Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

sorularım💗

CatDoll

Member
Eğer Tanrı Zeus=Satan ise Tanrıça Hera= Tanrıça Lilith mi?

Bu durumda Leydi Astarte Nasıl Tanrıça Gaia oluyor? Hatırladığım kadarıyla Leydi Astarte Şeytan Babamızın kızıydı. Tanrıça Gaia mitlerde anlatılana göre Kosmostan ortaya çıkan ilk tanrı ve Kocası Uranos'u da kendi doğıruyor. Bu durumda Şeytan Babamız nasıl var olan ilk tanrı oluyor? Ayrıca Leydi Astarte İnanna,Demeter gibi figürlerle eşleştirilebiliyor bunu anlıyorum ama Toprak Ana Gaia ile nasıl eşleştiriliyor?

Tanrıça Hepat'ın etimolojik izini sürersek bir şekilde Kibele'ye ulaşıyoruz. Kibele de 'Her Şeyin Annesidir', 'Büyük Annedir'; Magna Mater. Onun sahip olduğu sembolizm neredeyse her mitolojide gözükebilir. Yunan mitlerinde Chaos'dan ilk form alan varlık Gaia, yani Toprak Anadır. Bunların alegorik yönlerini anlatmak saatler süreceği için lafı toparlayayım; Gaia, Demeter, Kibele, Rhea, Artemis, Afrodit ve diğer sayısız Tanrıça Leydi Astarte'nin yönlerini sembolize eder; aynı mitolojide farklı karakterler olarak yer almış olsa da bu Doğa Ana konsepti Onunla uyumlanmış vaziyettedir.

Bu kavram insanlığın kolektif bilincine çok derinden işlemiştir, halen de işlemeye devam eder. "Toprak Ana", "Doğa Ana" ve buna benzer 'deyimleri' halen kullanırız. Fakat işin etimolojik boyutuna baktığınızda iş daha da şaşırtıcı hale geliyor. Hint Avrupa dillerinde 'Anne' anlamına gelen "Māter" kelimesini ele alarak bunu daha net görebiliriz. Bu kelime zamanla günümüz İngilizcesindeki 'Mother' kelimesine dönüşmüştür. Bu kelime doğal olarak Leydi Astarte için sık sık kullanılmış, onun sembolizmiyle birleşmiştir; günümüzde 'Materyal', 'Madde' anlamına gelen 'Material' kelimesi de bu kelimeden türemiştir. Yani hem Anne, hem de Materyal kelimeleri aynı kelimeden türemiş; ikisi de bolluğu ve bereketi temsil eder.

Ayrıca ilginç bir bilgi; Yunan Mitolojisindeki 'Demeter' figürünü parçalara bölüp etimolojik izini sürersek 'Demos Mater' kelimesine ulaşabiliyoruz. 'Demos' köy ve halk anlamına gelir, hatta 'Demokrasi' kelimesi de bu kelimeden türemiştir; 'Mater' de anne anlamına geliyor. Bu bağlamda Demeter bir nevi 'Hepimizin Annesi' oluyor. İskandinav Mitlerinde Satanas Babamızı temsil eden Tanrı Odin'e 'Allfather', yani 'Hepimizin Babası' dendiğini de hatırlatırım.

Tarot Destesinde Leydi Astarte'yi 'The Empress' kartı temsil eder.

View attachment 5752

The Empress kartı da 'Magna Mater' sembolizmini taşır. Toprak Ana, Büyük Ana, Göksel Kraliçe. Kart hem Elementi, hem Gezegeni hem de Majör Arkana destesindeki sayısıyla birlikte Leydi Astarte'yi işaret eder.

Bu durumda Leydi Astarte Nasıl Tanrıça Gaia oluyor? Hatırladığım kadarıyla Leydi Astarte Şeytan Babamızın kızıydı. Tanrıça Gaia mitlerde anlatılana göre Kosmostan ortaya çıkan ilk tanrı ve Kocası Uranos'u da kendi doğıruyor. Bu durumda Şeytan Babamız nasıl var olan ilk tanrı oluyor? Ayrıca Leydi Astarte İnanna,Demeter gibi figürlerle eşleştirilebiliyor bunu anlıyorum ama Toprak Ana Gaia ile nasıl eşleştiriliyor?
Belki olabilir.

Mitolojiler bizim bildiğimiz gibi anlamlara sahip değil. Alegorikler. Mitolojileri nasıl yorumlamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.

Şahsen ben tanrıların eşdeğer kimliklerini bulmayı bıraktım (ve direkt olarak kime seslenmek istiyorsam goetik eşdeğeri veya farklı mitoloji eşdeğerini bulmadan dua ediyorum.). Çünkü çok kafa karıştırıcı ve bazen ortak yönleri olan tanrılar olabiliyor. Zamanla kendilerini göstereceklerdir diye düşünüyorum.

