Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Ruhlar hakkında soru

ℓεησяε

New member
Esenlikler sevgili kardeşlerim,
Bedenimizin ölümünün ardından reenkarnasyona inanıyoruz, ancak merak ettiğim şey şu. En baştaki ruhlar sınırlı sayıda mı, yoksa sürekli yeni bir ruh yaratılmaya devam mı ediyor? Mesela benim daha öncelerde mutlaka farklı bir hayatım oldu mu, yoksa ilk doğumum, ilk hayatımın olması ihtimali de var mı? Sanırım ikisi farklı soru oldu. Belki de ilk sorun yanıtı evet olup, bugüne kadar bu zamana kadar doğumumu bekleyen bir ruhtum ve ilk doğuşumdu.

Şimdiden teşekkürler.

Ortalama bir ruh birkaç sefer döngüye kapılır ve ruhu için çabalamazsa tamamen yok olur. Ruh ve beden geliştirilirse ölümsüzlük elde edilir. Her zaman yeni ruhlar oluşur ancak çoğu ruh 3. seferini bile göremeden yok oluyor. Ruhunu doğru şekilde geliştiren çok az insan var.

İkisi de olabilir; yeni ruhlar da yaratılabilir, halihazırda 'piyasada olan?' ruhlar da reenkarne olabilir. SS yolunu seçen insanların önceki yaşamlarda kayda değer gelişim yaşadığını düşünüyorum, 'yeni ruh' olma ihtimaliniz düşüktür. Buna karşın yeni bir ruh olmak da ayıplanacak bir şey değildir; binlerce yıllık ruhlar bile içten içe çürüyüp kendilerini ruhani pil gibi kullandırma gafletine düşebilirler.

Bu konular yeni üyeler için iştah kabartıcı olsa da gereksiz denebilir; gelişim sağlandıktan sonra da Regresyon çalışması yaparak geçmiş yaşamınızı görebilirsiniz.

Peki bende bir soru sormak istiyorum, atıyorum bir Ss öldü diyelim (Şeytan'korusun) ölen Ss in ruhu gücünü tamamen kaybeder mi? Yani tüm çalışmaları boşa mı gider? tekrar reenkarne olduğunda en baştan mı başlar yolun en başına mı döner kaldığı yerden yeniden mi başlar.

boyunca bir ruh birkaç sefer döngüsüne kapılır ve ruhu için çabalamazsa tamamen yok olur. Ruh ve beden geliştirilirse ölümsüzlük elde edilir. Her zaman yeni ruhlardan oluşur ancak ruh 3. seferini bile göremeden yok olur. Ruhunu doğru şekilde geliştiren çok az insan var.
Bu belki de bir çoğumuzun son şansı olduğunu mu gösteriyor? Kastettiğiniz ölümsüzlük Magnum Opus'a erişmek mi yoksa 3. seferini bile göremeyen ruhlar olmamak için ruhun ölümsüzlüğü denen şey farklı mı?

Ortalama bir ruh birkaç sefer döngüye kapılır ve ruhu için çabalamazsa tamamen yok olur. Ruh ve beden geliştirilirse ölümsüzlük elde edilir. Her zaman yeni ruhlar oluşur ancak çoğu ruh 3. seferini bile göremeden yok oluyor. Ruhunu doğru şekilde geliştiren çok az insan var.
Ruh, bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde yok olabilen bir şey değildir.

Peki bende bir soru sormak istiyorum, atıyorum bir Ss öldü diyelim (Şeytan'korusun) ölen Ss in ruhu gücünü tamamen kaybeder mi? Yani tüm çalışmaları boşa mı gider? tekrar reenkarne olduğunda en baştan mı başlar yolun en başına mı döner kaldığı yerden yeniden mi başlar.
Tanrılar, Du'at’ta ruhları korur ve gelişimin kaybolmasına izin vermezler.

İkisi de olabilir; yeni ruhlar da yaratılabilir, oluşturulacak 'piyasada olan?' ruhlar da reenkarne olabilir. SS yolunu seçen insanların önceki yaşamlarda kayda değer değer gelişimini yaşadığını düşünüyorum, 'yeni ruh' olma ihtimaliniz düşüktür. Buna karşılık yeni bir ruh olmak da yıpranacak bir şey değil; binlerce yıllık ruhlar bile içten içe çürüyüp onlara ruhani pil gibi kullanma gafletine düşebilirler.

Bu konulara yeni üyeler için heyecan verici olsa da gereksiz denebilir; Gelişim sağlandıktan sonra da Regresyon çalışması yaparak geçmiş yaşamınızı görebilirsiniz.
Evet heyecan verici. Gereksiz demenizi de çok iyi kaybetmişsiniz, ama sanki uzun zamandır bu tür konuların ne olduğunu bile bilmeden derinliklerde zihnimizi meşgul eden şeylermiş gibi.
O'nun gelişmesini sağlamak dileğiyle.

Teşekkürler.

İkisi de olabilir; yeni ruhlar da yaratılabilir, oluşturulacak 'piyasada olan?' ruhlar da reenkarne olabilir. SS yolunu seçen insanların önceki yaşamlarda kayda değer değer gelişimini yaşadığını düşünüyorum, 'yeni ruh' olma ihtimaliniz düşüktür. Buna karşılık yeni bir ruh olmak da yıpranacak bir şey değil; binlerce yıllık ruhlar bile içten içe çürüyüp onlara ruhani pil gibi kullanma gafletine düşebilirler.

Bu konulara yeni üyeler için heyecan verici olsa da gereksiz denebilir; Gelişim sağlandıktan sonra da Regresyon çalışması yaparak geçmiş yaşamınızı görebilirsiniz.
Gereksiz demenizi. çok iyi anlıyorum* olmalıydı. Tarayıcımın otomatik çevirisiyle yazdıklarım bir çatışma hâlinde ))))

Bu belki de bir çoğumuzun son şansı olduğunu mu gösteriyor? Kastettiğiniz ölümsüzlük Magnum Opus'a erişmek mi yoksa 3. seferini bile göremeyen ruhlar olmamak için ruhun ölümsüzlüğü denen şey farklı mı?
Hayır Ss'ler olarak ölürsek Duat'a gidicez ve ruhumuz orada korunacak. Ancak bu sonsuza kadar olmayacak gelişip ölümsüz olmayı tamamlamamız lazım.

Ruhun ölümsüzlüğü konusunda, Sokrates "ruh ölümsüzdür" sözünü söylediği söyleniyor ama ruh magnum opus'un ikinci aşamasında ölümsüzlüğe kavuşuyor. Çoğu ruh ya kendini pil ediyor ya da etere karışıp yok oluyor.
Ruh, bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde yok olabilen bir şey değildir.
Okumalarım bana bu sonucu verdi. Sizin fikriniz nedir?

Kişi ruhsal olarak düştükçe seviye olarak da düşüyor; bu gerçekleşirken yavaş yavaş yok oluyor. Ruhaniyetle ilgili konularda 'bir anda oldu' diyebileceğimiz şeylerin sayısı çok azdır diye düşünüyorum, keskin çizgilerden ziyade zaten belli olan şeyler gerçekleşiyor. Bir Andrapod muhtemelen yok olacaktır fakat pratiklerini yapan bir SS eğer Magnum Opus'a erişemezse reenkarne olacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back