Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ya bir yaratıcı varsa ?

anonymous042

Member
İbrahimi dinler dışında düşünelim. ya gerçekten bir yaratıcımız varsa ? evreni vs. yaratan birşey varsa ? ve onu görmezden geliyorsak ? veya şöyle bir ihtimal varsa; Evreni birşey yaratıp programlayıp akışına bıraktıysa ve diğer geri kalan evrimleşerek oluştuysa ? ki bunları anlamanın bir yolu yok gibi. Sizler ne düşünüyorsunux ? umarım yanlış anlaşılmamıştır burda dinlerden bağımsız konuşuyorum sadece düşünce.

Evrenden önce onu yaratan bir şey olamaz çünkü evrenin bir başlangıcı yok. Ayrıca bir yaratıcının böyle bir durumda, başı ve sonunun olmaması gerekiyor (yahudi dinlerindeki tanrı kavramı gibi). Evrenin bir başının olmamasıyla, yaratıcının bir başının olmaması aynı kapıya çıkıyor. Böyle bir düşünceye sahip olmanızın sebebi eski inançlarınız olabilir diye düşünüyorum.

Evrenden önce onu yaratan bir şey olamaz çünkü evrenin bir başlangıcı yok. Ayrıca bir yaratıcının böyle bir durumda, başı ve sonunun olmaması gerekiyor (yahudi dinlerindeki tanrı kavramı gibi). Evrenin bir başının olmamasıyla, yaratıcının bir başının olmaması aynı kapıya çıkıyor. Böyle bir düşünceye sahip olmanızın sebebi eski inançlarınız olabilir diye düşünüyorum.
İyi ama zaten hiçkimse bir yaratıcının sonu veya başı var demedi ve diyemezde varsa bile mümkün değil, ayrıca başı olmadan birşeyin oluşması çok mantıklı değil gibi mesela düşünsenize ağaç topraktan çıkıyor başı toprak, inancımızın bile başının olduğu bir kısım var "Satanas baba genetik mühendisliğiyle bizleri yarattı ve bizi maymunlar olmaktan kurtardı) diye belirtilmiş. ve ayrıca böyle düşünmenin gerekli olduğunu düşünüyorum eski inançlarla alakası yok. Herneyse dediğim gibi ve belki evreni içinde taşıyan veya yaratan bişeyin olma ihtimali olabilir.

Belki de bir kavanozun içinde yaşayan bir cırcır böceğisiniz ve rüyanızda şu an "insan" olarak adlandırılan bir varlık olduğunuzu görüp bir hayat deneyimliyorsunuz, kim bilir.

Bu tür düşünceler paradoksa girer ve mantıklı bir temele oturtulamaz. Aslında, yalnızca aşırı düşünmenin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ne söylenirse söylensin, "ama şu da var" diyerek karşı çıkabileceğiniz sayısız nokta bulabilirsiniz. Bu yüzden üzerine konuşmanın da bir anlamı yoktur.

Zihinsel sağlığınız açısından kendinizi meşgul edebileceğiniz bir uğraş bulmanız daha faydalı olacaktır.

Bunun yanı sıra, elinizde olan şeye odaklanmak en doğrusudur. Ebedi Gerçek önünüze sunulmuşken, yalnızca beyin jimnastiği işlevi gören ve hiçbir anlam taşımayan paradokslara zaman harcamak pek akıl kârı değildir.

Belki de bir kavanozun içinde yaşayan bir cırcır böceğisiniz ve rüyanızda şu an "insan" olarak adlandırılan bir varlık olduğunuzu görüp bir hayat deneyimliyorsunuz, kim bilir.

Bu tür düşünceler paradoksa girer ve mantıklı bir temele oturtulamaz. Aslında, yalnızca aşırı düşünmenin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ne söylenirse söylensin, "ama şu da var" diyerek karşı çıkabileceğiniz sayısız nokta bulabilirsiniz. Bu yüzden üzerine konuşmanın da bir anlamı yoktur.

Zihinsel sağlığınız açısından kendinizi meşgul edebileceğiniz bir uğraş bulmanız daha faydalı olacaktır.

Bunun yanı sıra, elinizde olan şeye odaklanmak en doğrusudur. Ebedi Gerçek önünüze sunulmuşken, yalnızca beyin jimnastiği işlevi gören ve hiçbir anlam taşımayan paradokslara zaman harcamak pek akıl kârı değildir.
Başta dediğiniz tarzında çok düşündüm ve hissettim. Tüm günü mahfetmicek dışında bunları düşünmenin yararlı olduğunu düşünüyorum. bu bizim sorgulama ve mantık yürütme becerilerimizi geliştirir. Zaten önümde olan inanç üzerinden ilerliyorum ancak kör kütük ilerlemek iyi birşey değil diye düşünüyorum. ve Tanrılarımızda bunları düşünmemizi ister diye düşünüyorum bize yararlı olucak şekilde. Teşekkürler.

İbrahimi dinler dışında düşünelim. ya gerçekten bir yaratıcımız varsa ? evreni vs. yaratan birşey varsa ? ve onu görmezden geliyorsak ? veya şöyle bir ihtimal varsa; Evreni birşey yaratıp programlayıp akışına bıraktıysa ve diğer geri kalan evrimleşerek oluştuysa ? ki bunları anlamanın bir yolu yok gibi. Sizler ne düşünüyorsunux ? umarım yanlış anlaşılmamıştır burda dinlerden bağımsız konuşuyorum sadece düşünce.

bu sorguladığın şeylerin bir yerinde insanlığı sorguluyorsun ve burada beynin ile beynini sorgulamış oluyorsun. kendi algınla kendi algını sorgulamak hmm. kısır döngü ve objektif ve gerçekçi değil. kaldı ki objektif dediğimiz şeye bile uzak olabiliriz, belki de hakikat algıladığımızdan çok daha farklı.

evreni idrak etmek için o kadar şey yapılıyor ve hala 2+2=4 diye bir şey yok bazı konularda. bunları sorgulamak keyifli ama bazı şeyler bizim kapasitemizi aşıyor.

ileride belki de teknoloji ilerleyince bir sandbox oyununda karakterlere bilinç verecekler ve karakterler de evreni kim yarattı diye sorgulayacak xd.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back