Okuduğunuz şeyin doğruluğunu bilemem fakat Tanrıların sevdiğim kişilerin ruhlarının çözünmesini engellediklerini düşünüyorum, ayrıca onları da koruyorlar; bazı ritüellerde Onlardan sevdiklerimizi koruyup kollamaları ve kutsamaları için yardım rica ediyoruz.
Ek bir soru sormak istiyorum; sizce sevdiğimiz bir insan bize zararlı olmaya başlarsa Tanrılar onu bizden hafif hafif uzaklaştırır mı? diyelim Stockholm Sendromlu birisisiniz ve sevdiğiniz birisi size karşı zararlı olmaya başladı, Tanrıların onu sizin yanınızda tutması olanaksız gibi; er ya da geç bir şekilde sizi ondan uzaklaştıracaklar. Bu doğal bir süreç de olabilir, sizin farkındalık kazanmanız da olabilir; olabilir de olabilir. Tanrılar direkt onu çekecek demiyorum fakat bize farkındalık kazandırabilirler; biz de somut adımı atarız. Yoksa bu durum daha mı farklı? sonuç olarak sevdiğimiz birisi olduğu için ondan uzaklaşırsak acı da çekeceğiz. Peki hem farkındalık kazanıp, hem de o kişinin bize zararlı olmaması için Tanrılara dua edersek ne olur? o kişiyi uzaklaştırmak mı doğrudur yoksa o kişinin düzelmesi için Tanrılara dua etmek mi?