Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Meditasyon,imgeleme,vizyon

Esenlikler,
Bu konu hakkında daha önce de bir başlık açmıştım ama denediklerim sonuç vermedi. Meditasyonları yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama yok hiçbir şey göremiyorum simsiyah ekran diyorum güneşi gör, çakralarını gör olmuyor tamam diyorum kendini gör onu da göremiyorum defalarca kez deniyorum olmuyor en sonunda tamam diyerek bırakıyorum 4

Devamını yazayım az önce yanlışlıkla gönderdim. 40 günlük programın 5-6 gününü yapıp bırakıyorum bir öneri çözümünüz var mı
İmgeleme problemi yaşamak başlangıçta oldukça yaygın ve normaldir. Görmeye çalışmanız şart değil, sadece düşünün ve hayal edin. Hayal etme beceriniz geliştikçe imgeleme beceriniz de kendiliğinden gelişecektir. Sürece sadık kalın ve devamlılık sağlayın.

Temizlenmek için güneş imgelemek zor geliyorsa gözünüzü acıtmayacak bir ışık kaynağının önünde gözlerinizi kapayarak hayal edebilirsiniz. Ya da direkt güneşin kendisini kullanabilirsiniz ancak gözleriniz kapalı olsa bile direkt Güneş ile göz teması kurmaktan çekinin. Güneş ışığının veya önünüzdeki yapay ışık kaynağından gelen ışığın sizi temizlediğini hayal etmeniz yeterlidir. Size yardımcı olacaktır.

İmgeleme problemi yaşamak başlangıçta oldukça yaygın ve normaldir. Görmeye çalışmanız şart değil, sadece düşünün ve hayal edin. Hayal etme beceriniz geliştikçe imgeleme beceriniz de kendiliğinden gelişecektir. Sürece sadık kalın ve devamlılık sağlayın.

Temizlenmek için güneş imgelemek zor geliyorsa gözünüzü acıtmayacak bir ışık kaynağının önünde gözlerinizi kapayarak hayal edebilirsiniz. Ya da direkt güneşin kendisini kullanabilirsiniz ancak gözleriniz kapalı olsa bile direkt Güneş ile göz teması kurmaktan çekinin. Güneş ışığının veya önünüzdeki yapay ışık kaynağından gelen ışığın sizi temizlediğini hayal etmeniz yeterlidir. Size yardımcı olacaktır.
sorun şu yeni değilim, bütün kehanetlerimi kartlar hariç görü ile bakıyorum ve o zaman görebiliyor bilebiliyorum, ne zaman konu meditasyon ya da davetler olsa böyle oluyor ve anlamıyorum

sorun şu yeni değilim, bütün kehanetlerimi kartlar hariç görü ile bakıyorum ve o zaman görebiliyor bilebiliyorum, ne zaman konu meditasyon ya da davetler olsa böyle oluyor ve anlamıyorum
"Meditasyonda sorun yaşıyorum, imgeleme yapamıyorum, sadece meditasyonda böyle." diye düşünerek kendinizi gereksiz yere kısıtlıyor olabilirsiniz. Kendinize inanın ve düzenli bir şekilde meditasyon yapmaya devam edin. Zamanla farkı hissedecek ve gelişim kaydettiğinizi göreceksiniz.

İsterseniz 5 yıldır SS olun eğer sürekli 40 günlük programın 5-6 günlerine kadar gelip sonra bırakıyorsanız "yenisiniz" demektir. Bu tarz problemler üstüne gerçekten düşülmedikçe ve meditasyon yapmadıkça asla çözülemezler. Eğer zihin körlüğüne sahip değilseniz yeterli pratik ile imgeleme becerinizi geliştirebilirsiniz.

Görmeye çalışmayın, sadece hayal edin. Kırmızı bir çaydanlık dediğimiz zaman bu görüntü aklınıza geliyorsa veya kırmızı bir çaydanlık hayal edebiliyorsanız o halde çakralarınızı açmak veya meditasyon yapmak ile alakalı hiç bir engel bulunmuyor. Zamanla sadece kırmızı bir çaydanlık düşünmekle kalmayacak, onu görebileceksiniz. Kendinize inanın ve pratiğinize devam edin.

Sadece zorlayın, spora yeni başlayanlar 50 kiloluk dambılları bir anda kaldıramıyor; görece hafif bir ağırlık oysa ki, herkes 5-10 kilo ile başlar. Siz de kendinizi zorlayın, yavaş yavaş 'olacak'.

Bir de 'Vizyon' kavramı imgelemekle ilgili değil, daha çok akan bir görüntü-ses-renk nehrinde oluşan yansımaları izlemek gibi. Eğer özel bir yeteneğiniz yoksa vizyon gibi kavramlarla fazla uğraşmayın, çünkü bir noktadan sonra kendi hayal gücünüz devreye girip "şu şöyle olacak, bu böyle olacak" diyerek kendi kendinizi bir şeylere inandırmaya başlayabilirsiniz; bu da beraberinde tonla saçma şey getirir.

40 günlük meditasyon da yapılması gerek, fakat zorunluluk olarak düşünüp kendinizi sıkmayın; çünkü öyle bir şey değil. Yapması gayet basit ve keyifli, ayrıca çok da zaman almadığı kanısındayım. Hem çok zaman alsa ne yazar? müthiş getirileri var. Kafanızdaki sorunu kendi kafanızda çözün, tembellik olmaz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back