Tesekkur ederim yorum icin! Kisi bu evreden gectigini nasil anlayacak?Huzura erişmeden önceki arınma ve sessizleşme dönemidir.
Magnum Opus'un "işkence" evresi, insan kendi içine çekilip sessizleşinceye kadar devam eder yani varlığın son katmanı, özü olan Balık'la ilgilidir. Bu noktada "ölüm" gerçekleşiyor. Mutlak umursamazlık hali, gerçeklikten kopukluk ve dışarıyla ilgilenmeme. Tepki verme gerekliliği hissinden arınmak ve sadece algılayıcı konumunda bulunmak. Varoluş karşısında sakinliğini koruyabilmek ve hiçbir şekilde "kafayı yememek".
İçeri çekilip arınma tamamlanınca, dış katmanlar tekrar aktive olmaya başlar ve gerçekliğe doğru ikinci bir doğuş yaşanır ve bu noktada ruh artık tamamen arınmıştır, artık kirlenme ve işkence görme gibi dertleri yoktur.
İçinde bulunduğumuz dönemde, bu sürece erişebilecek kadar gelişmiş bir insan var mıdır bilmiyorum; ama süreç kesinlikle aynı değil. Ruhaniyette deneyimlenen her şey ve olaylara verilen tepkiler tamamen kişiye özeldir.Bunu yasayip deneyim kazananlar ne yasadi merak ediyorum, surec herkeste aynimidir? bunu yasayanlar ayni yoldan mi gecer?
İstem dışı denebilecek türden beklenmedik sorgulayış düşünceleri. Her zamanki gibi yaşadığın hayatın artık çatırdadığını hissetmek. Genel anlamda odak problemleri. Her şeyden şüphe etme ve delirdiğini düşünme gibi durumlar.Tesekkur ederim yorum icin! Kisi bu evreden gectigini nasil anlayacak?
Bu bahsettikleriniz herkesin yaşayacağı şeyler değil, hepimizin dönem dönem yaşadığı durumlardır. Magnum Opus aşamalarında ne yaşandığını bilecek seviyede değiliz.İstem dışı denebilecek türden beklenmedik sorgulayış düşünceleri. Her zamanki gibi yaşadığın hayatın artık çatırdadığını hissetmek. Genel anlamda odak problemleri. Her şeyden şüphe etme ve delirdiğini düşünme gibi durumlar.
Bu süreç tamamlandığında kişi her zamankinden daha odaklı ve sakin birisine dönüşür. Yüksek öz farkındalık, toplum içinde gözlemci ve soyutlanmış halde bulunabilme. İnsanların yaşantılarına bir anlam veremeyiş durumu.
Magnum Opus da gayet doğaldır ve barındırdığı süreçler de bir o kadar insan psikolojisiyle iç içedir. Dönem dönem yaşanan duygusal değişimler ile Magnum Opus'un getirdiği değişimler arasında deneyimle ayırt edilebilecek farklar olsa da abartılı bir uçurum beklemeyiniz. Magnum Opus büyük bir özen gerektirse de gereksiz derecede karmaşık ve gizemli de değildir. Her ne kadar Tanrısal olsa da bunu "insanüstü" bir şey olarak görmektense insan olmanın bir parçası olarak görmenizi tavsiye ederim.Bu bahsettikleriniz herkesin yaşayacağı şeyler değil, hepimizin dönem dönem yaşadığı durumlardır. Magnum Opus aşamalarında ne yaşandığını bilecek seviyede değiliz.
Ben de bunu okumanızı tavsiye ediyorum.Magnum Opus da gayet doğaldır ve barındırdığı süreçler de bir o kadar insan psikolojisiyle iç içedir. Dönem dönem yaşanan duygusal değişimler ile Magnum Opus'un getirdiği değişimler arasında deneyimle ayırt edilebilecek farklar olsa da abartılı bir uçurum beklemeyiniz. Magnum Opus büyük bir özen gerektirse de gereksiz derecede karmaşık ve gizemli de değildir. Her ne kadar Tanrısal olsa da bunu "insanüstü" bir şey olarak görmektense insan olmanın bir parçası olarak görmenizi tavsiye ederim.
Ortada bir bilgi eksikliği durumu yok. Söylediklerim gayet anlaşılır olmakla birlikte saçma ve yabancı öğe de barındırmıyor. Anlayabildiğiniz kadarını anlayın, işinize yarayanı alın, ama bu kadar aceleci olmayın. Size daha fazla cevap vermeyeceğim.Ben de bunu okumanızı tavsiye ediyorum.
