Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ruhsal yorgunluk

diana

New member
Esenlikler şu sıralar üzerimde aşırı yorgunluk negatif enerji var çok fazla stres yapıyorum meditasyon,yoga yapsam da bir yere kadar sonra yine başlıyor ve şu sıralar meditasyonları da aksattım herşeyi geçtim çok aşırı stres yapmamdan ötürü yapacağım işin başına oturunca midem bulanıyor,başım dönüyor herşeyi aşırı kafaya takmaya başladım elementlerimde dengesizlik olduğundan eminim en son toprak elementini invoke etmiştim şuan eter invoke etmek istiyorum ama eter invoke etme konusunda tam olarak başarılı olamıyorum 4 element daha kolay geliyor ama şuan hangi elementim az yada fazla onu da bilmiyorum özellikle ateş ve su elementlerimde dengesizlik hissediyorum eter elementini haftada 1 invoke etmem yeterli olur mu yoksa etkisini gördüm diyene kdr mı invoke etmeliyim birde 2 tane düzenli psikolojik ilaç kullanıyorum birisi antidepresan birisi concerta (dehb için) eter elementini yinede invoke etmem de sorun olur mu çünkü bu ilaçları kullanırken toprak invoke etmiştim. Birde çok karışık oldu ama son sorum herhangi bir kalabalık negatif ortama girince negatif enerji beni çok kötü etkiliyor bir ara empatlık da vardı o azaldı şükür dedim ama enerji konusunda yine de hala çabuk etkileniyorum ve aura temizleme, koruma meditasyonu, kendimi baloncuk içinde korumaya alma imgeleme olumlama gibi bir çok meditasyon yapsam da işe yaramıyor ekstra öneriniz var mı acaba?

Esenlikler şu sıralar üzerimde aşırı yorgunluk negatif enerji var çok fazla stres yapıyorum meditasyon,yoga yapsam da bir yere kadar sonra yine başlıyor ve şu sıralar meditasyonları da aksattım herşeyi geçtim çok aşırı stres yapmamdan ötürü yapacağım işin başına oturunca midem bulanıyor,başım dönüyor herşeyi aşırı kafaya takmaya başladım elementlerimde dengesizlik olduğundan eminim en son toprak elementini invoke etmiştim şuan eter invoke etmek istiyorum ama eter invoke etme konusunda tam olarak başarılı olamıyorum 4 element daha kolay geliyor ama şuan hangi elementim az yada fazla onu da bilmiyorum özellikle ateş ve su elementlerimde dengesizlik hissediyorum eter elementini haftada 1 invoke etmem yeterli olur mu yoksa etkisini gördüm diyene kdr mı invoke etmeliyim birde 2 tane düzenli psikolojik ilaç kullanıyorum birisi antidepresan birisi concerta (dehb için) eter elementini yinede invoke etmem de sorun olur mu çünkü bu ilaçları kullanırken toprak invoke etmiştim. Birde çok karışık oldu ama son sorum herhangi bir kalabalık negatif ortama girince negatif enerji beni çok kötü etkiliyor bir ara empatlık da vardı o azaldı şükür dedim ama enerji konusunda yine de hala çabuk etkileniyorum ve aura temizleme, koruma meditasyonu, kendimi baloncuk içinde korumaya alma imgeleme olumlama gibi bir çok meditasyon yapsam da işe yaramıyor ekstra öneriniz var mı acaba?
Bu psikiyatri ilaçları sizi mahfetti, içmeyin doktor verdi diye içmeyin, doktor ticaretinin peşinde o psikolojik ilaçlar ne kadar zararlı biliyormusun içme, hayatı hüzünle stresle göğüsleyeceksin,ki gelişesin zorlukları açacaksinki hayatı tanıyacaksın, benim başımda bir sürü sıkıntı bendemi psikolojik ilaç içeyim, bendede uçağa binemiyorum yüksek binalara çıkamıyorum, doktor eskiden banada ilaç yazdı zehir gibi tadı var, tadı çok acı doktora dedimki sen dedim beni öldürmekmi istiyorsun, bu ne dedim korkacaksam korkayım üzüleceksem üzüleyim, ama duygularıma kement vurdutmam, ölümden öte köy yok, ya istiklal ya ölüm, ilaçların esareti altında yaşamayın Esenlikler

