Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Jeomansi ve Toprak Falı Bakmak

Daemonica

Active member
Esenlikler.

Toprak falı bakmak için özellikle toprağa ve kuma ihtiyacınız yok, fakat toprak invoke edip topraklı, kumlu bir zemin üzerinde bu pratiği uygulamak en iyi sonucu verecektir. Fakat bunu yapacak durumda olmayanlar, kağıt ve zar da kullanabilir. Öncelikle bu kehanet yönteminin normal halini anlatacak, ardından kağıt ve zarın nasıl kullanılacağını göstereceğim.

Öncelikle yanınıza, sağlam bir çubuk veya içini çok fazla taşla doldurduğunuz bir kese gerekiyor. Duruma göre taş sayısı cok fazla artabileceği için şahsen çubuk kullanıyorum.

Ardından toprak invoke edin, derin bir transa girin. Sorunuzu kısa ve net bir şekilde sorun. Bu noktadan sonra ayağa kalkmalı ve toprağa soldan sağa doğru çizgiler veya taşlar atmaya başlamalısınız. Bu çizgi atmanın belli bir sayısı yok, rahat hissedene kadar devam edin fakat soldan sağa istikametini bozup yeni bir satıra geçmeyin.

İlk çizgi atma işleminin bittiğine emin olduğunuzda, yeni bir satıra geçin ve aynı işleme başlayın. Sonra tekrardan, sonra yine tekrardan.

Örnek olarak, sonuç hemen hemen şöyle gözükecek:

I I I I I I I I I I I I I I I
I I I I I I I I I
I I I I I I I I I I I I I I
I I I I I I I I I I I I I I I I I I

Sonra bu çizgileri sayın, mesela benim örneğimde sırayla 15, 9, 14 ve 18 çizgi var. Bunları basitleştirmenin kolay yolu şu; çıkan sayı tek sayı mı yoksa çift sayı mı diye bakacaksınız. Ardından tek sayı olan çizgilerin sonuna tek bir koca nokta, çift sayı olan çizgilerin sonuna da iki çift koca nokta atacaksınız (bazıları iki nokta yerine yatay bir çizgi "-" atıyor, hangisi size yakın geldiyse onu kullanın).

Benim örneğimde sonuç olarak bu sembol geldi.

1723792413260.png

Bu ve türevi sembollerin tamamının açıklaması internette mevcut, bir kaç kaynaktan okuyup Satanik süzgeçten geçirerek kendi kaynağınızı oluşturun; deftere falan not alın.

Mesela bana gelen sembol Fortuna Minor, genellikle iyi anlamlara sahip. Bu sembol üzerine meditasyon yapıp, Numerolojik anlamlar üzerine düşünüp, sembolde hangi elementlerin aktif/pasif durumda olduğunu analiz edebilirsiniz.

Tüm bu sonucu dilerseniz bir kaç kez daha tekrar edebilir, bir kaç sembol daha elde edebilirsiniz. Bu da yine size kalmış bir şey olsa da yeni başlayanların tek bir sembol ile yetinmelerini tavsiye ederim; fazla sembolleri yorumlamak çok yorucu olabilir.

Tüm bunları yaptıktan sonra da, toprak falı bakmış olacaksınız.

Şimdi kağıt ve zar yöntemlerini kısaca anlatayım:

Kağıt üstüne kalemle çizgi atın, toprağa atmakla aynı süreç. Çıkan çizgilerin sayısını toplayıp noktaları koyun, sembolü yorumlayın. Toprak ile bakmaktan pek de farkı yok fakat ofis ortamında bile yapılabileceği için çoğu kişi bu yöntemle bakıyor.

Zar ile bakmak ise şöyle; tek bir zar dahi yeterli fakat zar sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Ben bu yöntemi kullanacağım zaman 6 tane zar kullanırım, siz sayıyı istediğiniz kadar azaltıp arttırabilirsiniz fakat şahseb 10'u geçmenizi tavsiye etmiyorum. Sonra toprak invoke edip zarları elinizde sallayın, bu sırada da zarın Satanik mavi enerjiyle dolup taştığını imgeleyin, sorunuzu sorduktan sonra da zarı fırlatın. Mesela ben 6 zar fırlattım, çıkan sayının toplam sonucu tek sayı mı çift sayı mı diye kontrol edip yine nokta atıyoruz. Aynısını 3 kez daha tekrar edip jeomansi sembolümüzü elde ediyoruz.

Bu yöntemi bu şekilde herkes kullanabilir, fakat her kehanet yöntemi yine kişinin enerji okumasına ve doğru/isabetli yorumlar yapmasına bağlı.

Toprak falı bakmanın/Jeomansi kullanmanın farklı yolları olsa da en eski yöntemlerden birisi bu şekilde. Başta Kuzey Afrika/Orta Doğu çöllerinde çıktığı varsayılan bu ilme Remil Falı, bu ilimde ustalaşanlara ise Rammal veya Remal denilmiş. Toprak fazla psişik bir element olmasa da, bu fal yöntemi için şöyle bir açıklama da mevcut; Geomancy terimindeki Geo, tam olarak toprağı değil dünyayı temsil ediyor, bu durumda Geomancy bir nevi "Dünyanın İçindeki Her Şeyin Falı" oluyor. Zaten Jeomansi sembollerinin diğer elementlerle olan bağlarını da bu ilimde bilgi sahibi oldukça öğrenecek ve göreceksiniz, bu yüzden Jeomansi için sadece Toprak Falı demek yetersiz olacaktır.

"Bonus: 4.Muratın Falcıyla olan hikayesini bilirsiniz, 4.Murat kılık değiştirip bir sandala biniyor ve deniz ortasında giderken giderken sandalcı/falcıyla arasında trajikomik sohbetler geçiyor; falcı karşısındaki kişinin 4.Murat olduğunu anlayınca da idam edilmemek için tek bir şans istiyor, 4.Murat da İstanbula hangi kapıdan gireceğimi kağıda yaz bana ver, eğer o kapıdan geçersem bağışlanırsın diyor. Ardından padişah İstanbula yeni bir kapı yaptırıyor "Yenikapı", kağıdı açınca da falcının yazdığı "Yeni kapınız hayırlı olsun padişahım" yazısını görüyor. Anlatıya göre bu falcı 4.Murata fal bakarken taş kullanmış, çoğu kaynakta da Remal olarak geçiyor. Artık fıkralaşmış bir anlatı olsa da, bahsettiğim kehanet yöntemini doğru uygularsanız alabileceğiniz sonuçların kesinliğini anlatan güzel bir anlatı olduğu için yazıyı bununla sonlandırmak istedim."

Kayre Şeytan!
Kayre Asmodeus!

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back