Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Meditasyon düzeni hakkında sorular

Romanov

New member
Uzun zaman sonra tekrar olmam gereken yerdeyim. Adanalı 11 ay kadar oldu ama gerçekten 9 ayı bomboş geçirdim. Vicdanım kötü şekilde öylece dururken tekrar toparlanıp dönmem gerektiğine karar verdim.
Sanırım meditasyonları aksatmamım en büyük nedeni uyku düzenim. Yatmadan önce yapma konusunda sorun yaşamıyorum fakat sabahları zorlanıyorum. Bazen de çok geç saate bırakırsam uykum geliyor ve yapmadan öylece uyuyorum...
Siz genelde hangi saatlerde yapıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz? Sabah-akşam şeklinde olmalı değil mi?

Sabah-akşam şeklinde olmalı değil mi?
Aslında uykudan önce ve uykudan sonra șeklinde olmalı.

Gece uyurken telefonunuzu farklı bir odaya veya en azından yataktayken erișemeyeceğin kadar uzağa koyun, sabah uyandığınızda ise oturun ve öylece bekleyin, elinizi yüzünüzü yıkayın, camdan dıșarı bakın, bi süre sonra kendinizi hazır hissettiğinizde meditasyona bașlayabilirsiniz.

Ben de bu tarz sorunlar yașıyorum ve çözüm genelde yapmam gereken șeyler değil, yapmamam gereken șeylerde oluyor, sabah uyandığımda telefon kullanmamak beni iyi etkilemiști, sizin için de benzer bir durum geçerli olabilir, yapmamanız gereken birșeyler var mı bunu kendinize sorun.

Uzun zaman sonra tekrar olmam gereken yerdeyim. Adanalı 11 ay kadar oldu ama gerçekten 9 ayı bomboş geçirdim. Vicdanım kötü şekilde öylece dururken tekrar toparlanıp dönmem gerektiğine karar verdim.
Sanırım meditasyonları aksatmamım en büyük nedeni uyku düzenim. Yatmadan önce yapma konusunda sorun yaşamıyorum fakat sabahları zorlanıyorum. Bazen de çok geç saate bırakırsam uykum geliyor ve yapmadan öylece uyuyorum...
Siz genelde hangi saatlerde yapıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz? Sabah-akşam şeklinde olmalı değil mi?
Uyumadan birkaç saat önce gece meditasyonlarımı tamamlamaya çalışıyorum ama genelde uyumaya yakın yapıyorum.

Sabah meditasyonlarımı erken bir saatte kalkıp o zaman tamamlamaya çalışıyorum sabah saatlerim genelde çok kısıtlı oluyor. Oturduğum yer okuluma uzak olduğu için çok erken bir saatte kalkmak zorunda oluyorum.

Gece meditasyonlarınızı kesinlikle uykudan 1 2 saat erken yapın uyuyakalmanız çok doğal olacaktır, gece meditasyonları zordur.

Yardımcı olabilecek ise kendim de bu tarz bir sıkıntıdan müzdariptim: Meditasyonlara başladığımda 16:30 uyanış, 09:30/10:00 yatış gibi bir uyku düzenim bulunuyordu. Şahsen meditasyonlarıma etki etmedi. Ancak sürekli güneş tepedeyken meditasyon yaptığımı fark ettim. Aynı zamanda ayın ruhu dinginleştirici ve rehberlik eden bir durumu varmış. Ben de uyku düzenimi düzeltmeye karar kıldım. Zaten istediğim bir şeydi, ancak kronik migrenim geceleri boy gösterdiği için istesem de uyuyamıyordum. Ben de kendime fazla bir acı verse de bir gün boyunca uyumadım. O gün de meditasyonlarımı normalde yaptığım saatte zorlana zorlana yaptım.(sanıyorum sadece sabah meditasyonu 2.3 saat kadar sürdü.) düzenim kendine gelince daha rahatladığımı söyleyebilirim. Sabah 10, Gece 3:30(bazen 5'e sarkabiliyor.) Yatıp-kalkıyorum. Uyanır uyanmaz değil de, bedenimi temizledikten sonra meditasyonlara başlıyorum. Gece meditasyonlarını ise genellikle 3.30'dan önce bitirmiş oluyorum. Henüz adanmadım. Ancak Zeus'un ritüelinin tarihlerini kaçırmak istemediğimden adanma tarihimi erkene çektim. Normalde yeminimi tüm çakralarım açık, biyoelektiriğim yüksek etmek istiyordum. Yazgı böyle 'imiş diyelim. Aynı zamanda sanıyorum ki Türkiye forumunda en yeni üyelerden biriyim. Hatta forumda iki sayfa geriye giderseniz "Materyalist bir ateist olarak sorular" diye iki başlığımı da göreceksinizdir. Hâlihazırda 11 aydır adanmış ve meditasyon yapmış birine bir şey önerebilir miyim bilmiyorum ancak belki kaçırmışsınızdır diye: "40 Günlük meditasyon programı alışkanlık yaratmak konusunda çok iyidir" şeklinde bir SS'in yorumunu okumuştum. Yine Hooded cobra "Engellerinizin üzerine gidin." diye her yazısında tenkitte bulunduğu için yardımı dokunabilir. Yine benim açımdan, özellikle keçi inatlı bana bu yorumlar fazlaca faydada bulunmuştu.
"Burada “gündüz” ve “gece” meditasyonlarından kasıt, uyandıktan kısa bir süre sonra ve uyumadan kısa bir süre öncedir. Yani örneğin “sabah” yazıyor diye ille de x saatinde uyanmış olup sabah meditasyonlarını yapmanız gerekmiyor, veya böyle yapmazsanız “saati kaçmış” olmuyor, aynı şey gece meditasyonları için de geçerli elbette. Kendi uyanıklık ve uyuma düzeninize göre yapabilirsiniz." -Yüksek Rahip Hooded Cobra666, 40 günlük meditasyon programı

