Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Neden yaratıldık ?

rehector

New member
Ben yeniyim ve bu konuda hiç yazı bulamadım blogda. Tanrılar bizi neden yarattı ve kendileri nasıl var oldular ? Şahsen üst bir akıl tarafından simüle edildiğimize inanıyorum ama sonsuzluktan gelen bir varlığın bizi var etmesini düşünmek gerçekten zor oluyor, o zaman o nasıl var oldu diyorum ? Her şey bir tesadüf asla olamaz ama bir bilinç bizi neden var etti ?

Evrende sadece biz var olmadık, hayatın sürekli olarak kendini yenilen ve devam ettiren biri yapısı olduğundan kaynaklı var olmuş bir yaşam formuyken Şeytan Baba ve Tanrılar bizdeki potansiyeli fark edip evrimleşmemizi sağladılar. Yani yoktan var olmadık, hiçbir şey yoktan var olmadı.

Var olma amacımız kendimizi, insanlığı ve evreni güzelleştirmek. Ölümün ötesine geçip sonsuz olmak ve diğer yaşayanlara destek olmak. Tanrıların yaptığı gibi. Tabii asıl amacımız bu olsa da, başka yaşam felsefelerine sahip olup o yollara da özveri ile bağlanabiliriz.

"Şeytan'ın şiirinden" ben dahil birçok kişinin favori kısmı:

"Yıldızlar ben yükselene değin bana güçlük getirdi.
Hizmetkârların efendiye secdesi gibiydi.
Ve tüm evrendekiler bana seslendi.
Ey Tanrı, Bizi doğru yola ilet.”

İnsanlar neden çocuk yapıyorsa, sanat eserleri yaratıyorsa, kendi türümüze benzeyen robotlar yapmaya çalışıyorlarsa ondan. Evrimimizde bir milyon yıl ileride olsaydık ve çok daha gelişmiş genetik ve ruhani mühendisliğe sahip olsaydık bizim yapmaya çalışacağımız şey de bu olurdu. Doğal bir istek yaratmak. ''Kendileri nasıl var oldular?'' Evrimin doğal akışıyla.

Eğer Bir Yahudi olan Sitchin'in tamamen güvenilir olmayan Sümer Tabletleri çevirilerinden gidersek Enki (Şeytan ismiyle onurlandırdığımız babamız), kendi ırkının önde gelenlerinden biri, uzayda kendi halkının bir sorununu çözmek için çıktığı araştırmada yolda gezegenimize vardığında Dünya'nın yaşam yaratma potansiyelinden ve buradaki bazı canlıların kendine olan benzerliğinden etkilendi. Bunlar insandan önce var olan, insan diyemeyeceğimiz daha basit yaratıklar ya da onların kalıntılarıydı. Gelişmiş teknolojisini kullanarak kendi genetik mirasından ve bu dünyada zaten var olan bir soydan yeni, daha zeki bir tür yarattı.

Hikayenin ilerisinde bazı yerlerde ''gökten gelen tanrılar'' insanlardan eş alıyor. Eleştirel bir gözle okunması lazım. Bu kil tabletler binlerce yıllık ve kendileri için antik olan zamanları anlatıyorlar, tarihi kayıttan çok mitolojiler, ayrıca İbrahimi hikayelerin (Adem ve Havva, Nuh'un Gemisi) Yahudilerin varlık süresini aşan zamanlarda anlatılan versiyonlarını içeriyorlar. Bunların bazı yerlerde, Enlil'in (Lord Baal'in) insanların yok edilmesini istemesi gibi, yanlış olduğunu biliyoruz. Yanlışlıkların sebebi çevirmen de, zamanın hikayeyi aşındırması da olabilir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back