Mitolojik anlatılar, yüzeysel ve kelimesi kelimesine yorumlanmamalıdır. Zeus’un Hera ile hem kardeş hem de eş olması, daha derin kozmolojik ve sembolik gerçekliklere işaret eder. Hera, Astarte’nin bir yönüdür. Lilith konusunda ise, Metis ile ilişkilendirilebilir.

Khaos (Kaos), varoluşun başlangıcındaki, düzenden ve kozmostan önce gelen ilksel boşluktur. Khaos, Toprak Ana Gaia’yı yaratarak kaotik hâlden düzene geçişi simgeler. Khaos, Şeytan ile ilişkilendirilebilir; zira Satürn, hem düzenin hem de kaosun efendisidir ve ikisini de dengeleyen ilahi ilkeyi temsil eder.

Elbette, bunlar şahsi yorumlarımdır. Mitoloji, derin ve gizemli bir ilimdir. Gerçek anlamda kavrayabilmek için üçüncü göz ile okunmalıdır.

Belki olabilir.

Mitolojiler bizim bildiğimiz gibi anlamlara sahip değil. Alegorikler. Mitolojileri nasıl yorumlamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.
Alegorik olduklarını biliyorum ama sanki doğru olan buymuş gibi gelmiyor mu? Ayrıca şahsen Tanrıların ve doğanın birbirlerini etkileyen yansımalar olduğunu düşünüyorum. Hattaha Antik Yunanistan da da öyke düşünülüyormuş ki insanlar deniz dalgaları ya da gök gürültülerine tanrıların mesajlarını içerdiği anlamlarını veriyorlarmış. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Doğa Gaia Annemizin bir yansımasıdır. Onun şevkatli halini de hep destekler nitelikte bizi besler ve büyütür. Pagan dinlerinin en büyük ortak yanını bir çok Zevistin kaçirdığını düşünüyorum. Biz aynı zamanda doğaya da inanıyoruz (en azından ben)
Şahsen ben tanrıların eşdeğer kimliklerini bulmayı bıraktım (ve direkt olarak kime seslenmek istiyorsam goetik eşdeğeri veya farklı mitoloji eşdeğerini bulmadan dua ediyorum.). Çünkü çok kafa karıştırıcı ve bazen ortak yönleri olan tanrılar olabiliyor. Zamanla kendilerini göstereceklerdir diye düşünüyorum.
Aslında dua etmek için yazmamıştım ama teşekkürler yine de💗

Sadece mitlerin birçoğunda dünyanın yaratılmasına sebep bir ana tanrıça gösteriliyor. O zaman Zeus babamız nasıl ilk yanrı ve ilk varlık olabiliyor onu merak etmiştim.

Çünkü Zeus mitlere göre Gaia'nın Uranos'tan olma çocuğu (Uranos da Gaia'nın çocuğu)
Burada bir alegori olduğu açık zaten. Ama her şwyin başında var olan bir dişi enerji olduğu da aşikar. Bu dırumda Zevizmin Zeus olarak adlandırdığı yapı Gaia'nın da ortaya çıktığı Chaos olması lazım.(O zaman Gaia'nın da Leydi Astarte olması mantıklı) O zaman Mitlerdeki Zeus hangi tanrıya denk geliyor?

O zaman Mitlerdeki Zeus hangi tanrıya denk geliyor?
Khaos, Uranüs, Kronos, Zeus ve Dionysos, özünde Şeytan’dır. Dionysos’un ismi dahi bu bağa işaret eder; çünkü "Dionysos" kelime anlamıyla "Küçük Zeus" demektir. Bir Tanrı, birden fazla Tanrıyı simgeleyebilir. Aynı şekilde bir Tanrı, birden fazla Tanrı olarak da yer alabilir.

Alegorik olduklarını biliyorum ama sanki doğru olan buymuş gibi gelmiyor mu? Ayrıca şahsen Tanrıların ve doğanın birbirlerini etkileyen yansımalar olduğunu düşünüyorum. Hattaha Antik Yunanistan da da öyke düşünülüyormuş ki insanlar deniz dalgaları ya da gök gürültülerine tanrıların mesajlarını içerdiği anlamlarını veriyorlarmış. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Doğa Gaia Annemizin bir yansımasıdır. Onun şevkatli halini de hep destekler nitelikte bizi besler ve büyütür. Pagan dinlerinin en büyük ortak yanını bir çok Zevistin kaçirdığını düşünüyorum. Biz aynı zamanda doğaya da inanıyoruz (en azından ben)
Evet sizi anlayabiliyorum. Ancak dediğim gibi mitolojileri yorumlayabilmek için nasıl yorumlanacağını bilmemiz lazım. Antik yunanda da bu şekilde düşünüyorlarmış diye indirgemek yanlış olur. Tabiki bizde doğaya inanıyoruz ve çalışıyoruz.

