca Krize Sebeplilik
Kapitalizmin içinde olan finansal spekülasyon ve risk alma eğilimi zaman zaman finansal krize yol açmıştır (2008 Krizi). Bu kriz sadece belirli bir bölgeyi değil, küresel olarak etkileyerek dünya çapında sosyal faaliyetlere, üretim zorluklara ve bankalar üzerindeki durgunlukara neden olmuştur.

Bütün Joy of Satan ailemize Esenlikler olsun!

1. Çevresel Olumsuzluklar
Kapitalizmin hızlı büyüme odaklı yapısı, sınırsız kaynak tüketimi ve çevreye zarar veren üretim süreçlerini teşvik ediyor. Kapitalizmin bu hızlı büyüme ve kısa vadede kârı maksimize etmeye çalışması küresel ölçekte çevresel sorunlara, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve doğal kaynakların daha hızlı şekilde tükenmesine yol açıyor. Turizm adı altında binlerce ağacın ve türün yok edilmesi, ormansızlaştırma etkisi nedeniyle birçok türün tehdit altında olması örnek gösterilebilir.

2.Demokratik Zayıflıklar
Kapitalizm, büyük şirketlerin ve sermaye sahiplerinin, hükümetler ve yasal süreçlere aşırı etki sahibi olmasına (rüşvet) yol açabilir. Bu durum, diğer insanların yerine sermaye sahiplerinin çıkarlarının önceliklendirildiği siyasi yapı oluşturur. Bu yapı ileride olabilecek olan, sosyal adaletsizlik istikrarsızlığına neden olur.

3.Dünyaca Krize Sebeplilik
Kapitalizmin içinde olan finansal spekülasyon ve risk alma eğilimi zaman zaman finansal krize yol açmıştır (2008 Krizi). Bu kriz sadece belirli bir bölgeyi değil, küresel olarak etkileyerek dünya çapında sosyal faaliyetlere, üretim zorluklara ve bankalar üzerindeki durgunlukara neden olmuştur.
Şunu akademik bir dille anlatmanın gereği yok, dünya da hırsız çok , güçlü zayıfı eziyor.Bunu böyle cafcaflı sözlerle anlatınca, evsizlere ev sahibimi oluyor, hastalar iyileşiyormu?
Çıkacaksın sokağa hükümet istifa diyebiliyormusun.Yukardaki yok spikelasyon yok kapitalizim ne oluyor bunlar,onu dedemde biliyor. Ne kadar hava sıcak, niye klima alamıyoruz paramız gider diye korkuyoruz, onun için klima alamıyoruz, kışın klima alaçam fiyatı düşer... esenlikler

Şunu akademik bir dille anlatmanın gereği yok, dünya da hırsız çok , güçlü zayıfı eziyor.Bunu böyle cafcaflı sözlerle anlatınca, evsizlere ev sahibimi oluyor, hastalar iyileşiyormu?
Çıkacaksın sokağa hükümet istifa diyebiliyormusun.Yukardaki yok spikelasyon yok kapitalizim ne oluyor bunlar,onu dedemde biliyor. Ne kadar hava sıcak, niye klima alamıyoruz paramız gider diye korkuyoruz, onun için klima alamıyoruz, kışın klima alaçam fiyatı düşer... esenlikler
🤨. Dostum onun anlatım dilinde sorun yok. Ayrıca yabancı forumlardan buraya yeni gelen birisi (galiba) ve burada yazı yazmış sadece. Yazısında bahsettiği sorunun çözümlerini değil sebeplerini işlerin nasıl geliştiğine değinmiş yüzeysel olarak. Biraz sakin mi olsanız acaba ?

Son paragrafı anlayamadım.

"Akademik dil"
Aslında daha iyi olabiliyor. Anlama ve yorumlama açısından.

Sakin olmanız ve sabırlı olmanızı öneririm..

Tahminimce 2-3 yıl sonra veya içinde hükümet kendi kendini yok eder.
Erken seçim olur.

Para sorunları için yapabileceğiniz her şey size düşüyor.. Para gökten gelmiyor, emeğiniz ile kazanıyorsunuz.

Daha çok emek göstermeniz gerekir.
Para büyüleri de aynı mantık.

Bir büyüyü gerçekleştirmek için onun alt yapısının olması lazım.

Klima yerine yada böyle şeylerin yerine eminim ki alternatif çözümler tükenmez...

"Akademik dil"
Aslında daha iyi olabiliyor. Anlama ve yorumlama açısından.

Sakin olmanız ve sabırlı olmanızı öneririm..

Tahminimce 2-3 yıl sonra veya içinde hükümet kendi kendini yok eder.
Erken seçim olur.

Para sorunları için yapabileceğiniz her şey size düşüyor.. Para gökten gelmiyor, emeğiniz ile kazanıyorsunuz.

Daha çok emek göstermeniz gerekir.
Para büyüleri de aynı mantık.

Bir büyüyü gerçekleştirmek için onun alt yapısının olması lazım.

Klima yerine yada böyle şeylerin yerine eminim ki alternatif çözümler tükenmez...
Para şokundan ziyade, ülkenin gidişatı beni üzüyor, hergün bir cinayet, hırsızlık yalan talan , birde beş vakit ezan sesi, küçücük çocukları, kuran kurslarına yolluyor, ben oğlumu göndermedim gitmeyeceksin, ona biraz anlattım pislamin pislik birşey olduğunu, muhammedin sapık olduğunu, ben anlatıyorum mahallenin diğer çocukları, çoğu camiye gidiyor, oğlum dedim camiden uzak dur, inanma yalan oğlum dedim, bizi uzaylılar yarattı müdahale etti dedim ŞEYTAN en büyük TANRI dedim, anlattım oğlumun kul olmasını istemiyorum...

