Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Leonidas, Agoge ve Truva savaşı

Xaji

Member
Merhaba

Kral Leonidas'ın tam olarak din görüşü neydi? O da SS üyesi miydi?
Aynı zamanda, Sparta kanunları gereği Agoge eğitimi mantıklı bir düşünce midir, yoksa mantıksız mı?

Ben, 7 yaşından beri Truva Savaşı'na meraklıyım. Hatta pazardan oyuncak kılıç alıp evde sallardım. O günden bu yana antik çağa çok hayranım, daha çocukken aşık olmuştum.
Truva Savaşı gerçekten yaşanmış mıdır? Ve anlatıldığı gibi mi? Sizce bu savaşta kim haklıdır?
Achilles ve Patroclus'un mezarlığı Çanakkale'deymiş, ben de bir gün oraya gitmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler cevaplar için. 🙏

Merhaba

Kral Leonidas'ın tam olarak din görüşü neydi? O da SS üyesi miydi?
Aynı zamanda, Sparta kanunları gereği Agoge eğitimi mantıklı bir düşünce midir, yoksa mantıksız mı?

Ben, 7 yaşından beri Truva Savaşı'na meraklıyım. Hatta pazardan oyuncak kılıç alıp evde sallardım. O günden bu yana antik çağa çok hayranım, daha çocukken aşık olmuştum.
Truva Savaşı gerçekten yaşanmış mıdır? Ve anlatıldığı gibi mi? Sizce bu savaşta kim haklıdır?
Achilles ve Patroclus'un mezarlığı Çanakkale'deymiş, ben de bir gün oraya gitmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler cevaplar için. 🙏

Her bozulmamış Paganizm mensubu SS'tir. Sparta kraliyet ailesinin soyu Kahraman Herakles'e dayandırılır.

Spartalıların eğitim programı, sanıldığı kadar ağır değildir. Günümüz özel birlikleri olan bir birlik hariç, vatandaşlar daha normal eğitimlere tabi tutulmuştur.

Muhtemelen evet fakat mitolojik anlatı, farklı bir konuyu ele alır ve ruhani mesajlar içermektedir. Antik dünyada ve efsanevi anlatılarda genellikle gerçekten yaşamış olaylar/insanlar farklı anlatılır. Örneğin, Herakles gerçekten yaşamıştır ve bir kahramandır fakat elbette 9 başlı hidra ile savaşmamıştır. Bunlar alegoridir.

Akhilleus'un ise gerçek bir figür olup olmadığı bilinmemektedir.

Onu filmde öyle gösteriyorlar, film çok izlensin diye, abartıyorlar 300 ıspartalı öyle uyduruk savaş sahneleri işte, gerçek daha güzeldir herzaman, uydurma ise yapaydır yalandır,

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back