Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Lucid Dream

Dejavu

Member
Gerçek. Lucid kolay sadece birkaç gün sabretmeniz gerekiyor. Nasıl yapıldığını internetten araştırmalarla bulabilirsiniz.

"Ve gerçek hayatta 1 günlük uykumuzda gördüğümüz rüyanın içerisinde 1 günden fazla zaman geçebilir mi?"
Zihinde gerçekleştiği için görülen rüyaların uzayıp kısalması mümkün, ikisi aynı zamanda diliminde işlemiyor. Shifting yaptığını iddia edenlerin dediği gibi yıllarca ömürler boyunca her detayına kadar rüyada (evet rüyada tek evren burası sırf rüya görüyorsun diye başka evrenlerdeki versiyonunun yerine geçip olay akışına müdahale edemezsin) kalır mısınız bilmem şahsen pek inanmıyorum kendilerini kandırıyorlar gibi geliyor.

zavaliebalo said:
Esenlikler,

Lucid rüya gerçek midir? Gerçek ise lucid rüya görmek için teknikler nelerdir?
Ve gerçek hayatta 1 günlük uykumuzda gördüğümüz rüyanın içerisinde 1 günden fazla zaman geçebilir mi?

En altta yazdığım paragrafı lütfen dikkatle okuyun.

Evet bahsettiğiniz şey gerçektir. Teknikler hakkında ise Google'da herkesin artık abc gibi bildiği tekniklere ulaşabilirsiniz. Bunu farklı anlamda yazmadım, sadece uzun uzun listelemem sanırım saçma olur yanlış anlamayın.

Sanıyorum ki herkes muhakkak yaşamıştır ki uzun gelen rüyalar uyandığımızda aslında kısacık kesitlerdir. Yani aslında beyin burada bize oyun oynuyor gibi bir şey, uykudayken beyin daha farklı işleyiş sürdürüyor, mesela uyuduğumuzda aktifliğinin bütün bölgelerde daha fazla olması gibi.

Rüyadayken özellikle bilinçaltımızdaki şeyler büyük etki gösteriyor, tabii ki bunun dolayısıyla bilinçaltımızda korktuğumuz hatta unuttuğumuz (beyin travma veyahut benzeri şeyleri maskeleme gibi şeyler yapmaya meyilli olabiliyor) kötü şeyleri kabus olarak görebiliyoruz. İşte burada problem başlıyor çünkü kişi rüya yönetmeye başladığında gerçekten korkutucu şeylerle karşılaşıp ciddi kabuslar görebiliyor, hatta bundan dolayı kalp krizi geçiren insanlar bulunuyor. Dikkatli olun ya da hiç bulaşmanızı tavsiye etmem. Kaldı ki gerçekten zevk alsanız bile bu bağımlılık yaratıp gerçek hayattan koparacak kadar ilerleyebilir.

Luciddeyken kabus görse onu bitirebilir ve değiştirebilir aslında. Hadi hiç olmadı oracıkta uyanmayı seçebilir.

Lucid rüyanın dozunu kaçırırsan gerçekten sorunlara yol açabilir. Hiç yapmayın demiyorum arada iyi oluyor fakat müptelası olmayın. En son bundan sonraki hayatını rüyada geçirmek ve hiç uyanmamak uyanınca da hemen geri uyumak isteyebilirsiniz.

Algoritma said:
zavaliebalo said:
Esenlikler,

Lucid rüya gerçek midir? Gerçek ise lucid rüya görmek için teknikler nelerdir?
Ve gerçek hayatta 1 günlük uykumuzda gördüğümüz rüyanın içerisinde 1 günden fazla zaman geçebilir mi?

En altta yazdığım paragrafı lütfen dikkatle okuyun.

Evet bahsettiğiniz şey gerçektir. Teknikler hakkında ise Google'da herkesin artık abc gibi bildiği tekniklere ulaşabilirsiniz. Bunu farklı anlamda yazmadım, sadece uzun uzun listelemem sanırım saçma olur yanlış anlamayın.

Sanıyorum ki herkes muhakkak yaşamıştır ki uzun gelen rüyalar uyandığımızda aslında kısacık kesitlerdir. Yani aslında beyin burada bize oyun oynuyor gibi bir şey, uykudayken beyin daha farklı işleyiş sürdürüyor, mesela uyuduğumuzda aktifliğinin bütün bölgelerde daha fazla olması gibi.

Rüyadayken özellikle bilinçaltımızdaki şeyler büyük etki gösteriyor, tabii ki bunun dolayısıyla bilinçaltımızda korktuğumuz hatta unuttuğumuz (beyin travma veyahut benzeri şeyleri maskeleme gibi şeyler yapmaya meyilli olabiliyor) kötü şeyleri kabus olarak görebiliyoruz. İşte burada problem başlıyor çünkü kişi rüya yönetmeye başladığında gerçekten korkutucu şeylerle karşılaşıp ciddi kabuslar görebiliyor, hatta bundan dolayı kalp krizi geçiren insanlar bulunuyor. Dikkatli olun ya da hiç bulaşmanızı tavsiye etmem. Kaldı ki gerçekten zevk alsanız bile bu bağımlılık yaratıp gerçek hayattan koparacak kadar ilerleyebilir.

Esenlikler, lucid rüya pratiklerine başladığınız ilk zamanlar bu tür "korkutucu" olaylar yaşamanız normaldir. Bilinçaltınızı tanımak korkutucu gelebilir ancak zamanla, hem bu pratikleri hem de meditasyonlarınızı yaptığınız sürece bunu yönetmeniz kolaylaşacaktır. Lucid rüyanın kilit noktaları arınmış çakralar ve gelişmiş üçüncü gözdür. Bunları sağlarsanız ortada endişe yaratacak bir şey kalmaz. Sonuçta her yol korkutucu şeyler ile dolu olabilir. Bunları aşmak da gelişimimize katkı sağlayacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back