Aslında dua etmek için yazmamıştım ama teşekkürler yine de💗

Sadece mitlerin birçoğunda dünyanın yaratılmasına sebep bir ana tanrıça gösteriliyor. O zaman Zeus babamız nasıl ilk yanrı ve ilk varlık olabiliyor onu merak etmiştim.

Çünkü Zeus mitlere göre Gaia'nın Uranos'tan olma çocuğu (Uranos da Gaia'nın çocuğu)
Burada bir alegori olduğu açık zaten. Ama her şwyin başında var olan bir dişi enerji olduğu da aşikar. Bu dırumda Zevizmin Zeus olarak adlandırdığı yapı Gaia'nın da ortaya çıktığı Chaos olması lazım.(O zaman Gaia'nın da Leydi Astarte olması mantıklı) O zaman Mitlerdeki Zeus hangi tanrıya denk geliyor?

Ben sadece kendi durumumu belirttim. Hepsi Zeus'tan yana tanrılar ve bu yüzden eş değer yönleri barındıran kimlikleri açıklanıp açıklanmaması umrumda olmadan direkt olarak çalışmak istediğim veya rehberliğini rica ettiğim tanrıya sesleniyorum. Mesela Leydi Hecate'e dua etmek istiyorum Goetik eşdeğerini bilmiyorum o zaman bunu sorun etmeden yapıyorum.

Bu durumda yine alegorik bir anlatım olabilir. yani yaratıcı enerji yönü, kendini oluşturma gibi anlamı olabilir.

Hayır. Zeus, Rhea ve Kronos'un oğlu. (Şimdi fark ediyorhm Hera Rhea'nın anagramı gibi).

Evet sizi anlayabiliyorum. Ancak dediğim gibi mitolojileri yorumlayabilmek için nasıl yorumlanacağını bilmemiz lazım. Antik yunanda da bu şekilde düşünüyorlarmış diye indirgemek yanlış olur. Tabiki bizde doğaya inanıyoruz ve çalışıyoruz.
Bazıları tanrılardan sadece "ruh" gibi bahsediyor (ya da ben o izlenimi alıyorum no hate) ama bunun böyle olduğunu onaylamanız içimi rahatlattı sağolun💗
Ben sadece kendi durumumu belirttim. Hepsi Zeus'tan yana tanrılar ve bu yüzden eş değer yönleri barındıran kimlikleri açıklanıp açıklanmaması umrumda olmadan direkt olarak çalışmak istediğim veya rehberliğini rica ettiğim tanrıya sesleniyorum. Mesela Leydi Hecate'e dua etmek istiyorum Goetik eşdeğerini bilmiyorum o zaman bunu sorun etmeden yapıyorum.
Haklısınız, bu benim de zaten yapmaya alışkın olduğum bir şeydi önceden wicca olduğum için. Bazı tanrıların karşılıkları olduğu için hepsinin olması gerekmiyor sonuçta
Bu durumda yine alegorik bir anlatım olabilir. yani yaratıcı enerji yönü, kendini oluşturma gibi anlamı olabilir.

Hayır. Zeus, Rhea ve Kronos'un oğlu. (Şimdi fark ediyorhm Hera Rhea'nın anagramı gibi).
Evet. Apar topar yazarken yanlış hatırlamışım düzelltiğiniz için teşekkürler💗

Khaos, Uranüs, Kronos, Zeus ve Dionysos, özünde Şeytan’dır. Dionysos’un ismi dahi bu bağa işaret eder; çünkü "Dionysos" kelime anlamıyla "Küçük Zeus" demektir. Bir Tanrı, birden fazla Tanrıyı simgeleyebilir. Aynı şekilde bir Tanrı, birden fazla Tanrı olarak da yer alabilir.
Evet, biraz daha oturuyor böyle. Khaos'un hem eril hem dişil hermafrodit bir enerji olması gerekmez mi? Böylece kendisinden Gaia'yı yaratabilir.

Cevabınız için teşekkürler bu arada💕

Bazıları tanrılardan sadece "ruh" gibi bahsediyor (ya da ben o izlenimi alıyorum no hate) ama bunun böyle olduğunu onaylamanız içimi rahatlattı sağolun💗

Haklısınız, bu benim de zaten yapmaya alışkın olduğum bir şeydi önceden wicca olduğum için. Bazı tanrıların karşılıkları olduğu için hepsinin olması gerekmiyor sonuçta

Evet. Apar topar yazarken yanlış hatırlamışım düzelltiğiniz için teşekkürler💗
ToZ'da kimse bu şekilde bahsetmez. Bir dk ben sadece ruh olduklarından bahsetmedim. Tanrılar sadece ruhen var olmazlar. Bunun hakkında daha çok okuyun. Yabancı forumlarda tanrıların varoluşlarıyla ilgili bir yazı görmüştüm.

Karşılıkları varsa (ki vardır) bile oturup bunun üzerinde kafa yormuyorum. Sadece yaşıyorum.

Rica ederim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back