Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Meditasyon ve Yoga Yaparken Müzik Dinler misiniz?

Daemonica

Member
Esenlikler, meditasyon ya da yoga yaparken müzik dinlemek sorun değil diye hatırlıyorum. Youtube da "Meditasyon Müziği" diye paylaşılan şeyler genelde bizi kötü etkileyen şeylerden oluşuyor, zararlı frekanslar ve beyni-psikolojiyi kötü düşünceler karşısında hassaslaştıran şeyler bunlar; bizzat deneyim ettim. Fakat bazı müzikler, "gerçek müzikler" fena değil; özellikle bazı oyunların ve filmlerin müzikleri tatlı bir atmosfer yaratıyor.

Bende bu konuda şöyle bir merak hissi peydahlandı; trans, özellikle de derin trans esnasında aniden dış etkenler tarafından rahatsız edilmek kişiye zarar veriyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Rahibe Maxine bu konuyla ilgili "Meditasyon yaparken çocuklarım pat diye odaya girdi ve çakralarımın(?) kötü etkilendiğini hissettim" gibi bir şey yazmıştı. Bu şey müzikler için de geçerlidir muhtemelen, yani derin trans haline girdiğimiz vakitlerde müzik dinlerken zarar görme ihtimalimiz olabilir. Bilmiyorum, bilgisi olan var mı? ben genelde müziksiz meditasyon yaparım fakat bazen müzik dinlemek keyifli oluyor.

Esenlikler, meditasyon ya da yoga yaparken müzik dinlemek sorun değil diye hatırlıyorum. Youtube da "Meditasyon Müziği" diye paylaşılan şeyler genelde bizi kötü etkileyen şeylerden oluşuyor, zararlı frekanslar ve beyni-psikolojiyi kötü düşünceler karşısında hassaslaştıran şeyler bunlar; bizzat deneyim ettim. Fakat bazı müzikler, "gerçek müzikler" fena değil; özellikle bazı oyunların ve filmlerin müzikleri tatlı bir atmosfer yaratıyor.

Bende bu konuda şöyle bir merak hissi peydahlandı; trans, özellikle de derin trans esnasında aniden dış etkenler tarafından rahatsız edilmek kişiye zarar veriyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Rahibe Maxine bu konuyla ilgili "Meditasyon yaparken çocuklarım pat diye odaya girdi ve çakralarımın(?) kötü etkilendiğini hissettim" gibi bir şey yazmıştı. Bu şey müzikler için de geçerlidir muhtemelen, yani derin trans haline girdiğimiz vakitlerde müzik dinlerken zarar görme ihtimalimiz olabilir. Bilmiyorum, bilgisi olan var mı? ben genelde müziksiz meditasyon yaparım fakat bazen müzik dinlemek keyifli oluyor.
3. Göz ve ruh frekansları dinliyorum spotifyda listem var bir tane iyi oluyor meditasyon yaparken spirituel playlistler bulabilirsiniz spotifyda third eye diye aratın.

müzikten müziğe değişir, ruhu dinlendiren müzik dinlerim, meditasyon yaparken, ama oyun havası, açmam

Ben ritüel, büyü, meditasyonlarda hepsinde bazen havaya girebilmek için müzik açıyorum. Bazen Robert Rich’den veya Peter Gundry’den karanlık atmosferli şeyler dinlemek hoşuma gidiyor. Bazen ise daha çok chill şeyler dinliyorum.

Hep böyle yaptığımda ise müziksiz konsantre olma problemlemi ortaya çıkıyor. O yüzden bazen yapıyorum.

Bir yerde düşüncelerin enerji yaydığını okuduğum için aslında bahsettiğiniz olay neden olmasın gibime geliyor. Müziklerin de bir enerjileri yok mu sonuçta?

Trans haline girdiğimizde aslında bir nevi bilinçaltımıza erişim sağlarız. Bu yüzden hatta derin trans deneyimlerken kendinize soru sorarsanız muhtemelen daha dürüst cevaplar alırsınız ve kişiliğinizini, aslında her şeyinizi etkileyen temel şeyleri fark edebilirsiniz. Yine meditasyon esnasında böyle bir durum olduğundan çakralara zarar veriyor olabilir. Eğer forumda terapist var ise bunu çok iyi açıklayabileceğini düşünüyorum. Bazı terapilerde hipnoz gibi teknikler kullanılıyor, hatta hastanın bilinçaltındaki sorunlara iniliyor. Orada yanlış şeyi buluyorlar ve ardından düzeltiyorlar. Bu esnada mantıken yanlış yerleştirmeler yapılırsa hasta çok daha kötü yerlere evrilecek. Sanırım anlatabilmişimdir.

