Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Rünelerle fal bakmak ?

Baron Hope Von Blossom

Well-known member
Esenlikler

Son zamanlarda karşıma rüne falıyla ilgili şeyler çıkıyor ve merak ettim bu bir new age saçmalığı mı yoksa rüneleri ahşap'a veya taş'a oyarak fal bakabilir miyiz ?

İyi geceler

Anatolian Division said:
Rüne "rün" diye okunmuyor mu ben mi yanlış biliyorum?

Esenlikler,

Cermenik kökenine kadar inecek olursanız "run" telaffuzunu görürsünüz. İngilizler de sonuna "e" ekleseler bile "run" diye okurlar. Türkçeye zamanında "rün" diye geçen sözcük, günümüzde "run" diye bulunuyor.

Sözcüğün Fransızcadan geçtiğini ve "rün" telaffuzuna sahip olduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden biz de "rün" diye çevirmişiz. TDK çoğu zaman kaliteli sözcük diriltimi (Eski Türkçe-Anadolu Türkçesi değişimine uygun, günümüzde eski sözcükten evrilen modern sözcüklere uygun) gibi şeylere geri dönüş yerine böyle boş işlerle ilgilendiği için (bilmiyorsanız diyeyim, sürekli canları sıkılınca bir şeylerin yazılışını değiştirirler) bunu da çok ciddiye almıyorum. Rün denilip geçilmesi gerekiyor kendi fikrimce.

İyi geceler.

Bright Truth said:
Anatolian Division said:
Rüne "rün" diye okunmuyor mu ben mi yanlış biliyorum?

Esenlikler,

Cermenik kökenine kadar inecek olursanız "run" telaffuzunu görürsünüz. İngilizler de sonuna "e" ekleseler bile "run" diye okurlar. Türkçeye zamanında "rün" diye geçen sözcük, günümüzde "run" diye bulunuyor.

Sözcüğün Fransızcadan geçtiğini ve "rün" telaffuzuna sahip olduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden biz de "rün" diye çevirmişiz. TDK çoğu zaman kaliteli sözcük diriltimi (Eski Türkçe-Anadolu Türkçesi değişimine uygun, günümüzde eski sözcükten evrilen modern sözcüklere uygun) gibi şeylere geri dönüş yerine böyle boş işlerle ilgilendiği için (bilmiyorsanız diyeyim, sürekli canları sıkılınca bir şeylerin yazılışını değiştirirler) bunu da çok ciddiye almıyorum. Rün denilip geçilmesi gerekiyor kendi fikrimce.

İyi geceler.

Aynen öyle.

Bu arada konuyla ilgili bir fikriniz var mı ? Bright truth bey varsa duymayı ve fikrinizi belirtmenizi isterim ve rica ederim.

İyi günler.

Baroness Blossom said:
...

Bu arada konuyla ilgili bir fikriniz var mı ? Bright truth bey varsa duymayı ve fikrinizi belirtmenizi isterim ve rica ederim.

İyi günler.

Esenlikler,

Güvendiğim bir kaynakta, rünlerin kehanet amacıyla da kullanıldığını görmüştüm. Ancak genel olarak Perthro ve Ehwaz rünlerini kullanmak daha doğru sonuçlar getirebilir.

İyi günler.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back