Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Neden ruhaniyet? Neden materyalizm değil?

lupin

New member
Esenlikler

Aslında bu soruyu spritiüel gelişimi, para vb maddi güçlerden üstün tutan çevremdeki kişilere soruyordum. Sonrasında buraya da sormak mantıklı geldi.

Ruhaniyet'e niçin bu kadar çok güveniyorsunuz ?

Elinizde ruhaniyetini tamamen ıspatlayan bir delil varsa paylaşın lütfen. Fakat yok ise size sormak istediğim soru şudur ; neden gerçekliğinden emin olmadığınız bir uğraşı , para gibi gerçekten işe yarayan şeylerin üstüne koyuyorsunuz bunu merak ediyorum.

Birçok okultist ile tanıştım çogunun amaci maddi seyler elde etmekti ama siz farklisiniz

Hayatımın bazı noktalarında bunu düşünüp durdum; para ve kariyer isteyen insanları hiçbir zaman anlamadım, onlar da beni hiçbir zaman anlamadılar. Bu, sanırım kişilik meselesi.

Toplumun çoğu paranın kölesi olmuş durumda, oysa para bizim kölemiz olmalı. İnsanların para için yapamayacağı şey yoktur; vücudunu satar, insanları dolandırır ya da birkaç bin dolar için sevgilisini bile aldatır. Öyleyse bu insanlar paranın kölesidir demektir. Birçok kişinin hayali lüks bir hayat, malikaneler, spor arabalar, motorlar veya zengin bir eş. Kariyer de önemli tabii ki, fakat hayatını sadece köle gibi çalışarak geçirmek bana mantıksız geliyor.

Benim hayalim, geçmişe baktığımda mutlu anılar görmek, huzurlu ve standart bir yaşam sürmek ve hobilerimi gerçekleştirebilecek kadar bir zamanımın olması. Tanrılardan başka bir şey istemiyorum.

Bir insan, kendini fiziksel, ruhsal yaşam standartları ve kişilik olarak geliştirmeli, ama şu bir gerçek ki; para güçtür. Ama şöyle bir söz var:

"Fakirler açlığını dindirmek için yer, ama insan yemekten fazlasını satın alabildiğinde açlığı dinmez."

Size Zevizm hakkında yeni bir bakış açısı kazandırmak istiyorum. Öncelikle dün yazmış olduğum bu yorumu okuyunuz, bu konudan da biraz bahsetmiştim.

Tanrıların varlığına ikna olmamızın ardından onların verdiği bilgi ve teknikleri kabul ettik. Bu bilgileri takip ederek girmiş olduğumuz yolun sonunda ruhumuzu güçlendirmiş ve bir tanrı olmuş olacağız. Güçlerimizi kullanarak (büyü yapmak gibi) maddi şeyleri de elde edebilecek noktaya gelebiliyoruz.

Diğer "okültistler" tanrı olabileceğimizin farkında olmadıklarından "spiritüel" yolun sonucunda maddi şeyler arıyor olabilirler, buna şaşırmamak gerekir.

Zevizm'in ve ruhaniyetin varlığının kanıtını Temple of Zeus'a bağlı olan sitelerde binlerce yerde görebilirsiniz. Dinimizin tarihsel süreçte izlenebilen bir din olması, sitelerde buna milyon tane örnek olması gibi deliller var.

Bu soruyu sormanızdan dinimizi pek araştırmadığınızı çıkarıyorum zira -dediğim gibi- dinimizin kanıtlarını birçok yazıyı okuyarak görecek ve çok fazla yazıyı okumanız durumunda bu bilgileri birleştirip bir bütün elde edeceksiniz.

En işe yarayan teknikleri verdiğimizi hatta bu bilgilerin Zevist olmayanlar tarafından bile kullanılıyor olmasını da söylemeden edemeyeceğim.

Size tavsiyem öncelikle spirituelsatanizm.org'daki yazıları, Temple of Zeus'a bağlı olan diğer sitelerdeki çok sayıdaki yazıyı okumanızıdr, bunun bir sınırı yoktur. Birkaç bilgiye bakarak bir dini araştırmazsınız, derinlere inmeniz gerekir. Biz de zamanında bunu yaptık çünkü gerçeği öğrenmek ve görmek için çaba gerekir. https://zeusisgod.org/

İyi akşamlar.

Not: spirituelsatanizm.org'a şuan şahsen giremiyorum, https://apolloabove.org/spirituelsatanizm.org/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Arşiv bölümünden başlayarak eskiden yeniye doğru okuyunuz.

Not: spirituelsatanizm.org'a şuan şahsen giremiyorum, https://apolloabove.org/spirituelsatanizm.org/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Arşiv bölümünden başlayarak eskiden yeniye doğru okuyunuz.
Dün ben de giremediğim içim meditasyonların olumlamalarına bakarken sıkıntı çekmiştim. Apolloabove'un indexlemesi biraz eskiye dayanıyor. Webarchive'de 2025 indexlemeleri var:

Esenlikler

Aslında bu soruyu spritiüel gelişimi, para vb maddi güçlerden üstün tutan çevremdeki kişilere soruyordum. Sonrasında buraya da sormak mantıklı geldi.

