Mali
New member
Arkadaşlar bildiğiniz üzere herkesin takdir edilme ihtiyacı var. Ben kendi kendimi takdir edebiliyorum ve kendime dışardan baktığımda kendimi tam anlamıyla tebrik ettiğim bazı yönlerim var ama bu ihtiyacı insan her zaman kendi kendine karşılayamıyor ve açık konuşmak gerekirse ben bazen dışardan takdir almaya ihtiyaç duyuyorum. Kabiliyetli olduğum konular var ama bunların üzerine gittiğimde takdir beklerken küstah bulunuyorum veya aşırı özgüvenli olmakla suçlandığım oluyor. Katıldığım toplulukarda bazı insanların ortalamdan fazla sevgisini kazanıyorum ve beni samimi buluyorlar ve aniden yakınlaşıyorlar ama gene aynı topluluklarda nerdeyse topluluğun kalan yarısının sert bir şekilde nefretini üzerime çekmeyi bir şekilde başarıyorum. Tiyatro, münazara gibi alanlarda şansımı denedim ve açıkçası içinde bulunduğum topluluklarca genelde başarılı bulunmama rağmen kazandığım takdirden çok daha fazla nefret kazandım ve hiçbir şey yapmama rağmen küstahlıkla suçlanma vb şeylerle arzu ettiğim takdir hissini hiç dışardan alamdım. Eskiden iyi bir öğrenciydim ama eğitimin içsel ve kendi kendimize yönetebileceğimiz bir süreç olduğunu anlamaya başladıkça okule pek önemsemedim ve disiplinsizlik sebebiyle eskiden dışardan ençok takdir alma sebebim olan okuldan uzaklaştım, pişman değilim ve açıkçası kurtardığım vakit ve hayatımın şu anki gidişatına baktığımda eğitim konusunda haklı olduğumu her geçengün daha da farkediyoeum fakat takdir edilme ihtiyacım da olduğu yerde duruyor. Müzik aletleriyle ilgilenen biriyim ve bir çok müzik aletini çaldım/çalıyorum, zaman zaman uygun ortam oldukça eşe dosta bişetler çalarım ve hoşlarına gider ama takdir ihtiyacımı bu şekilde de karşılayamıyorum. Yani açıkçası takdiri hakrtme hususunda elimden geleni ayptığımı düşünüyorum ama kendim haricinde beni takdir eden bir insana rastlamadım. Özellikle son zamanlarda kendimi Satanizm'e adamaya karar verdiğmden beri uğraştığım şeyler toplumdan da saklı tutmam gereken şeyler olduğu için hayatımda bir takdir ihtiyacı oluşuyor. Sorum şu ki siz bu takdir ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz veya karşılıyor musunuz?