Meditasyonlara başladığımdan beri tüm hayatım düzene girdi, bunu laf olsun diye de söylemiyorum bu arada; Yediğime-içtiğime dikkat eder oldum, daha önceden yapmayı kestiğim yürüyüşlere tekrardan başladım, kitap okumayı bırakmıştım, tekrar başladım. Kişisel hijyenimi bile ihmal ediyordum, kendimi bile zorlamadan kendi kendine oluvermeye başladı. Tekrardan meditasyonlara başlarsanız eminim tekrardan kendinizi iyi hissedeceksiniz. (Uyku düzeninize rağmen.)

Ayrıca içinde olduğunuz konuma dair şöyle bir yazı paylaşılmıştı:

Yine tekrar etmeli, ben aranızdaki en yeni üye sayılırım. Yanlış söylediğim bir şey olmuş olabilir, sadece deneyimimden ve içinde bulunduğun duruma benzer şeyler yaşadığımdan anlatmak istedim.

çok teşekkür ederim. açıklamalarınız benim için oldukça önemli ve değerli. orada her ne kadar 11 ay önce adandım desem de yaptığım çalışmalar oldukça az bu zamana kadar. bu akşam en baştan 40 günlük programa başlayacağım. geçen sefer yine uyku sorunlarım yüzünden sorunlar çıkmıştı. bu sefer çok daha motivasyonluyum ve uyku düzenimi de daha iyileştirdim diyebilirim. yolunuzda sizlere başarılar diliyorum. tekrardan teşekkürler.

çok teşekkür ederim. açıklamalarınız benim için oldukça önemli ve değerli. orada her ne kadar 11 ay önce adandım desem de yaptığım çalışmalar oldukça az bu zamana kadar. bu akşam en baştan 40 günlük programa başlayacağım. geçen sefer yine uyku sorunlarım yüzünden sorunlar çıkmıştı. bu sefer çok daha motivasyonluyum ve uyku düzenimi de daha iyileştirdim diyebilirim. yolunuzda sizlere başarılar diliyorum. tekrardan teşekkürler.
Çok güzel karar vermişsiz sizi takdir ederim. Umarım başarırsınız.

Sabah-akşam şeklinde olmalı değil m
Bu sizin kararınızdır. Koruma aurasını dışarıya çıkmadan önce, aura temizliğini eve geldikten sonra yapabilirsiniz. Ben eve geldikten sonra kısa süre içinde ruhumu temizliyorum. Yani evde olduğunuz süreye göre değişebilir. Ancak günde iki kez meditasyon yapmanız, özellikle de kırk günlük programı yapıyorsanız tavsiye edilir. Çakra meditasyonlarını gece yaparsanız daha fazla etki alabilirsiniz.

Zamanla kendiniz için en uygun meditasyon programını oluşturabiliyor olacaksınız. İhtiyaçlarınız, gezegenlerin konumu gibi şeylere göre hazırlayacaksınız.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back