Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Kader diye bir sey var mi? Kader nedir?

Dlna485

New member
Bazilari alin yazisi falan diyor dinciler, kader var mi? kader sabit midir? kaderimizi degistirdigimizi düsünürüz ama bunun kendiside bir kader degilmidir? Yazili bir kader var mi? Kaderimizin disina çikma gibi bir olay var mi? sapma gibi kaybolmak gibi? atiyorum hayatimizin mahvolmasi gibi, zorluklarla karsilasmak gibi, hayatin bir seylerin yolunda gitmemesi gibi? Kisi gercekten kendi hayatini degistirme gücüne sahip midir? Bu konuyu gercekten merak ediyorum.

Bu çok karmaşık bir konu ama evet, var; yine de kesin çizgilerle çizilmiş bir kader yok. Kehanet konusuyla ilgilenerek bunu daha iyi deneyim edebilirsiniz. Mesela bir enerji okuması yaptığınızda olması çok muhtemel bir sonuca ulaşabilirsiniz, çok kritik şeyler olmazsa genelde o şey olur. Rüyalarınızda bazen olabilecek şeyleri görürsünüz, bunu bir kaç defa yaşadığınızda; kötü bir şey olmasın diye değiştirmeye çalışırsınız fakat bu olmaz, bunun sonucunda da kaderi değiştirmek imkansız gibi bir düşünceye kapılmak gayet olası fakat bunu yapmayın. Ruhsal olarak yeterince gelişmediğimiz takdirde iplerimiz kaderin elinde olabilir, fakat geliştikçe roller değişir ve kaderin iplerini biz elimize alırız.

kaderimizi degistirdigimizi düsünürüz ama bunun kendiside bir kader degilmidir?
Pek değil, kader kavramı biraz sıkıntılı; geçmiş-gelecek-şimdi olarak hesaplamak daha doğru geliyor. Gelecekte bazı şeyler var, fakat onlar olmadan da gelecek yaşanabilir ve bu durum geçmişte kalır.

Kaderimizin disina çikma gibi bir olay var mi? sapma gibi kaybolmak gibi? atiyorum hayatimizin mahvolmasi gibi, zorluklarla karsilasmak gibi, hayatin bir seylerin yolunda gitmemesi gibi?
Muhteşem koşullar sağlandığında, bir insana bakıp o kişinin iyi yönde ilerleyeceği sonucuna ulaşabilirsiniz. %99 ihtimalle bu yaşanır, bu en mümkün olandır ve olması istenendir. Fakat dışsal etkenler hiç beklemediğiniz yerlerden o kişiyi yakalayıp dibe çekip durur. Bunu engellemek mümkündür elbette, fakat yaşanan şey kaderin dışına çıkma olarak adlandırılır mı bilmiyorum.

Buradaki durum, ortada 'kader' gibi bir şeyin olması ama o kadar da keskin sınırlarının olmamasıdır. Bildiğimiz ve bize dayatılmış 'kader' ile var olan şey arasında çok fark var.

Bana saçma geliyor bu durum ve kim ne derse dedin inanmıcağım bir şey bu
Kendi yolumu kendim çizerim verdiğim her karar hayatımı gittiğim her yol önüme çıkanları belirler yazılıpta bozulmucak hiçbir şey yoktur
Hayatı hayat yapanda bu zaten o salak dinciler her şeyi kadere bağlıyor
Özellikle deprem olunca vah vah bak gördünüz mü helak oluyoruz allaha sığının falan diyorlar birde şaka gibi ruhumu bunaltıyorlar

Bu soruyu burada daha önce sordular mi bilmiyorum, soruyu sorarken baglantili sorular kisminda gözükmedi.

Bu çok karmaşık bir konu ama evet, var; yine de kesin çizgilerle çizilmiş bir kader yok. Kehanet konusuyla ilgilenerek bunu daha iyi deneyim edebilirsiniz. Mesela bir enerji okuması yaptığınızda olması çok muhtemel bir sonuca ulaşabilirsiniz, çok kritik şeyler olmazsa genelde o şey olur. Rüyalarınızda bazen olabilecek şeyleri görürsünüz, bunu bir kaç defa yaşadığınızda; kötü bir şey olmasın diye değiştirmeye çalışırsınız fakat bu olmaz, bunun sonucunda da kaderi değiştirmek imkansız gibi bir düşünceye kapılmak gayet olası fakat bunu yapmayın. Ruhsal olarak yeterince gelişmediğimiz takdirde iplerimiz kaderin elinde olabilir, fakat geliştikçe roller değişir ve kaderin iplerini biz elimize alırız.

Pek değil, kader kavramı biraz sıkıntılı; geçmiş-gelecek-şimdi olarak hesaplamak daha doğru geliyor. Gelecekte bazı şeyler var, fakat onlar olmadan da gelecek yaşanabilir ve bu durum geçmişte kalır.

Muhteşem koşullar sağlandığında, bir insana bakıp o kişinin iyi yönde ilerleyeceği sonucuna ulaşabilirsiniz. %99 ihtimalle bu yaşanır, bu en mümkün olandır ve olması istenendir. Fakat dışsal etkenler hiç beklemediğiniz yerlerden o kişiyi yakalayıp dibe çekip durur. Bunu engellemek mümkündür elbette, fakat yaşanan şey kaderin dışına çıkma olarak adlandırılır mı bilmiyorum.

Buradaki durum, ortada 'kader' gibi bir şeyin olması ama o kadar da keskin sınırlarının olmamasıdır. Bildiğimiz ve bize dayatılmış 'kader' ile var olan şey arasında çok fark var.
Evet gerçekten karmasik konular isin içine geçmis ve gelecekte dahil olunca isin icinden çikmak olmuyor. Evet rüyalar haberci olabilir bunu yasadim, ama simdi sanki belirsiz bir gelecek varmis gibi önümde. Insanin illeride yasananlari bilmemesi yönünde düsüncelerim var ama seçimlerimizin sonucunun ne oldugunu az cok tahmin etmek iyi olurdu, ya diger türlu davransaydim nasil illerleyecekti ne degisecekti. Ama böyle gitmem gerek ve bunu hissediyorum.

Kendi yolumu kendim çizerim verdiğim her karar hayatımı gittiğim her yol önüme çıkanları belirler yazılıpta bozulmucak hiçbir şey yoktur
Özellikle deprem olunca vah vah bak gördünüz mü helak oluyoruz allaha sığının falan diyorlar birde şaka gibi ruhumu bunaltıyorlar
Ne diyecegimi bilemedim, tabi bu sizin sahsi düsünceniz saygi duyuyorum. Doguyoruz ve ölüyoruz, bellirli seyler yasiyoruz seçimler yapiyoruz, seçimlerimiz bizi bir yerlere götürüyor. Eger haraketsiz kalsaydik sabit kalsaydim.bence o zaman kader diye bir sey olmazdi. Benim kader anlayisim aslinda digerlerinin ki gibi boyun eg iste bu senin kaderin ve buna katlan yönünde degil daha kapsamli.

Bence de , bende inanmamayı tercih ediyorum umarım yoktur😄

Kader Tanrılar için yok çünkü onlar kaderi yaratıyorlar. Kader insanlar için "var" çünkü büyük ölçeği göremiyorlar. Kader yaratıldığı kadar var yani.

Seçimlerimizin sonucunun ne oldugunu az cok tahmin etmek iyi olurdu...
Bunu yapmadan evvel kehanet yöntemlerine danışabilirsiniz. Bu dediğim yanlış anlaşılabilir; bakın mesela bu ülkede attığı her adımda Tarot baktıran ya da su içip içmeyeceğini Sarkacına soran insanlar var, böyle şeyler yapılmamalı. Fakat bazı kritik konularda kehanet yöntemlerine danışmanızda sakınca yok. Bu işle ilgili, ilişkilerle ilgili, para durumuyla ilgili veya başka şeylerle ilgili olabilir; yeter ki hayatınızı önemli ölçüde etkileyecek bir şey olsun.