Yüksek Rahip Hooded Cobra'nın bu vaazı yazmasına neden olan karakter özelliklerine sahipsiniz.Ortada bir bilgi eksikliği durumu yok. Söylediklerim gayet anlaşılır olmakla birlikte saçma ve yabancı öğe de barındırmıyor. Anlayabildiğiniz kadarını anlayın, işinize yarayanı alın, ama bu kadar aceleci olmayın. Size daha fazla cevap vermeyeceğim.
Sonne Bey, bırakın bu tavırları. Eminim ki yazdıklarımı okumamışsınızdır bile. Diğer arkadaşı da az çok tanıyoruz, her şeye atlamayı seven birisi. Ben de aylar sonra bile aynı şeylerle karşılaşınca uğraşmak istemedim.blah blah
Bahsettiğiniz şeyler Magnum Opus ile alakalı değil, bir insanın ruhsal uyanışının ilk evresidir. Çevresini ve benliğini sorgulamaya gittiği ilk evre.İstem dışı denebilecek türden beklenmedik sorgulayış düşünceleri. Her zamanki gibi yaşadığın hayatın artık çatırdadığını hissetmek. Genel anlamda odak problemleri. Her şeyden şüphe etme ve delirdiğini düşünme gibi durumlar.
Bu süreç tamamlandığında kişi her zamankinden daha odaklı ve sakin birisine dönüşür. Yüksek öz farkındalık, toplum içinde gözlemci ve soyutlanmış halde bulunabilme. İnsanların yaşantılarına bir anlam veremeyiş durumu.
Magnum Opus'un 1. aşaması olan Nigredo'ya ulaşmış ve bunu deneyimlemiş gibi konuşuyorsunuz. Size açık konuşayım, Nigredo'nun böyle sandığınız gibi bir şey olmama ihtimali de mevcut. Siz ve bunu yaşadığını söyleyen insanların deneyimlediği şeyler, psikolojik bunalımlardır ve belki de bundan çıkış ve bireysel aydınlanmalardır.Sonne Bey, bırakın bu tavırları. Eminim ki yazdıklarımı okumamışsınızdır bile. Diğer arkadaşı da az çok tanıyoruz, her şeye atlamayı seven birisi. Ben de aylar sonra bile aynı şeylerle karşılaşınca uğraşmak istemedim.
Birkaç yıllık adanmışlığınız birçok kişiden "daha bilgili ve tecrübeli" olduğunuzu düşünebilirsiniz ki ortalama bir Spiritüel Satanist ile karşılaştırıldığınızda, şüphesiz öylesiniz. Kendinizi çoğunlukla hiçbir şey bilmeyenler ile karşılaştırdığınızda, daha çok şey bildiğinizden emin olursunuz velâkin bundan doğan bir üstlünlük hissi ile daha yüksek bir bilinç seviyesinde anlaşılabilecek şeyler üzerinde kesin yargılarda bulunmanız ise sadece tahmin ve çıkarım olur, bu tahmin ve çıkarımlar doğru ve tutarlı olabilir velâkin bu, onları tahmin ve çıkarım olmaktan ileriye götürmez ki bu tarz şeylere de gerek yoktur.Konuya gelelim. Ortada bahsi geçen birbiriyle bağlantılı bir deneyimler zinciri var. Belirli bir konudaki izole bir bilgiden bahsetmiyoruz. Benim zaten sürekli üzerine düşündüğüm ve çabaladığım bir konu hakkında yazdım. Anlıyor musunuz? Kişilik yapım bu değil yani. Bilmediğim şeye bilmiyorum derim. Yazdıklarım da arkası boş şeyler değil. Acı, deneyim, sorgulama, birikim ve gözyaşı ile elde edilen şeyler. Hepsi için açıklamalarım var.
Ben zaten her bahsettiklerimi yaşayan Magnum Opus sürecindedir demedim. Magnum Opus sürecinin başlangıç düzeyindeki kişiler de benzer şeyleri yaşıyor sadece daha farklı şekillerde. Ortada yanlış bir bilgi bile yok, açıklayalım: İlk başta ne demişim, Magnum Opus doğaldır. Burası doğru. Sonrasında da belirli farkların elbette olduğundan (ki zaten olması gerekiyor) bahsettim ama yine de çok büyük farklar olmayacağını söyledim.
Tanrılar ve insanlar arasındaki benzerliklerin varlığı doğrudur; ancak bu benzerlikleri basite indirgemek isabetli bir yaklaşım değildir. Duyguların derinlikleri, açığa çıkma sebepleri ve çeşitleri farklılık arz eder. Şeytan'ın öfkesi ile kendi öfkenizi bir tutmak, yahut Thoth'un sorgulaması ile kendi sorgulamanızı aynı görmek mümkün değildir. Hangi bakış açısından baktığınız veya hangi parametrelerle bu sonuca vardığınız önemsizdir; zira bu sadece gerçeği çarpıtarak kendi yorumunuza indirgemek olur ve bu, gerçeklikten uzak bir yaklaşımdır.Tanrılar da insanların duygularına sahip, onlar da mutlu oluyor, ağlıyor, sorguluyor. Aynı genler, aynı beyin, aynı tür. Çok uçuk farklar beklemeyin.