Esenlikler,

Aura temizliği ve korunma aurası gibi pratikler etki etmiyorsa bu daha derin bir hassaslığa sahip olduğunuz anlamına gelebilir. Günlük tutabilirsiniz. Hayatın yoruculuğundan uzaklaşmak için iyi bir seçenek. Duygularınızı, düşüncelerinizi not alabilirsiniz. Kağıt ve kalem uğraştırıcı geliyorsa bunun için telefonunuzu bile kullanabilirsiniz. Onun dışında soğuk duş almayı deneyebilirsiniz, rahatlatıcı bir etkisi vardır. Eğer isterseniz bana yazabilirsiniz, konuşmak da iyi hissettirebilir.

Esenlikler,

Aura temizliği ve korunma aurası gibi pratikler etki etmiyorsa bu daha derin bir hassaslığa sahip olduğunuz anlamına gelebilir. Günlük tutabilirsiniz. Hayatın yoruculuğundan uzaklaşmak için iyi bir seçenek. Duygularınızı, düşüncelerinizi not alabilirsiniz. Kağıt ve kalem uğraştırıcı geliyorsa bunun için telefonunuzu bile kullanabilirsiniz. Onun dışında soğuk duş almayı deneyebilirsiniz, rahatlatıcı bir etkisi vardır. Eğer isterseniz bana yazabilirsiniz, konuşmak da iyi hissettirebilir.
Esenlikler ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim günlük tutma konusunda bir türlü tutamıyorum hususi bir defter daha aldım ama yazma konusunda düzeni oturtamadım soğuk duş biraz daha iyi haklısınız ama o da bir yere kadar birde concerta ilacının yeni dozu arttırıldı o da ayrı bir kötü etkiledi beni ilacı kullanmayınca olmuyor gerçekten, kullanınca da kötü 🥺 birde daha önce buradan hiç mesaj göndermedim nasıl gönderiliyor bilmiyorum baktım ama bulamadım acaba sizin bana mesaj atma imkanınız var mı

Bu psikiyatri ilaçları sizi mahfetti, içmeyin doktor verdi diye içmeyin, doktor ticaretinin peşinde o psikolojik ilaçlar ne kadar zararlı biliyormusun içme, hayatı hüzünle stresle göğüsleyeceksin,ki gelişesin zorlukları açacaksinki hayatı tanıyacaksın, benim başımda bir sürü sıkıntı bendemi psikolojik ilaç içeyim, bendede uçağa binemiyorum yüksek binalara çıkamıyorum, doktor eskiden banada ilaç yazdı zehir gibi tadı var, tadı çok acı doktora dedimki sen dedim beni öldürmekmi istiyorsun, bu ne dedim korkacaksam korkayım üzüleceksem üzüleyim, ama duygularıma kement vurdutmam, ölümden öte köy yok, ya istiklal ya ölüm, ilaçların esareti altında yaşamayın Esenlikler
Bunu bildiğim için başlangıçta çok tedirgindim ama dehb ilaçsız atlatmak gerçekten çok zor anksiyete terapiyle gene çözülür ama dehb konusunda cidden sıkıntı yaşıyorum insanlar benimle konuşurken de geç anlıyordum yani bunu tarif etmesi gerçekten zor birisi konuşuyor duyuyorum ama onun dediğini anlamam 3,5sn fln sürüyor ilacı aldıktan sonra odaklanma konusunda gerçekten aşırı iyi geldi boşluk meditasyonu önericeksiniz biliyorum ama küçüklüğümden beri yapıyorum ailemden bana aktarılan ve kardeşimde de olan dehb var maalesef benim ki kardeşimin ki gibi şiddetli olmasa da bu sene sınav senem olduğu için riske atmak istemiyorum sınavdan sonra büyük olasılıkla bırakmayı düşünüyorum

Esenlikler,

Bunların yanında aklınızdakileri çizime dökmek de çok faydalı olabilir. Bazı durumlarda hislerimizi kelimelerle izah edemeyiz, fakat çizim veya müzikle içimizdeki hisleri dışarıya sağlıklı bir şekilde yansıtabiliriz.

Esenlikler
Sizi bu kadar strese sokan şey nedir? Mesela birisiyle ettiğiniz kavga mı yoksa gelecek kaygısı mı ya da ailevi mi önce bunu bulun bulamazsanız yardımcı olabilirim konuşarak bulabiliriz.Bunu bulduktan sonra aklınıza direkt bunu çürütecek bir tez bulun mesela " x olayı kötü olacak." hayır "x olayı iyi olacak." gibi bir süre sonra rahatlamış hissedeceksiniz.Meditasyon konusunda kendinizi zorlamayın verimsiz bir meditasyon yerine biraz ara verip yeniden başlamak iyi olabilir.Metilfenidat içeren yani concerta türevi ilaçlarda size bu etkiyi veriyor olabilir, çünkü yan etkileri ağırdır kendisinin özellikle stres,kaygı ve anksiyete bozuklukları verebilir doktorunuza bu durumu anlatıp ilaç değiştirmesini talep edebilirsiniz. Enerji alanınız ve bir şeyleri hissetme gücümüz(?) öbür insanlara göre meditasyonlardan ötürü daha gelişmiş olduğu için negatifi daha hızlı hissedebiliriz daha güçlü korunma aurası yapın ve sakin kalın :)

Açıkçası ben negatif enerjileri değil, duyguları hissettiğinizi düşünüyorum.Empatlığınızı bastırmamanızı öneririm. Başkalarının duygularını,acılarını hissetmek zor olabilir ama boşluk meditasyonu ile üzerimizdeki yoğun etkisini azaltabiliriz. Ekstra olarakta sadece gün içinde hissettiğiniz duyguları yazdığınız bir defter-günlük tutmanız işe yarayacaktır.

Bunu bildiğim için başlangıçta çok tedirgindim ama dehb ilaçsız atlatmak gerçekten çok zor anksiyete terapiyle gene çözülür ama dehb konusunda cidden sıkıntı yaşıyorum insanlar benimle konuşurken de geç anlıyordum yani bunu tarif etmesi gerçekten zor birisi konuşuyor duyuyorum ama onun dediğini anlamam 3,5sn fln sürüyor ilacı aldıktan sonra odaklanma konusunda gerçekten aşırı iyi geldi boşluk meditasyonu önericeksiniz biliyorum ama küçüklüğümden beri yapıyorum ailemden bana aktarılan ve kardeşimde de olan dehb var maalesef benim ki kardeşimin ki gibi şiddetli olmasa da bu sene sınav senem olduğu için riske atmak istemiyorum sınavdan sonra büyük olasılıkla bırakmayı düşünüyorum
Dikkat dağınıklığı şimdi googleden baktım, geçmiş olsun arkadaşlar daha iyi bilir Valefor 'un gücü ritüelini yapabilirsiniz

Meditasyonda süreklilik sağlanmalıdır, aksi hâlde etkilerini tam anlamıyla göremeyebilirsiniz. Bir an önce meditasyonlara tekrardan başlamalısınız ve günlük olarak yapmalısınız. Aura temizliği ve koruma aurası gibi çalışmaları ne olursa olsun yapmalısınız. Aura temizliği ile kendinizi temiz tutarsınız ki kötü düşüncelere, hasta olmaya ve benzeri şeylere de auranızın kirli olması sebep olabilir. Koruma aurası da sizi iç ve dış her türlü tehlikeden korur, buna negatif enerji de dahildir.

Bunun dışında anlattıklarınızdan ve anlatma şeklinizden kendinize bir tür telkin yaptığınız izlenimini ediniyorum. Bu süreçte bunları deneyimlediğinize kendinizi fazlasıyla inandırarak istemeden de olsa etkisini artırmış olabilirsiniz. Bundan kurtulabileceğinize ve bu hâlin geçebileceğine odaklanmalısınız. Bu mümkün ve ilk adımı zihnen atmalısınız ki devamı gelebilsin.

Antidepresanlar hakkında:
Antidepresan kullanımını değerlendirirken mevcut durumu ve tedavi sonrası olası etkileri dikkatlice göz önünde bulundurmak gerekir. Bazı özel durumlarda bu ilaçların kullanımı zorunlu olabilir; ancak bu tür durumlar istisnadır ve genelleştirilmemelidir.

Antidepresanlar, vücudun kimyasal dengesini derinden etkiler, uzun vadede hem fiziksel hem de ruhsal yan etkiler yaratabilir. Bu yüzden, yalnızca gerçekten gerekli olduğunda kullanılmalı; aksi takdirde uzak durulmalıdır.

Bu üye, yalnızca yaşadığı sürecin verdiği yorgunluk ve bunalımdan muzdarip görünüyor, bu nedenle antidepresan kullanımına kesinlikle ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum.

Benzer sorunlara sahip olan kişiler Valefor'un Gücü Ritüeli veya Shrim mantrası ile bir çalışma yapabilir.

DEHB hakkında:
"DEHB" gerçekte var olan bir şey değildir. Yahudiler tarafından, çocuklara yasal olarak amfetamin türevleri reçete ederek kazanç sağlamak ve aynı zamanda onların beyinlerini mahvetmek amacıyla kurgulanmış hayali bir hastalıktır. Bu kimyasallar, kısa vadede beyin işlevlerini uyararak bireyi daha "odaklı" bir hâle getiriyor gibi görünse de, aslında zihnin yalnızca ölüm kalım durumlarında devreye soktuğu yoğun odaklanma mekanizmasını yapay olarak tetikler. Bu durumun sürekli hâle gelmesi, uzun vadede beyninizi mahvetmektedir.

DEHB olarak nitelendirilen durum, muhtemelen toprak elementinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Kendinizi topraklamaya, toprak enerjisini kullanmaya ve hava elementini dengelemeye odaklanmanız uygun olacaktır. Düzenli olarak hatha yoga yapmak, uyku düzenine özen göstermek, dengeli bir beslenme programı uygulamak ve kafein gibi uyarıcı maddelerden kaçınarak yeterli miktarda su tüketmek fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra, sizin de bahsettiğiniz üzere dopamin salgılanmasını aşırı derecede tetikleyen unsurları kısıtlamanın faydası olacaktır.

Tüm bunların beraberinde boşluk meditasyonuna ağırlık vermeniz ve Nauthiz ile bir çalışmaya başlamanız iyi bir seçim olacaktır.
Aşırı Analizci Zihni Kontrol Altına Alma; Yaratıcı Zihni Güçlendirme

Esenlikler
Sizi bu kadar strese sokan şey nedir? Mesela birisiyle ettiğiniz kavga mı yoksa gelecek kaygısı mı ya da ailevi mi önce bunu bulun bulamazsanız yardımcı olabilirim konuşarak bulabiliriz.Bunu bulduktan sonra aklınıza direkt bunu çürütecek bir tez bulun mesela " x olayı kötü olacak." hayır "x olayı iyi olacak." gibi bir süre sonra rahatlamış hissedeceksiniz.Meditasyon konusunda kendinizi zorlamayın verimsiz bir meditasyon yerine biraz ara verip yeniden başlamak iyi olabilir.Metilfenidat içeren yani concerta türevi ilaçlarda size bu etkiyi veriyor olabilir, çünkü yan etkileri ağırdır kendisinin özellikle stres,kaygı ve anksiyete bozuklukları verebilir doktorunuza bu durumu anlatıp ilaç değiştirmesini talep edebilirsiniz. Enerji alanınız ve bir şeyleri hissetme gücümüz(?) öbür insanlara göre meditasyonlardan ötürü daha gelişmiş olduğu için negatifi daha hızlı hissedebiliriz daha güçlü korunma aurası yapın ve sakin kalın :)
Açıkcası bütün strese sokan şeylerin farkındayım ama ne kadar tersini söylesem de bir yere kadar oluyor ve concertadan kaynaklı olabilir çok haklısınız özellikle anksiyetesi olanlara verilmeyen bir ilaç olmasına rağmen kullanıyorum ve anksiyetemi çok arttırdı doktorumla konuşup dozunu azaltmasını istiycem. Evet çok doğru eskiden bu kadar değildi ama şimdi mekan enerjileri olsun yanımdan geçen birisi olsun yanımda oturan birisi olsun çok hissediyorum ve beni de kötü etkiliyor bugünden itibaren ekstra koruma çalışması başlıycam teşekkür ederim

Açıkçası ben negatif enerjileri değil, duyguları hissettiğinizi düşünüyorum.Empatlığınızı bastırmamanızı öneririm. Başkalarının duygularını,acılarını hissetmek zor olabilir ama boşluk meditasyonu ile üzerimizdeki yoğun etkisini azaltabiliriz. Ekstra olarakta sadece gün içinde hissettiğiniz duyguları yazdığınız bir defter-günlük tutmanız işe yarayacaktır.
Geçen sene düzenli bilinç birleştirme meditasyonu ve insanların enerjisini okuma çalışması yapmamdan ötürü çok artmıştı ama etkisine açıkcası dayanamadım ve o yüzden artık bıraktım enerjilere kendimi olabildiği kadar kapatmak istiyorum gerçekten o kadar yorgunum ki şuan başkasının enerjisiyle uğraşabilecek halim yok :(

Meditasyonda süreklilik sağlanmalıdır, aksi hâlde etkilerini tam anlamıyla göremeyebilirsiniz. Bir an önce meditasyonlara tekrardan başlamalısınız ve günlük olarak yapmalısınız. Aura temizliği ve koruma aurası gibi çalışmaları ne olursa olsun yapmalısınız. Aura temizliği ile kendinizi temiz tutarsınız ki kötü düşüncelere, hasta olmaya ve benzeri şeylere de auranızın kirli olması sebep olabilir. Koruma aurası da sizi iç ve dış her türlü tehlikeden korur, buna negatif enerji de dahildir.

Bunun dışında anlattıklarınızdan ve anlatma şeklinizden kendinize bir tür telkin yaptığınız izlenimini ediniyorum. Bu süreçte bunları deneyimlediğinize kendinizi fazlasıyla inandırarak istemeden de olsa etkisini artırmış olabilirsiniz. Bundan kurtulabileceğinize ve bu hâlin geçebileceğine odaklanmalısınız. Bu mümkün ve ilk adımı zihnen atmalısınız ki devamı gelebilsin.

DEHB hakkında:

Bu konuda haklı olabilirsiniz sanırım kendimi düşündükçe beter hale sokuyorum ama bu döngüden de çıkamıyorum antidepresan konusunda bırakmayı istedim ama doktorum bırakmamam konusunda ısrarcı davrandı bende iyi geldiğini düşünerek şuan devam ediyorum antidepresanı depresyon için değilde anksiyete ve sosyal fobi için kullanıyorum maalesef, meditasyonları düzenli yapma konusunda çabalıyorum ama hep bir aksaklık oluyor bugün yine başlıycam ve yaratıcı zihni güçlendirme çalışmasını ilk kez gördüm attığınız için çok teşekkür ederim bunu mutlaka düzenli yapmaya çalışıcam çok teşekkür ederim esenlikler dilerim

DEHB hakkında:

Ben diyorum işte hep psikoloji diye hastalık yok, işte bu psikoljik hastalıklar yavudi lanetleri diye, birde bu lanetleri ilaçla dahada katmerli yapıyorlar, ama dahiliye cerrahiye bunlar gözle görülen hastalık, insan sağlığının ticaretine karşıyım, devletimiz bunu kolaylaştırsın okusun herkes doktor olsun,böylelikle sağlıklı bir toplum oluruz Esenlikler

Ben diyorum işte hep psikoloji diye hastalık yok, işte bu psikoljik hastalıklar yavudi lanetleri diye, birde bu lanetleri ilaçla dahada katmerli yapıyorlar, ama dahiliye cerrahiye bunlar gözle görülen hastalık, insan sağlığının ticaretine karşıyım, devletimiz bunu kolaylaştırsın okusun herkes doktor olsun,böylelikle sağlıklı bir toplum oluruz Esenlikler
Psikolojik hastalıklar gerçektir ve Yahudi lanetleri ile ilgili değildir. Bu söylediğim özellikle DEHB için geçerlidir. Kendi saçma teorilerinizi kendinize saklayın.

Aylarca anksiyete ve depresyonla mücadele etmiş birisi olarak bu düşüncenizi gerçekten saçma buluyorum. Psikolojik hastalığa sahip bir bireyin beyninin çalışma düzeni, normal bir bireye göre farklıdır. Bunları basit bir google araması ile görebilirsiniz. Psikolojik hastalıklar hakkında basit bir arama yapıp birçok kaynaklandı okuyabilirsiniz. Ayrıca psikolojik hastalıklar (özellikle depresyon) beyin MR'ı ile gözle görülebilir yani gözle görülmeyecek bir durum yok ortada.

Psikolojik hastalıklar gerçektir ve Yahudi lanetleri ile ilgili değildir. Bu söylediğim özellikle DEHB için geçerlidir. Kendi saçma teorilerinizi kendinize saklayın.
psikoloji ruh bilimi değilmi? peki insanların ruhlarını kim lanetliyor, köle yapmak emmek yok etmek istiyor, sonne bey size teessüf ederim, bu teorimin neyi saçma, beni her konuda saçmalıyor sanıyorsunuz, yazdıklarımda gönderilerimde bir mantıksızlık varmı?

Aylarca anksiyete ve depresyonla mücadele etmiş birisi olarak bu düşüncenizi gerçekten saçma buluyorum. Psikolojik hastalığa sahip bir bireyin beyninin çalışma düzeni, normal bir bireye göre farklıdır. Bunları basit bir google araması ile görebilirsiniz. Psikolojik hastalıklar hakkında basit bir arama yapıp birçok kaynaklandı okuyabilirsiniz. Ayrıca psikolojik hastalıklar (özellikle depresyon) beyin MR'ı ile gözle görülebilir yani gözle görülmeyecek bir durum yok ortada.
Bu moral bozuklugunuz neden oldu ? neden endişelendiniz kim moralinizi bozdu, işte bu işin köküne ineceksiniz geçmişte kötü bir şey yaşadınız, oda moralinizi bozdu değilmi? tabiki mr de gözükür, ona bakarsan beynin her tepkimesi mr de gözükür, ben onu demiyorum, psikoloji çok abartılıyor, o kadar psikiyatri ilaçlarından iyileşen varmı? kısır döngü, geçmişte kötü bir olay yaşadınız bu sizde yara kaldı kötü karma işte bu, duygusal bedeni iyileştirme çalışması yapılıyor bunlardan kurtulmak için, tembellik edipte yapmıyoruz yapsak iyileşecez, nereye geldik sigmund freud kim ? ben bu cahil aklımla bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum ilkokul mezunuyum ben, sizler mürekkep yalamış insanlarsınız etmeyin eylemeyin araştırın Esenlikler

Şunu demeyi unuttum, siz niye anksiyeteyle deprasyomla mücadele ediyorsunuz ? etme niye ediyorsun, ne mücadele edecem depresyonlo, sizi bu saydıklarımla özdeşleştiriyorlar bunları ruhunuzdan ve auranizdan atın, bunlarla mücadele ederek enerjinizi harcamayın, bir düşünün yav, özgür kafayla bir düşünün tamam ben bazı şeyleri tam yazıya dökemiyorum, ama lütfen bana saçmalıyorsun demeyin

Bu moral bozuklugunuz neden oldu ? neden endişelendiniz kim moralinizi bozdu, işte bu işin köküne ineceksiniz geçmişte kötü bir şey yaşadınız, oda moralinizi bozdu değilmi? tabiki mr de gözükür, ona bakarsan beynin her tepkimesi mr de gözükür, ben onu demiyorum, psikoloji çok abartılıyor, o kadar psikiyatri ilaçlarından iyileşen varmı? kısır döngü, geçmişte kötü bir olay yaşadınız bu sizde yara kaldı kötü karma işte bu, duygusal bedeni iyileştirme çalışması yapılıyor bunlardan kurtulmak için, tembellik edipte yapmıyoruz yapsak iyileşecez, nereye geldik sigmund freud kim ? ben bu cahil aklımla bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum ilkokul mezunuyum ben, sizler mürekkep yalamış insanlarsınız etmeyin eylemeyin araştırın Esenlikler
Bazen sizin yazdıklarınızı okuyup çığlık atmak istiyorum. Az sonra atacağım sanırım. Bakın yukarıdaki hanımefendi ya da beyefendi size yaşadığı anksiyeteyi anlatıyor, anksiyetenin illa bir moral bozukluğu yüzünden olmayacağını söylemek isterim. Psikoloji çok abartılıyor? Hayatında bir kere tansiyon ölçtürmemiş birisi muhtemelen kendinize itiraf edemeseniz de sizin de yoğun anksiyeteniz var. Psikiyatrik ilaçlarla iyileşenler var evet, bazı şeyler istemesek de böyle çözülür. Beyni uyuşturmak zararlıdır evet ama bazı durumlarda hasta psikoterapi ile düzelmezse ilaç tedavisi devreye girer. Mr'a girdiğinizde beyninizdeki her tepkime maalesef ki gözükmez, duygusal beden çalışmasını yapabilmek için insanların güce ihtiyacı olur lakin siz bunu kabul edemiyorsunuz ama depresyondaki bir insan bırakın çalışma yapmayı duş alacak bir psikolojide bile olamıyor. İlkokul mezunu olmanız bizden aşağı olduğunuz anlamına gelmez ama araştırmaktan acizsiniz, dogmatik fikirlerinizi kendinize saklayınız. Yoksa buradaki birçok insanı tetikleyecek kadar boş konuşuyorsunuz esen kalın.

Konu gerçekten sapmış. Zihin esas olarak beyinde değil ruhtadır bunu biliyoruz, ve bu gerçek psikolojik rahatsızlıklara birebir bu dünyanın baktığı gibi bakmayacağımız anlamına gelse de uçmaya gerek yok. İlaçlar "kurtarıcı" olmasalar da beyni düzenleyebiliyorlar ve buna basitçe bilim deniyor. Bu konuya isyankar yaklaşmak kişiye bir şey kazandırmaz. Şahsen ilaç kullanımını ise savunmuyorum, birisi meditasyon yaparak zamanla beyin yapısını daha iyi bir duruma sokabilir, üst-alt ilişkisi.

Şunu demeyi unuttum, siz niye anksiyeteyle deprasyomla mücadele ediyorsunuz ? etme niye ediyorsun, ne mücadele edecem depresyonlo, sizi bu saydıklarımla özdeşleştiriyorlar bunları ruhunuzdan ve auranizdan atın, bunlarla mücadele ederek enerjinizi harcamayın, bir düşünün yav, özgür kafayla bir düşünün tamam ben bazı şeyleri tam yazıya dökemiyorum, ama lütfen bana saçmalıyorsun demeyin
Evrende çok fazla element ve kimyasal reaksiyon mevcut ve belirli kimyasallar canlılar üzerinde etkilere sahip, buna en basitinden zehir örnek verilebilir. İlaç kullanımına gereksiz karşısınız fakat her ne kadar yan etkileri olsa da onlar zehir değiller. Zehirle olan tek benzerlikleri gerçekten etkili olmaları ve bunu anlamalısınız.