Ya diger türlu davransaydim nasil illerleyecekti ne degisecekti...
Böyle düşünmek insanı kilitler ve ileri görmesini engeller. Elbette "şunu yapsam daha iyiydi" diye iç geçirmekte sakınca yok fakat bu konuyu bol bol kafaya takmak sizi kötü etkiler. Güzel sözlerimiz vardır, olanla ölmüşe çare yok gibi. Bu yüzden hayatımızı savrula savrula yaşamamalıyız, ipler bizim elimizde olmalı ki tökezlediğimizde bunun sorumluluğu bizim olsun; bunun bilincinde olalım ki bir daha tökezleme ihtimalimiz azalsın.

Bunu söylerken kesin konuşmamak gerekir, Satanist olarak hayat üzerinde diğer insanlardan daha çok kontrolümüz vardır fakat tamamı bizde değildir. Dışsal etkenler, gezegenlerin etkileri, enerji etkileşimleri, yaşanan psikolojik ve fiziksel sorunlar gibi bizim kontrolümüzde olmayan bir ton şey vardır.
Yıldızlar ben yükselene değin bana güçlük getirdi.
—Şeytan böyle söyledi
“Yıldızlar bana güçlük getirdi” kısmı, kişinin, yükselene değin maruz kalacağı yıldızlar ile, veya kader ile ilişkisini gösteriyor. Kişi yükselmediğinde, ve meditasyon yapmadığında, “Yıldızların” vereceği etkilerin insafındadır ve ruha yapışan, ona acı getiren Karmik artığın etkisi altındadır. Kaçınılmaz bir şekilde, acı da cehaletin bir parçasıdır.

Bunu yapmadan evvel kehanet yöntemlerine danışabilirsiniz. Bu dediğim yanlış anlaşılabilir; bakın mesela bu ülkede attığı her adımda Tarot baktıran ya da su içip içmeyeceğini Sarkacına soran insanlar var, böyle şeyler yapılmamalı. Fakat bazı kritik konularda kehanet yöntemlerine danışmanızda sakınca yok. Bu işle ilgili, ilişkilerle ilgili, para durumuyla ilgili veya başka şeylerle ilgili olabilir; yeter ki hayatınızı önemli ölçüde etkileyecek bir şey olsun.

Böyle düşünmek insanı kilitler ve ileri görmesini engeller. Elbette "şunu yapsam daha iyiydi" diye iç geçirmekte sakınca yok fakat bu konuyu bol bol kafaya takmak sizi kötü etkiler. Güzel sözlerimiz vardır, olanla ölmüşe çare yok gibi. Bu yüzden hayatımızı savrula savrula yaşamamalıyız, ipler bizim elimizde olmalı ki tökezlediğimizde bunun sorumluluğu bizim olsun; bunun bilincinde olalım ki bir daha tökezleme ihtimalimiz azalsın.
Bu tür düsünce hep geçmiste yasamamiza neden olabilir bende katiliyorum buna. Diyelim simdi gidecegim yol çizgisiyle degilde digeriyle gitmis olsaydim her sey mukemmel olmayacakti ve benim istedigim gibi yürümeyecekti, bu gittigim yolda karsilasacagim sorunlara benzeyecek baska sorunlarla karsilasacaktim, hayat gülük gülüstanlik olmayacakti. Böyle düsünmek içimi rahatlatiyor benim.

Ben kendi hayatıma bakarak, ben niye bir dağ başında doğdum,? niye fakir bir ailede doğdum ? ben neden müslüman bir ailede doğdum? bunları ben istemedim kendimi bu koşullarda buldum, ben neden bunca sene sömürüldüm yahve tarafından, sizler gene şanslısınız bu konuda, böyle bir zamana denk geldiniz,

Kaderi yaratan biziz.
Daha doğrusu, kaderi yaratma potansiyeline sahip olan biziz. Eğer kişi yeterince gelişmiş değilse astroloji gibi faktörlerin esiri olur, bu kişinin kaderidir. Eğer kişi Satanist ise kaderi Tanrılar tarafından daha olumlu olacak şekilde yönlendirilir, aynı zamanda belirli faktörleri yönetme gücü eline geçer ama yine de üzerinde tam olarak kontrol sahibi olmaz. Tam ölçeği görememekten kastım budur. Kişi Tanrı olduğunda ise artık neredeyse Tanrılara ihtiyacı kalmaz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back