Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Zırh giyme deneyimim ve Jüpiter hakkında soru

Xaji

Member
Öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum çünkü belki konu dışı bir yazı olacak ama bu sevinçimi sizinle paylaşmak istedim. Bu, büyük bir hayalimdi çünkü uzun zamandır çocukluktan beri Myrmidon zırhı giymek istemiştim hep. bu mümkün olmadı benim için, fakat Centurion zırhı giymeyi başardım. Daha önce sadece miğfer vardı ama bu sefer sonunda tam set yapabildim. Belki komik gelebilir ama o kıyafetlerle daha rahat hissettim. Ne kadar kafamda bir kaskın 2-3 katı ağırlığında bir miğfer olsa da benim için çok güzel bir deneyimdi. Hatta geceleyin balkona çıktığımda, yağmur yağarken, o yağmur damlacıklarının üzerime gelip demire düşmesi, o hissiyat ve ses çok güzeldi gerçekten. Umarım karşı komşu beni o halde görmemiştir :D. Ayrıca Romalı zırhlarında ve miğferlerinde semboller bulunur bu miğfer, yüzbaşıyı temsil ediyordu, yanlış bilmiyorsam. Bu da ufak bir anıydı, anlatmak istedim. Teşekkür ederim.

Soruma gelecek olursak, Romalıların arasında söylenen Tanrı isimlerinden biri olan Jüpiter, babamızı mı simgeler, yani Zeus anlamına mı gelir?

Evet, Jüpiter, Zeus'tur: Dyáuṣ Pitṛ́ ➜ Zeus Patēr (Ζευς πατήρ)

Dyáuṣ Pitṛ́ (द्यौष्पितृ), yani "Gök Baba" ismi, Eski Latinceye Diespiter veya Djous Pater olarak geçmiştir. Buradan da Latince Iuppiter'e ve son olarak Jupiter formuna ulaşmıştır. Romalılar, dini sistemlerini doğrudan Yunanlıların zaten kusursuz olan sisteminden aldıkları için, temelde bir farklılık yoktur. Bu nedenle Merkür, Hermes; Mars, Ares; Jüpiter ise Zeus'tur. Bu benzerlik, yalnızca isimlerde değil, temsil ettikleri değerler açısından da geçerlidir.

Zeus'un kimlikleri hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz: Our Eternal Head God: Zeus, Eternal Truth & His Identities

Evet, Jüpiter, Zeus'tur: Dyáuṣ Pitṛ́ ➜ Zeus Patēr (Ζευς πατήρ)

Dyáuṣ Pitṛ́ (द्यौष्पितृ), yani "Gök Baba" ismi, Eski Latinceye Diespiter veya Djous Pater olarak geçmiştir. Buradan da Latince Iuppiter'e ve son olarak Jupiter formuna ulaşmıştır. Romalılar, dini sistemlerini doğrudan Yunanlıların zaten kusursuz olan sisteminden aldıkları için, temelde bir farklılık yoktur. Bu nedenle Merkür, Hermes; Mars, Ares; Jüpiter ise Zeus'tur. Bu benzerlik, yalnızca isimlerde değil, temsil ettikleri değerler açısından da geçerlidir.

Zeus'un kimlikleri hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz: Our Eternal Head God: Zeus, Eternal Truth & His Identities

Öğrettiğiniz için teşekkür ederim, Sonne abi, iyi ki varsınız. 🙏💫

Öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum çünkü belki konu dışı bir yazı olacak ama bu sevinçimi sizinle paylaşmak istedim... Belki komik gelebilir ama o kıyafetlerle daha rahat hissettim.
Komik değil tatlı. Kim bilir kaç oğlan çocuğunun hayal ettiği bir şey kaç bin yıldır. Bilirsiniz Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethi sonrası Kayser-i Rum (Ceaser of Rome, Roma'nın Sezarı) unvanını almıştır. Biz Roma'nın meşru mirasçılarındanız. Birçok mirasçısından biriyiz, ölen zengin dedenin mirasını sahiplenen torunlar gibi. Özellikle de Temple of Zeus'un yeni yüzü düşünüldüğünde bu mutlaka sahiplenmemiz gereken bir şey. İskender'in Doğu ve Batı uygarlıklarını birleştirme hedefi gibi, Pagan Roma ve Şaman Türk kültürünün sentezi olarak hayal ediyorum bizim en ideal formumuzu. Bu öznel bir fikrimdir katılmayan olabilir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back