Hiç kimseyi tam olarak sihirli bir şekilde iyileştirmiyorlar ve kimse bunu iddia etmedi. Sizin anlayacağınız şekilde diyeyim, evet dünya aynı dünya. Tüm her şeyi sihirli bir şekilde düzeltmiyor olmaları ilaçların tamamen etkisiz olduğu anlamına gelmez. İnsanlar bahsettiğim beklentilerle ilaçları kullanmıyorlar zaten. Gerçekçi yaklaştığınızı düşünüyorsunuz fakat insanların beklentilerini anlayamamışsınız. İlaçlar kişiyi sakinleştirmek gibi etkiler sunabilir ve bunun adı da dediğim gibi bilim. Umarım anlamışsınızdır Aydınlıkyol Bey, iyi geceler dilerim.

Aydinlikyol Bey, sizin yöntemlerinize saçmalık diyemeyiz. Fakat bu bireysel olarak sizin için doğru. Herkes duygularına böyle çözüm bularak yaşayamıyor. Doğalarımızın farklılığından ötürü, bazı insanlar daha duygusalken, diğerleri daha az duygusaldır. Bazıları belirli bir noktadan başlayak diğerlerinin sıkıntılarını çekmez, fakat diğerleri de farklı noktalardan başlayarak öbür kişilerin sıkıntılarını çekmez.

Bu, kişinin ne yaptığından bağımsız böyledir. Asker olup travmatik sonuçlar sonrası hayatını zor bir şekilde, kabuslarla geçiren insanlar da var. 90'lı yaşlarında olup silah arkadaşlarının yanında düşmesi sonucu ömrünün yarısından çoğunu bunun bilinçaltı izleriyle geçirenler var. Bu insanlar sıkıntılarını terapilerle çözüyorlar.

Fakat beyindeki kimyasal süreçleri tamamen bozulup bipolar olan insanlar da var. Bu insanlar bir şeyi kafalarına takmıyorlar. Nasıl ki insan bedeninin organları hastalık geliştirebiliyorsa, bu insanların da genetik olarak aktarabildiği hastalıkları var. Bir dönem neşeyle doluyken, diğer dönem intiharı düşünen insanlar var ve onlar için ilaçlı yöntemler şart çünkü ortada konuşarak ya da kendini ikna ederek düzeltebilecekleri bir şey yok.

Şizofreni hastaları benzer şekilde, yine pek çok sorundan muzdaripler ve psikiyatriyle tedavi edilmeleri gerekiyor.

Evet, "anksiyete duydum" diyerek basit şeyler için ilaç kullanımına karşıyız. Fakat ilaçsız çözümü olmayan hastalıklar da var çünkü bunlar zihinle ilgili değil, bizzat bedenle ilgili şeyler. Bu insanların meditasyon yapmaları bile kendileri için zararlı olabiliyor ve bizim böyle bir çözüm imkanımız yok.

Ayrıca şunu söylemeliyim ki, sizin doğanız gereği duygularınız belki daha uyuşukken ya da bunları kontrol altına alma yetisine sahipken, bazı insanların duyguları daha yoğun ve kontrolden çıkmış olabilir. Bu sizin ya da öbür kişinin sadece farklı tabiatlarda ve başlangıç noktalarında olduğunuzu gösteriyor. Farklı çizgilerde başlayarak, kaderinizin en güzel yönlerini açığa çıkarmalısınız.

Sizdeki bir yeteneğe başkası sahip olmayabilir, onun için çözüm farklı olabilir. Kafasını işine vererek sorunlarından kurtulan insanlar da var ve ben bu insanlara duygusal güçlerinden dolayı saygı duyuyorum, fakat bunu beceremeyen ve bir arkadaşına ya da terapiste anlatarak içindeki durumları düzeltmesi gereken insanlar da var. Bunların farkında olun ve ona göre insanlara destek olun.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back