Büyük Önderimiz Atatürk'ün ruhsal açıdan da gelişmiş olabileceği kanaatindeyim, savaşlarla geçen ömründe ruhaniyetle ilgilenmeye fırsat bulmuş mudur bilemeyiz; fakat geçmiş yaşamlarından belli bir kazanımı olduğu aşikar. Üstelik ömrü çok yoğun geçmiş olsa da Mu Kıtası gibi araştırmalara destek vermiş, ilgi göstermiş. Bu bilgiler ışığında "Atamız inançsızdı, herhalde Etere dağıldı" demek asla doğru olmayacaktır, sanıyorum ki öyle bir ruh dağılmaz; en azından bunu sezinliyorum.
Onun yaratmaya çalıştığı toplum ise Tanrıların takdirini kazanmıştır sanıyorum. Bizi hem Pislamın, hem de Hristiyanlığın çatısı altında yaşamaktan kurtarıp özgürlük getirdi. Onun sayesinde pazar günleri Kiliseye gidip yamyam sembolizmine sahip ayinlerine katılmak ya da her gün 5 kez yozlaşmış Yoga hareketleri yaparak gücümüzü kanca burun ordusuna göndermek zorunda değiliz. Bunu yapma özgürlüğümüz var mı? evet, ama yapmama özgürlüğümüz de var ve yapmadığımız takdirde kimse bize laf söyleyemez.
Onun reenkarne olması konusuna gelince de ne söyleyeceğimi bilemem, sanırım reenkarnasyon 10-100 yıl arası içinde gerçekleşiyor fakat bunun sert sınırları yok diye biliyorum; sadece ruhun uyum sağlayabileceği bir bedenin oluşması gerekiyor. Bu konuda kesin konuşmak mantıksız ve yanlış bilgi yaymak olacaktır.
Bu arada Atatürk gerçekten 'Tarihin En Yüce' insanlarından biridir. Er ya da geç bu ruhun Tanrılığa erişeceğine şahsen kesin gözle bakıyorum.