Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Yok olma korkusu ve Bozulmuş yemin

Xaji

Member

Merhaba, hepinize iyi günler ve iyi haftalar dilerim.
Bugün staja giderken aklıma bir konu takıldı, bunu size sormak istiyorum izninizle.

Şu an olduğum bedeni yöneten bir ruhum, kendi benliğim ve düşüncem var ama geçmiş hayatımı hatırlamıyorum. Hatta geçmişte yaptığım hatalardan dolayı neden bu hayatta karma yaşıyorum, onu da bilmiyorum. Bu hayatta öldükten sonra bir dahaki yaşamda, aynı bu şekilde yaşadığımı mı hissedeceğim? Sanki ölünce ruh gidiyor ve başka bir bedende doğuyor; ben ise yok oluyormuşum gibi bir düşünce oluyor kafamda. Ama zaten ruh benim ruhum, siz de böyle düşünüyor musunuz? Ek olarak bu hayatta ateş elementine sahip biri diğer hayatta su elementi mi olur yoksa bu değişmez her yaşamda burç ve element aynı mı olur ?

İkinci soru olarak: Yemin konusunda, bir Tanrı'ya yemin ettik diyelim ve bu yemin şöyle bir şey olsun: "Tanrılar üzerine yemin ederim ki bundan sonra şu hareketi yapmayacağım ya da alkole elimi sürmeyeceğim" dediğimizde, daha sonra bunu tekrarladığımızda, bu Tanrılarımıza hakaret olur mu? Yoksa zarar bizim zararımızdır ve Tanrılar bunu umursamaz mı? Teşekkür ederim.

Son olarak sizden düşünce tavsiyesi almak istiyorum sizce hangi yol daha iyidir biri için

Beyazı seçip bir konuda çok istediğim bir şeyi elde etmek için onun peşinden gideceğim
Ama bu yolu secersem vaktim ve emeklerim harcanabilir ve hayal kırıklığına uğrayabilirim

Siyahı seçersem bundan vazgeçebilirim hayal kırıklığı ve üzüntü yaşamam ama bu sefer de şansı bulursam geçmiş yüzünden ön yargıdan dolayı şansı kaçırırım

Siz hangi yolu seçerdiniz ? Sanırım bunun ortası ve grisi yok benim için

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back