Kimse sizin egoist ve rütbe peşinde koşan biri olduğunuzu iddia etmedi. Sadece, kendinizi yüksek bilinç seviyesinde anlaşılabilecek konular hakkında yorum yapabilecek seviyede gördüğünüzü belirttim. Bunun uygun olmadığını ve kimseye yarar sağlamayacağını ifade ettim.Kendimi Tanrı ilan etmedim sadece bildiklerimi paylaştım. Yoksa herkesin rütbe peşinde olduğunu mu düşünüyorsunuz? Size kötü bir haberim var, herkes öyle değil.
Bu anlattıklarınız, aslında bir insanın ruhsal uyanışının ilk evresine işaret etmektedir. Kişi bir uyanış geçirir ve beraberinde çevresini ve benliğini derinlemesine sorgulamaya başlar ki bu, dönüşümün kıvılcımıdır. Magnum Opus süreci içerisinde benzer bir şey yaşansa da bu, anlattıklarınızdan çok daha komplekstir. Tanrıların duyguları ile insanların duyguları konusunda verdiğim örnek, bu konuda da geçerlidir.JoS ile alakası olmayan ve Ruhun Karanlık Gecesi hakkında yazan bir sürü insan var. Demek ki bir sürü insan aynı şeyleri deneyimliyor. Rutin depresyon diyip geçebilirlerdi. Olmadığını bilmiyorlar mı şimdi bu insanlar? Demek ki değil. Demek ki herkes yaşıyor. Demek ki pek de değişkenlik göstermeyen bir şey. Kundalini de herkeste var ne tesadüf. Belirli düzeyde bir uyanış gösteriyorlar fakat devamı için yol gösterilmesine ihtiyaçları var. Dehalarda da belirli bir düzeyde Kundalini aktivitesi görülüyordu. Bunların Tanrısal bir süreçle bağlantısı olduğunu biliyorlar mı?
Bu türden bir kesinlik ve eminlik içerisinde bulunmanız, gelişiminizin en büyük engellerinden biridir. Size bu vaazın atılmasının nedenlerinden biri de budur. Neye işaret ettiğimi ve neden bu vaazı okumanız gerektiğini anlamaya çalışmak yerine, bunu mutlak suretle reddediyor ve kendi söylemlerinizi amansızca desteklemeye çalışıyorsunuz.O vaazı okuması gereken birisi olmadığımı gayet de iyi bildiğiniz halde neden konuşuyorsunuz.
Kimse kafanızın karışmış olduğunu söylemedi; yalnızca yaklaşımınızın yanlış olduğunu ve doğru veya yanlış fark etmeksizin tahmin ve çıkarımlarla ilerlemenin uygun olmadığı belirtildi. Bunun dışında, burada egomu tatmin etmek için bulunmuyorum. Egolu insanlar empatiden yoksundur ve kendilerine karşı çıkan, muhalif kişilere karşı sabırlı olamazlar. Siz halbuki şahsıma saldırıp bizi küçümsemenize rağmen, benden uzun ve özenli cevaplar alıyorsunuz. Burada tek amacımın size yardım etmek olduğunu unutmamalısınız.Gerçek anlamda kafası karışmış birisini hayatınızda hiç gördünüz mü merak ediyorum? Forum eskiden Şeytan'dan kendisini onun "dişi kadın" demonlarıyla evlendirmesini isteyen, Şeytan'ın meditasyonlarına dahil olduğunu iddia eden kişilerle doluydu. Yine öyleleri gelirse onlarla "yol gösterip " üstünlük taslarsınız.
Kimse size üstünlük taslamaya veya sizin tepenize çıkmaya çalışmıyor, aksine bunları şu an siz yapıyorsunuz. Evet, bir siz ilerlediniz ve âdeta bir süper yogisiniz. Diğer insanları küçümsemeye, aşağılamaya devam edin zira bu sizin ne kadar bilgelikten uzak olduğunuzu göstermektedir.Forum hâlâ ilerleyememiş. Hâlâ herkes birinin tepesine çıkmaya çalışıyor. Algıları apaçık meraklı ve masum ruhların uğrak yeri olması gereken bu yeri Kısmetse Olur'a çevirdiniz. Aydınlıkyol gibi olun biraz. Kimseye bir zararı yok, sadece gerçekleri öğrenmek istiyor. Buraya böyle insanlar lazım. Bazı kişiler burada öğrenmek için bulunmuyor ve bu birçok kişinin canını sıkıyor.
