Satanizmdeki birçok sembol yeni çağ ruhani inanışına göre ters. Gerçekse, asıl ters olanların onlar ve asıl düz olanların bizler olduğudur. Bu pentegram gibi önemli ve tersi de düzü de anlam içeren semboller vardır. Ancak düşmanın bunu bilerek yaptığını unutmayın zira "düz" pentegramın fazla kullanılması halinde Şeytan babanında dediği gibi enerjiler uzaya gider. Gerçi orada acaba ruhani olarak mecaz mı yapıyor diye düşünüyorum ben. Alt çakraları (toprak, dünya) fazla çalıştırıp üst çakraları boşlarsan savunmasız kalırsın da diyor olabilir ve düşman asıl ruhaniyetle ilgili olan üst çakraları çalıştırmamızı istediğinden böyle subliminal bir okült işlem yapmış olabilir. Böylece bizi dünyaya çivileyecek ama emin olamadım.
Benzer bir ters çevirme hristiyan sembolü olan haç işarerinde gözüküyor. Yukarıdaki iki yana uzanan çizgi aslında aşağıdadır. Bunlar omuz ve bel çakralarını sembolize ediyor. Aynı zamanda isanın çarmıha gerilmesi kötü bir olay olduğundan bu konuda da bilinçaltına negatif etki ediyor olabilir.