Lütfen köy hayatını romantikleştirmeyin. Elbette çok iyi köyler, çok iyi insanlar vardır fakat göz göre göre bu bir grup iyi insanın koca bir ayak takımını temsil ettiği gibi bir yanılsamaya kapılmamak gerekir.
Köylülerin eğitimsiz olması sorun değil, hatta eğitimli olsa da sığır zihniyetinden kurtulamayan tonla insan var. Fakat köyde yaşayanların nasıl insanlar olduğu apaçık ortada. Birbirlerinin tarlalarını izinsiz süren, kıskançlıktan birbirlerine zarar vermek için her fırsatı kollayan, ev ziyaretlerinde duvarlara gizlice domuz yağı sürüp büyü yaptığını sanan, birbirlerinin karılarına kızlarına sulanıp eve gelince kendi karılarını döven on binler vardır bu ülkede. Bunlara Andrapod demeyip kime diyeceğiz?
Kendimi açık etmeden şöyle bir anımı bırakayım. Köyden hallice bir yere eğitim vermeye gitmiştim ve orada yarım dönem kaldım. Yetim bir kız vardı, servis şoförlüğü yapan orospu çocuğu bu kıza tecavüz ediyordu. Kız en sonunda dayanamayıp yanında kaldığı amcasına durumu anlatınca ne oldu? Amcası da kıza tecavüz etti. Ben elimden geleni yapsam da kız o köyde kaldı, en sonunda da evlendi gitti. Bu hikayenin çok benzerlerini de başka başka meslektaşlarımdan dinleyebilirsiniz, hatta şu sabah programlarına baksanız bile az çok anlarsınız durumu.
Ülkeyi kurmaya bunlar mı yardım etti? Elbette hayır, ülkeyi kurmaya yardım eden köylüler cephede öldü, bir avuç sağ salim kurtulup geri döndü. Bunlar da askerden kaçan korkak ve vatan haini orospu çocuklarının soyundan geliyorlar. Bundan 20 yıl önce jandarma dayağı vardı da en azından çok fazla sapıtmıyorlardı, artık o da yok; iyice azdılar.
Köy hayatı romantikleştirmiyorum dostum.
Sanırım ülkenin kurulmasına yardım eden insanların, ki o dönemde Türkiye popülasyonunun neredeyse tamamından bahsediyoruz, aşırı ahlaklı, cahil olmayan, inanılmaz iyi kalpli insanlar olduğunu zannediyorsun. Tecavüz, hırsızlık, ve sayısız berbat olay, sanki Türkiyenin son 10 yılına özgüymüş gibi
Ülken için hırsızlar da savaştı, cahiller de. Bu ülkede bir kadın, tecavüze uğradı, vücudu parçalara ayrıldı ve bir varilde yakıldı? Sence senin köyde yaşadığın trajedi, "köylü" diye ifade ettiğin milyonlarca insanı aşağılık mı yapıyor? Hayır, sokakta gördüğün her 10 insandan 1'i katil bile olabilir. Tekrardan söylüyorum, insan kendi üzerinde bu kadar kontrole sahip değil. Tabi ki tüm tacizci tecavüzcülerin amına koyayım. Fakat nefretini doğru yere yönlendirmeyi mi denesen acaba?
Fakat köyde yaşayanların nasıl insanlar olduğu apaçık ortada
Sen nasıl bir insansın peki? Şu an forumda seni ilk defa gören herkese, kendin kadar gelişmemiş olan, veya yeterli şartlara sahip olmayan insanlara nefret kusan, nefret dolu bir insan olarak gözüktün. Seni tanımıyorum, fakat verdiğin izlenim bu.
Elbette çok iyi köyler, çok iyi insanlar vardır fakat göz göre göre bu bir grup iyi insanın koca bir ayak takımını temsil ettiği gibi bir yanılsamaya kapılmamak gerekir.
Bir grup kötü insanın, koca bir insan popülasyonunu, ayak takımı olarak temsil ettiği yanılgısına kapılmak mı gerekir? Anlıyorum.
Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı,
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı,
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.