Gerek sayısız cevap, gerekse de sayısız çeviri ile Türk SS Topluluğuna elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Siz ise söylenmeyen şeylerin size söylendiğini iddia ediyor, söylemlerimizin arkasındaki niyeti anlamaya çalışmadan agresif bir şekilde bizlere saldırıyorsunuz. Emeklerimiz karşılığında bu güzel söylemleriniz için teşekkür ederiz.Siz de sadece yazmak için yazıyorsunuz. Biraz samimiyet.
Teşekkür ederim, ve özür dilerim.
Ruhani anlamda uyanışımın, Magnum Opus'a kadar olan yolda hangi konumda olduğumu nasıl anlayabilirim? Herkesin bahsettiği bir depresif vs süreç var. Kafam gerçekten çok karıştı. Ruhani anlamda yeterli "uyanış"ta olduğumu, magnum opusa ne kadar yolum kaldığını nasıl anlayabilirim?Bahsettiğiniz şeyler Magnum Opus ile alakalı değil, bir insanın ruhsal uyanışının ilk evresidir. Çevresini ve benliğini sorgulamaya gittiği ilk evre.
Magnum Opus'a giden yolu siz oluşturursunuz. Herhangi yazılı çizili ve kendiliğinden oluşturulan, zaten oluşmuş bir yol değil. Herhangi belirtilebilecek bir zaman kavramı yok.Ruhani anlamda uyanışımın, Magnum Opus'a kadar olan yolda hangi konumda olduğumu nasıl anlayabilirim? Herkesin bahsettiği bir depresif vs süreç var. Kafam gerçekten çok karıştı. Ruhani anlamda yeterli "uyanış"ta olduğumu, magnum opusa ne kadar yolum kaldığını nasıl anlayabilirim?
Bu sorum herkese bu arada, kafam gerçekten çok karışık bu konuda biraz açıklayıcı yazarsanız teşekkür ederim.
Aslında bu konuda bir bütünlük içeren bir yazı yazmayı düşünüyordum, parça parça bilgi paylaşmak için uygun olmayan bir konu Magnum Opus. Çünkü çok kapsamlı ve birçok şey birbiriyle bağlantılı.Ruhani anlamda uyanışımın, Magnum Opus'a kadar olan yolda hangi konumda olduğumu nasıl anlayabilirim? Herkesin bahsettiği bir depresif vs süreç var. Kafam gerçekten çok karıştı. Ruhani anlamda yeterli "uyanış"ta olduğumu, magnum opusa ne kadar yolum kaldığını nasıl anlayabilirim?
Bu sorum herkese bu arada, kafam gerçekten çok karışık bu konuda biraz açıklayıcı yazarsanız teşekkür ederim.
Bu dönemi eksiksiz bir şekilde yaşadım ve geçirdim. Sonrasında ise Jos'a katıldım, daha doğrusu yeni yeni keşfettim fakat içindeki bilgilerin çoğunu biliyordum (meditasyonları içine katmıyorum) ve bu dönem 2 sene sonunda yavaş yavaş geçmeye başladı. Fakat hala geçmiş değil. Şahsen anlamlandıramadım.Huzura erişmeden önceki arınma ve sessizleşme dönemidir.
Magnum Opus'un "işkence" evresi, insan kendi içine çekilip sessizleşinceye kadar devam eder yani varlığın son katmanı, özü olan Balık'la ilgilidir. Bu noktada "ölüm" gerçekleşiyor. Mutlak umursamazlık hali, gerçeklikten kopukluk ve dışarıyla ilgilenmeme. Tepki verme gerekliliği hissinden arınmak ve sadece algılayıcı konumunda bulunmak. Varoluş karşısında sakinliğini koruyabilmek ve hiçbir şekilde "kafayı yememek".
İçeri çekilip arınma tamamlanınca, dış katmanlar tekrar aktive olmaya başlar ve gerçekliğe doğru ikinci bir doğuş yaşanır ve bu noktada ruh artık tamamen arınmıştır, artık kirlenme ve işkence görme gibi dertleri yoktur.
Bu aşama ruhun yavaş yavaş uyanma ve ruhun zincirlerini kırma isteğinin olduğu dönemdir. Magnum Opus ile bir ilgisi yoktur.. Magnum Opusun başlangıcı ile ruhun uyanma aşamasının başlangıcını karıştırmış olabilirsiniz. Esenlikler..Bu dönemi eksiksiz bir şekilde yaşadım ve geçirdim. Sonrasında ise Jos'a katıldım, daha doğrusu yeni yeni keşfettim fakat içindeki bilgilerin çoğunu biliyordum (meditasyonları içine katmıyorum) ve bu dönem 2 sene sonunda yavaş yavaş geçmeye başladı. Fakat hala geçmiş değil. Şahsen anlamlandıramadım.
"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan