Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Meditasyon Pratiklerini Çeşitlendirmek

Aposthemia

New member
Esenlikler;
Bugün ara sıra yaptığım bir şeyden bahsetmek istiyorum, bazı meditasyon tekniklerini kendimce birleştirerek kullanıyorum.
Örnek vermek gerekirse Şeytan'dan gelen Meditasyon isimli bir meditasyon vardı sitede. Enerjiyi üçüncü gözümüze soluyup sonrasında altıncı çakraya yönlendiriyor ve nefes verirken de taç çakramıza yükseldiğini hayal ediyoruz. Durugörü çalışmalarında da enerjiyi 1-6. gözler arasında gidip gelirmiş gibi imgeliyoruz. Ben ise ilk meditasyonu yaparken enerjiyi üçüncü gözüme soluyup daha sonrasında alnımın ortasında yukarı aşağı hareket ettiğini imgeliyorum. Sonrasında altıncı çakrama yönlendirip meditasyonu talimatlardaki gibi devam ettiriyorum.
Ruh doğru olanı bilir mantığından ve enerjiyi hissettiğimden bunu meditasyonu komplike hale getirmek olarak görüyorum.

Meditasyonların yapısını bu şekilde talimatların dışında çeşitlendirmek pratiklere zarar verir mi?

Meditasyonları yapma şeklimiz anlayış, istek ve ihtiyacımıza bağlıdır. Bunlara uygun olarak meditasyonlarda ufak değişiklikler yapmak mümkündür. Zarar verecek bir durum olması pek de olası değildir.

Ancak size tavsiyem bu iki meditasyonu ayrı ayrı yapmanızdır. Birçok meditasyonlarda "birleştirme" işe yarayabilir, aslında burada da yarar fakat burada durugörü merkezlerine ve epifiz bezine ayrı ayrı odaklanmak, bu tarz oldukça önemli olan meditasyonlara yapanlara tavsiyemdir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back