Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Yorgunluk

nothingness

New member
Herkese esenlikler diliyorum. Sizlere bir şey sormak istiyorum, meditasyonlarıma disiplinli bir şekilde devam ettiğimde,üzerimde yorgunluk, bıkkınlık,anlamsızlık oluyor, meditasyonlarımı aksattığımda ise bu etkileri daha az hissediyorum, ama bu seferde aşırı derecede içsel huzurum kaçıyor, geçenlerde koruma auramı aksatmıştım ve gece bununla ilgili bir rüya görmüştüm. Disiplinli bir şekilde devam etmeye çalıştığımda ise uyuya kalma sorunu ile karşılaşıyorum, kendime söz verip tutamadığım için öz saygım azalıyor, Tanrılara karşı ise çok mahcup hissediyorum. Önerileriniz nelerdir?

Bu yazıyı okumak isteyebilirsiniz.

Vücudunuz ve zihniniz yeni bir alışkanlığa direniyor. Bütün bu anlattıklarınız; düzenli olarak meditasyon yapmaya değil de spora başlasaydınız örneğin, yine kendini gösterecekti.

Aksattığınız meditasyonlara veya meditasyonlara dair rüyalar görmeniz bilinçaltı kodlamalarının ötesinde gerçek bir ihtiyaç göstergesi olabilir, özellikle koruma aurası durumunda.
Yalnızca devam edin, hissettiğiniz mahcubiyet ile pişmanlığı aynı hataları tekrarlamamak adına göstereceğiniz özen aracılığıyla yönlendirin.

Öneri yalnızca devam etmek. Uykulu veya yorgun mu hissediyorsunuz? Ara verin, soğuk su ile elinizi yüzünüzü yıkayın, meditasyonu yatağınızda değil de sert bir zemin üzerinde yapın. Nane aromalı veya benzer biçimde sizi, zihninizi ayık tutacak tütsüler kullanın, meditasyon öncesinde yoga veya nefes egzersizlerine yönelin. Bir şekilde, kırk günlük meditasyon programının başında da söylendiği gibi, -yanlış hatırlıyor olabilirim-, "iki eliniz kanda da olsa devam edin".

Esenlikler.

Hem yeni kardeşlerimizin hem de bir süredir ruhaniyetle ilgilenen insanların yaptığı ufak tefek hatalar var, bunlardan birisi de meditasyonu yorgunken yapmak. Hadi ruhani terimleri kenara bırakalım, biz 'enerji yönlendiriyoruz' ama onun için enerji lazım; eğer bu enerjiyi hissedemezseniz o enerjinin varlığından nasıl söz edebiliriz? evet ruhaniyete yeni başladığımızda enerjiyle ilgili problemler olabilir, onu görebilecek durumda olmayabiliriz; fakat sürekli yorgun şekilde meditasyon yaparsanız enerjiyi elde edemezsiniz. Meditasyon yapmak için enerjik olmanız önemli, yoksa uyuya kalırsınız.

Çoğu kişi okuldan yahut işten dönünce meditasyon yapıyor, doğal olarak yorgun şekilde meditasyon yapıyorlar. Bunu engellemenin keşfettiğim tek yolu şu, işten yahut okuldan gelince çok kısa süreliğine uyumak; bu süre 30 dakika ile 1.5 saat arasında değişebilir. Bu süreç bitince ne kadar yorgun olursanız olun uyanmanız ve kendinize gelmeniz lazım, 1-2 hafta bu düzeni koruyunca o kısa süreli uykuyla günün tüm pisliğini üstünüzden attığınızı hissediyorsunuz.

Dediğim şeyi yapın, uyuya kalma sorunu büyük ölçüde azalıyor. Ben de benzer süreçlerden geçtim, fakat meditasyonu dinlenme aracı olarak görmeyin; çünkü meditasyon rahatlatıcı ve huzur verici olsa da insanı iyi anlamda yoran bir çalışma, yorgun halde yorucu işler yaparsanız uyursunuz. Meditasyona karşı bakış açınızı da değiştirebilirsiniz, bu da işe yarayacaktır; sürekli olarak odağınızı koruduğunuz ciddi bir çalışma olarak görün, meditasyonu yorgunken yapılacak bir aktiviteden ziyade ciddi bir çalışma olarak gördüğünüzde meditasyonlarınızın kalitesi de artacaktır.

Ayrıca Vrana Hanım'ın dediği gibi meditasyon öncesi Yoga yapmak çok güzeldir, enerjinizi yükseltir; özellikle sitemizde verilen Kundalini Yoga programı ile başlayabilirsiniz, ardından Hatha Yoga'ya da geçin, Asana'lara alışınca ikisini de birleştirebilirsiniz. Bu çalışmalar alıştığınız takdirde en fazla 40-45 dakika süren, meditasyon kalitenizi onlarca kat arttıran ve sizi enerjiyle dolup taşıran çalışmalara dönüşecek.

özellikle sitemizde verilen Kundalini Yoga programı ile başlayabilirsiniz, ardından Hatha Yoga'ya da geçin, Asana'lara alışınca ikisini de birleştirebilirsiniz.
Daemonica Bey, çok güzel yazmışsınız ama Hatha Yoga yapmayan birinin Kundalini Yoga yapmasının/onunla başlamasının pek bir yararı olmayacaktır.
[Fiziksel] Hatha Yoga ruhun 144,000 nadi’sini açmaya, enerji akışını yaymaya ve eşitlemeye ve hem çakralardaki, hem de nadi’lerdeki blokları açmaya yardımcı olur. Bu, Kundalini’nin güvenle yükselmesini sağlar.
Sitede, Hatha Yoga'nın olduğu sayfadan alıntı. Yani, kendisi çok daha önemli konu "başlangıç" olduğunda. Kırk günlük programda da vurgulandığını anımsıyorum, muhtemelen bu sebepten.

Daemonica Bey, çok güzel yazmışsınız ama Hatha Yoga yapmayan birinin Kundalini Yoga yapmasının/onunla başlamasının pek bir yararı olmayacaktır.

Sitede, Hatha Yoga'nın olduğu sayfadan alıntı. Yani, kendisi çok daha önemli konu "başlangıç" olduğunda. Kırk günlük programda da vurgulandığını anımsıyorum, muhtemelen bu sebepten.
Çok doğru, hatta ek olarak izlenmesi gereken sıranın Egzersiz > Hatha Yoga > Kundalini Yoga şeklinde olması en mantıklısı olacaktır, sıradan bir egzersiz ile Yoganın birbirini tamamladığını HPS Lydia söylemişti diye hatırlıyorum. Ben gün içinde hepsini birleştirdiğim bir rutini uyguluyorum, neredeyse alıştığım için böyle bir tavsiye vermişim; düzelttiğiniz için teşekkürler. Fakat az biraz gelişmiş herkesin bu tarz birleşmiş programlar uygulamasını tavsiye edebilirim, hem zamandan tasarruf ediliyor hem de Hatha ile Kundalini Yoganın birbirini tamamlayan etkisini daha iyi deneyimleyebiliyoruz.

Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum, önerilere uymaya dikkat ediyorum fakat bazen hayat çıkmazda oluyor biliyorsunuz. Böyle kıymetli ve birbirini destekleyen bir aileye sahip olduğum için onur duyuyorum. Temennim sağlam temeller ile oluşturulan güçlü bir ruha erişip, Babamızın, Tanrılarımızın, ve Kardeşlerimin yanında onurluca savaşmak.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back