Akay Alaz
Member
İskandinav miolojisinde savaş tanrısı Tyr'dir. Atillanın da iskandinavları genel olarak bütün avrupa etkilediği bilinen bir şey. Biz zaten ezelden beri savaşıyoruz. Acaba Türk ismi Tyrden mi geliyor? Tyr, Tyrk, Tyrke, Turke. Ayrıca ben yabancı forumda Atilla'nın Türk olmadığını iddia edip Macar olduğunu, Papaya diz çöktürdüğü için sahiplenmeye çalıştığını gördüm. O yüzden müsait olduğum vakitlerde ibrahimi dinlerle savaşan ve onlara boyun eğdiren Türk büyüklerini tanıtmaya karar verdim. Yazdıkça yayınlayacağım.
Bir de ben Maxine'in bir vaazında hangisi hatırlamıyorum Chengis Khan'ın bu kadar kan dökmeye meraklı olmasının yahudilikle bağının olabileceğini, Khan kelimesinin Kohenin atası olabileceğini söylemişti. :| Kim söylüyor olursa olsun çok saçma bir argüman olduğunu düşünüyorum. Bulduğumda atacağım vaazın o kısmını da. Cengiz Han'a haksızlık edildiğini düşünüyorum burda. Aynı şeyi avrupalı birisi yapmış olsaydı aynı şekilde bakılmazdı diye düşünüyorum.
Bir de ben Maxine'in bir vaazında hangisi hatırlamıyorum Chengis Khan'ın bu kadar kan dökmeye meraklı olmasının yahudilikle bağının olabileceğini, Khan kelimesinin Kohenin atası olabileceğini söylemişti. :| Kim söylüyor olursa olsun çok saçma bir argüman olduğunu düşünüyorum. Bulduğumda atacağım vaazın o kısmını da. Cengiz Han'a haksızlık edildiğini düşünüyorum burda. Aynı şeyi avrupalı birisi yapmış olsaydı aynı şekilde bakılmazdı diye düşünüyorum.