Esenlikler. Meditasyondan meditasyona ve zamandan zamana değişir. Nadirde olsa müzikle med yaparım.

Klasik müziğin ayrı havası var tavsiye ederim. Müziği önceden başlattıysan transa girebilirsin (girebilirsen) sonrasında olan etkenler etkiler sadece. Ancak derin transa gireceksen müziksiz ve sessiz bir ortamda med yapmanı tavsiye ederim.

Şahsen meditasyon veya yoga yaparken hiçbir şey dinlemem, bir keresinde yoga sonrasında Savasana yaparken oldukça rahatlatıcı bir müzik çalmasına rağmen bir anda çok irite olmuştum ve neredeyse tüm yoga çalışmamı mahvedecek düzeye getirmişti.Ama tabii ki insanın kendisini çözmesi böyle bir durumda önemlidir diye düşündüm.

Bir yerde düşüncelerin enerji yaydığını okuduğum için aslında bahsettiğiniz olay neden olmasın gibime geliyor. Müziklerin de bir enerjileri yok mu sonuçta?

Trans haline girdiğimizde aslında bir nevi bilinçaltımıza erişim sağlarız. Bu yüzden hatta derin trans deneyimlerken kendinize soru sorarsanız muhtemelen daha dürüst cevaplar alırsınız ve kişiliğinizini, aslında her şeyinizi etkileyen temel şeyleri fark edebilirsiniz. Yine meditasyon esnasında böyle bir durum olduğundan çakralara zarar veriyor olabilir. Eğer forumda terapist var ise bunu çok iyi açıklayabileceğini düşünüyorum. Bazı terapilerde hipnoz gibi teknikler kullanılıyor, hatta hastanın bilinçaltındaki sorunlara iniliyor. Orada yanlış şeyi buluyorlar ve ardından düzeltiyorlar. Bu esnada mantıken yanlış yerleştirmeler yapılırsa hasta çok daha kötü yerlere evrilecek. Sanırım anlatabilmişimdir.
Terapist değilim fakat frekanslar konusunda kötü deneyimlerim var, bunun üzerine bir de az biraz araştırma yaptım. Dünyamızın bazı noktalarında da rüzgar, basınç ve diğer detaylar yüzünden farklı frekans noktalarına sahip yerler var ve insanlar burada uzun süre kalırsa yahut yaşarsa; kötü kabuslar görmeye, hastalanmaya, kusup rahatsız hissetmeye başlıyorlar. Dünyamızın bir titreşimi var, bedenlerimiz buna uyumlu; hatta yaşadığımız yerlerin bile bir frekansı var ve bu yüzden farklı yerlere seyahat ettiğimizde o bölgenin titreşimine alışmamız zaman alıyor.

Bahsettiğim meditasyon müzikleri ise "Karanlık Sith Atmosferi" gibi şeyler. Bunlar feci frekanslar yayıyor ve muhtemelen uzun süre maruz kaldığımızda hasta hissetmemize yol açıyor. Bu yüzden dinlemekten çekinmek gerekir. Sonuçta meditasyon yaparken dinleniyor, sürekli bunları dinleyerek meditasyon yapmaya alışmış birisi neyin ne olduğunu anlamadan "Meditasyon yapmak midemi bulandırıp beni kötü hissettiriyor" diyerek meditasyon yapmayı bırakabilir.

3. Göz ve ruh frekansları dinliyorum spotifyda listem var bir tane iyi oluyor meditasyon yaparken spirituel playlistler bulabilirsiniz spotifyda third eye diye aratın.
İnternetteki frekanslar ruhunuza ve çakralarınıza zarar verebilir. Dinlememeniz daha iyi olacaktır.

Youtube da bazıları rahatsız ediciydi ama spotfiydaki listemdekiler yararlı oluyor. ama bilemiyorum.
Hepsi kötü değil ama uygun olanı arayıp bulmak zor, 10 tanesinden 9'u kötü 1'i iyi. O bir tane olanı aramak için de ruha az da olsa zarar vermek mantıklı değil. Ben özellikle bu meditasyon müziği işinde y*hudi parmağı olduğundan çok şüpheleniyorum. Biraz araştırılması lazım, fakat yabancı forumlarda da söyleniyor "666UltimateSatanikWarlord666 kanalının Demon Enn'lerini dinlemeyin, frekansları zararlı vs." gibi şeyler. Demon Enn denilen şey bambaşka bir konu ama Tanrılara hakaret içeriyor, uğraşmaya değmez. Bunlar yerine ciddiyim Witcher 3 ambiyans müzikleri falan dinleyin, hem tatlı hem keyifli.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back