:( Evet. Ülkenin böyle kötüye gitmesi ve adaletsizlik, ekonomi gibi durumlarda çok üzüyor hepimizi.

Ama bizi uzaylılar yaratmadı. Onu da düzelterek söyleyebilirsiniz...
Buradaki bilgileri güzel bir şekilde toplayıp çocuğunuza aktarabilirsiniz...
Tabii yaşı küçükse çok anlayabileceğini düşünmüyorum..

Çocuğunuzun yanlış yöne gitmesine müsaade etmeyin.

:( Evet. Ülkenin böyle kötüye gitmesi ve adaletsizlik, ekonomi gibi durumlarda çok üzüyor hepimizi.

Ama bizi uzaylılar yaratmadı. Onu da düzelterek söyleyebilirsiniz...
Buradaki bilgileri güzel bir şekilde toplayıp çocuğunuza aktarabilirsiniz...
Tabii yaşı küçükse çok anlayabileceğini düşünmüyorum..

Çocuğunuzun yanlış yöne gitmesine müsaade etmeyin.
Tabiki oğlumu, yhv ye yem etmem. Ama işte çevremiz bozuk, varoş burası afganistan, burda çocuk büyütmek zor, dedesi ebesi kuran kursuna gönder diyorlar, bende size ne diyorum, anam bana beddua okuyor, oğlumu camiye göndermiyorum diye, anamda oğluma diyorki babana inanma, oda çocuğa pislam öğretmeye çalışıyor, bu sefer çocuk şaşırıyor, anamı hiç sevmem, oda beni sevmez, oğlum diyor cehennemde yanacaksın diyor, sen eskiden böyle değildin ne oldu sana diyor.Anam beni odunla dövüyordu eskiden, niye bayram namazına gitmedin diye, ozamanlar gençtim, bizi baskıyla büyüttü, anamız babamız bizi dövüyordu, korkuyla büyüdük, şimdi dövemiyor, beddua ediyor, bu kez torunuyla uğraşıyor benim oğlana sataşıyor işte bizim hayat böyle...Esenlikler

Aslında bunları onlara söylemeseydiniz daha iyi olabilirdi...

Onlardan uzak durmanız daha iyi olabilir... Öğretmeye çalışmayın. Aranızı iyi tutun.
Gelecek yaşamınızda onlar iyide olsa kötüde olsa hatırlamayacaksınız.

Küçük bir huzur büyüsü yapabilirsiniz...

Tabiki oğlumu, yhv ye yem etmem. Ama işte çevremiz bozuk, varoş burası afganistan, burda çocuk büyütmek zor, dedesi ebesi kuran kursuna gönder diyorlar, bende size ne diyorum, anam bana beddua okuyor, oğlumu camiye göndermiyorum diye, anamda oğluma diyorki babana inanma, oda çocuğa pislam öğretmeye çalışıyor, bu sefer çocuk şaşırıyor, anamı hiç sevmem, oda beni sevmez, oğlum diyor cehennemde yanacaksın diyor, sen eskiden böyle değildin ne oldu sana diyor.Anam beni odunla dövüyordu eskiden, niye bayram namazına gitmedin diye, ozamanlar gençtim, bizi baskıyla büyüttü, anamız babamız bizi dövüyordu, korkuyla büyüdük, şimdi dövemiyor, beddua ediyor, bu kez torunuyla uğraşıyor benim oğlana sataşıyor işte bizim hayat böyle...Esenlikler
Aile gibi her daim insanın arkasında olması gereken bir oluşumun oğullarına veyahut kızlarına böyle davranmaları hiç bir zaman aklıma oturmuyor. Tamam, ergence bir söz olduğunun farkındayım lakin; "O zaman doğurmasaydınız?", sonuçta çocuk sahibi olmaya karar verirken her ihtimali düşünmek gerek.

Ben de din konusunda ailemle çok tartışma yaşadım, hiç bir zaman da yolumdan şaşmadım. Bana hep kendi anne babalarından yarım yamalak duyup bildikleri Pislam hikayeleriyle "Firavun kötü, Kabil kötü, o kötü bu kötü şu da kötü" diye anlattılar; halkını seven Firavun nasıl kötüyken sözde her şeye kadir olan ama ne hikmetse adak beğenmeyen 'tanrı' iyi oluyor hiç bir zaman da anlamadım. Soru sorunca da aman tövbe et namaz kıl falan filan, daha da tiksindirirdiler beni; iyi ki de tiksindirmişler.

Aslında bunları onlara söylemeseydiniz daha iyi olabilirdi...

Onlardan uzak durmanız daha iyi olabilir... Öğretmeye çalışmayın. Aranızı iyi tutun.
Gelecek yaşamınızda onlar iyide olsa kötüde olsa hatırlamayacaksınız.

Küçük bir huzur büyüsü yapabilirsiniz...
hayır kesinlikle Satanizm anlatmıyorum , ŞEYTAN baba bizzat diyor, akıllı olun kendinizi gizleyin diye ne haddime, sadece oğluma ucundan anlatıyorum, ŞEYTAN babadan daha akıllı değiliz , haşa gizlilik en büyük önceliğim. Esenlikler... iyi geceler

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back