Ruhaniyet'e niçin bu kadar çok güveniyorsunuz ?

Elinizde ruhaniyetini tamamen ıspatlayan bir delil varsa paylaşın lütfen. Fakat yok ise size sormak istediğim soru şudur ; neden gerçekliğinden emin olmadığınız bir uğraşı , para gibi gerçekten işe yarayan şeylerin üstüne koyuyorsunuz bunu merak ediyorum.

Birçok okultist ile tanıştım çogunun amaci maddi seyler elde etmekti ama siz farklisiniz

Sizin gibi düşünüyordum. Sonradan Tanrılarla iletişimde hayatımda kötü bir dönemdeyken işaret aldım. Bu Tanrıdan işaret aldım da peygambermişim gibi bir şey değildi :D. Hiçbir açıklaması olmayacak fiziksel bir şeydi. Sonradan anladım bir şeyleri.

Bunlar çok komplike konular ve bilgi seviyem yeter mi bilmiyorum ama fikrimce bir şeyleri söyleyeyim.

Örneğin Tesla ile alakalı yazıyı okuyabilirsiniz siteden.

Veya bakıldığında bana da şöyle geliyordu, fiziksel olan şeylerde bir mantık bulabiliyoruz. Elimizdeki telefonun işlemcisinde bile ortalama sanırım 15 milyon transistör var bunu bugünkü teknoloji yapabiliyor ve gerçekten hayret verici. 15 milyon transistörü görmek isteyen çeşitli cihazlarla bakıp görebiliyor.

Ruhaniyette biraz daha farklı ilerliyor ama. Enerji dediğimiz şeyin olayı çok daha farklı. Bunun mantığını bilimde bir şeyi incelerken nasıl fizik vs. teorilerine ve kuramlarına göre yapıyorsak burda ise öyle yapamıyoruz. Sadece işleyişini kavradıktan sonra bir mantıksal olarak bir şeyleri anlayabiliyoruz.

Mesela doğum haritanızı okumayı deneyin. Nasıl okunacağı hakkında bilgiler sitede var ve eğer anlamadığınız yer olursa forumda konu açabilirsiniz.

Doğum haritasına objektif olarak bakıp tutarlı analizler yapıldığında kendinizi göreceksiniz. Hatta kendiniz hakkında farkında olmadığınız şeyleri görmeniz çok olağan. Burada materyalist bilime odaklanmış birisi çıkıp otomatik olarak bunun nasıl mümkün olduğunu merak edecek. Gezegenlerin ve dahasının işleyişini öğrenmeye başladığında ise mantığını kavramaya başlayacak.

Özetle neden ruhaniyet sorusunun kısa cevabı gerçek olması. Paradan bahsetmiştiniz mesela. Ruhaniyet ile para kazanan bir sürü insan var. Para çekme çalışması, güneş karesi gibi gibi. Aşk büyüsü gibi. Tanrı olma gibi. İşte gerçek güç bu.

Gerçeklikten tam olarak emin olmadan inanmak ve yola devam etmek, Zevizm'e yeni olanların bulunduğu bir seviyedir. Ruhaniyete sadece çıkarlar için devam etmek de bu seviyeye kısıtlanmış bir durumdur. Yolu belli bir süre yürüdükten sonra bu Gerçekliğe şahitlik edersiniz ve Gerçek olduğundan emin olursunuz. Bu da ilerleyişin başka bir seviyesidir.

Yani inanç ile başlayan durum, bilmeye dönüşür. Zeus'a inanmak, Zeus'u bilmeye dönüşür. Zeus, Gerçek olur. Zeus, Tanrı olur. Zeus, Hayat olur. Zeus, Her Şey olur. Bunun için de Yolu yürümeniz, yani meditasyon yapmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Yolu yeterince yürümeden bunu içselleştiremezsiniz.

Eğer yalnızca Yolu yürürken elde edilebilecek deneyimlerin size sunulmasını istiyorsanız, bu da mantıksal olarak hatalı olur. Siz bana milyon dolarlar verin, ben zengin gibi hissedeyim, böylece zengin olurum demek gibi. Siz bana şimdiden sınavdan 100 verin, ben derslere zaten çalışırım demek gibi. Bana kaslı bir vücut verin, diyeti öyle yaparım demek gibi.

Eylemlerin sonuçlarını, o eylemleri gerçekleştirmeden zihninizde simüle edemezsiniz. Yani ben size Zeus'un Tanrı olduğunu, ona tüm varlığımla şahit olduğumu ve onun hayatımın anlamı olduğunu söylesem, bu size ne ifade eder? Bu adam delirmiş mi dersiniz, bu adam fanatik mi dersiniz? Dışarıdan olanlar böyle der veya yalan söylediğimizi düşünürler.

"Dışarıdan" bir gözle bakarsanız, "içeriden" olan gözlerin neler gördüğünü deneyimleyemezsiniz.

Ve evet, bunları deneyimlemek için de Yolu yürümek gerekir. Emin olun ya da olmayın, yürümeniz gerekir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back