Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Mantralar ve Rünler nereden geliyor ?

anonymous042

Member
Uzun süredir merak ettiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim, Rünler ve Mantralarımız nerden geliyor birde meditasyonlarımız ? Bazı meditasyınların Tanrılardan geldiğini sitede görmüştüm.

Rünler evrensel bazı semboller içerir, zaten şekil bakımından basit olduklarını fark etmişsinizdir; pek çok kültürde benzer semboller karşımıza çıkar ki biz Türklerin de Tamga'ları vardır. Çoğu Tamga'nın İskandinav Rünleri ile benzerlik taşıdığı gözükebilir.

Mantralar Sanskritçeden gelir; Sanskritçe ise Kutsal bir dildir, fakat evrensel yahut dünyadaki tüm dillerin atası değildir. Kadim ve saf bir dildir, Antik Yunanca ve Latince gibi; bu yüzden de güçlüdür. Yüksek Rahip konu hakkında açıklama yapmıştı fakat yazıyı bulamadım.

Bazı Meditasyonlar direkt Tanrılardan gelir, bazen de Tanrıların kullanıcıların içine ilham pırıltısı yerleştirir ve bu pırıltı zamanla güçlü bir ışığa dönüşerek oldukça faydalı meditasyonlara dönüşür.

Rünler evrensel bazı semboller içerir, zaten şekil bakımından basit olduklarını fark etmişsinizdir; pek çok kültürde benzer semboller karşımıza çıkar ki biz Türklerin de Tamga'ları vardır. Çoğu Tamga'nın İskandinav Rünleri ile benzerlik taşıdığı gözükebilir.

Mantralar Sanskritçeden gelir; Sanskritçe ise Kutsal bir dildir, fakat evrensel yahut dünyadaki tüm dillerin atası değildir. Kadim ve saf bir dildir, Antik Yunanca ve Latince gibi; bu yüzden de güçlüdür. Yüksek Rahip konu hakkında açıklama yapmıştı fakat yazıyı bulamadım.

Bazı Meditasyonlar direkt Tanrılardan gelir, bazen de Tanrıların kullanıcıların içine ilham pırıltısı yerleştirir ve bu pırıltı zamanla güçlü bir ışığa dönüşerek oldukça faydalı meditasyonlara dönüşür.
Peki Sanskritçe neden kutsal bir dildir ?

Peki Sanskritçe neden kutsal bir dildir ?
Yüksek Rahip bu bilginin ifşa edilmesinin tehlikeli olacağından bahsetmişti; bildiğim kadarıyla düşman zaten forumları 'gözlüyor'. Fakat; bu dillerin Tanrılar tarafından bize armağan edildiği, bu yüzden de kutsal olduğu cevabı yeterli olmalıdır.

bunu komik bir şekilde açıklayacağım ama en mantıklı açıklama bence bu.

nasıl ki bazı şeyleri hayatta tetiklediğimizde bazı şeylerle karşılaşıyorsak bu da aynı mantıkta.

oyunlarda bile nasıl ki bazı hile kodları var ise bunun gibi düşünebilir. metafizikte bazı kilitleri açmak için anahtar gerekiyor, bu anahtar da tesadüf eseri elde edilebilen bir şey değil. metafor olarak rünler ve mantralar bu anahtar gibiler.

şimdi sorulabilen ilk şey şu ki bunların mantığı. ancak bunu idrak etmek için çok uzağız bence. çünkü evrenin bile hep var olduğunun farkındayız ve bu basit bilgiyi bile idrak etmekte bazen zorlanıyoruz. başlangıcı bir şeyin nasıl olmayabilir ki? bazı şeyleri idrak etmek için tanrılar seviyesine yükselmekten başka şansımız yok.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back