Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ubermensch Görüşü Hakkında

Tüm topluluğa esenlikler,

Açıkçası Friedrich Nietzsche'nin görüşlerinden nefret eden bir insanım. Kendisinin ahlak kurallarını reddetmesi ve kişi kendi doğrusunu çizer demesi insan ile birbirini yiyen hayvan eşitlemesi anlamına geliyor benim için.

Ubermensch ifadesi neden çokça Satanizm tarafından kullanılmaktadır? Bu söz Tanrı/çalardan mı gelmiştir yoksa bir düşünce eseri midir? Hepimize göre üstün insan değişir. Bana göre üstün insan nedir diye açıklamam gerekirse tüm etik kurallarına uyan ve gerçekten de iyi olandır.

Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herr Nietzsche'nin görüşleri, kitaplarına yapılan sonraki baskılarda oldukça aslından saparak değiştirilmiştir.

Böyle Buyurdu Zerdüşt Kitabı ise, doğrudan bir Tanrımızın esiniyle yazılmıştır. Asıl olarak bunu okumanızı ve Almanca biliyorsanız, Nasyonal Sosyalist filozofların, Nietzsche felsefesine getirdiği yorumları incelemenizi öneririm.

Kendi ablası da aynı şekilde Herr Hitler'i Übermensch olarak değerlendirmiş ve davasına katkıda bulunmuştur.

Tüm topluluğa esenlikler,

Açıkçası Friedrich Nietzsche'nin görüşlerinden nefret eden bir insanım. Kendisinin ahlak kurallarını reddetmesi ve kişi kendi doğrusunu çizer demesi insan ile birbirini yiyen hayvan eşitlemesi anlamına geliyor benim için.

Ubermensch ifadesi neden çokça Satanizm tarafından kullanılmaktadır? Bu söz Tanrı/çalardan mı gelmiştir yoksa bir düşünce eseri midir? Hepimize göre üstün insan değişir. Bana göre üstün insan nedir diye açıklamam gerekirse tüm etik kurallarına uyan ve gerçekten de iyi olandır.

Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Gerçekten sıkıntılı noktaları var. Böyle buyurdu zedüşt'ü okumuştum ebedi ve felsefi anlamda güzel kitaptı ancak fazla sert yönleride vardı. Şu an bunlad aklımda değil yıllar önce okumuştum. Nietzsche hakkında söylenilenler ne kadar doğru bilmiyorum. Filozoflarda bu durum çok var. Hiçbir zaman tam emin olamıyorsun gerçek görüşlerinin ne olduğundan. Dil olsun, çeviride baskıda değiştirmeler olsun, üstü kapalı anlatımları olsun.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back