Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Irklar hakkında

Romanov

New member
Selam dostlar, ırklar hakkında kafamı karıştıran bir konuya değinmek istiyorum. Şimdi biliyoruz ki üç ırk var. (Beyazlar, Siyahlar ve Sarılar) fakat bu ırklar da kendi aralarında da ayrışıyor mu esasen? Mesela beyazlar üzerinden örnek vermem gerekirse Cermenler(Almanlar, Hollandalılar vb) ve Slavlar(Çekler, Polonyalılar Ruslar vb.) bunların hepsi beyaz etnik gruplar lâkin aralarında bir ayrım var. Bu ayrım aynı ana üç ırk arasında olduğu gibi farklılıklara işaret ediyor mu yoksa sadece insanların kültürel, dilsel vs. anlamda ayrışmasından mı ibaret?

Selam dostlar, ırklar hakkında kafamı karıştıran bir konuya değinmek istiyorum. Şimdi biliyoruz ki üç ırk var. (Beyazlar, Siyahlar ve Sarılar) fakat bu ırklar da kendi aralarında da ayrışıyor mu esasen? Mesela beyazlar üzerinden örnek vermem gerekirse Cermenler(Almanlar, Hollandalılar vb) ve Slavlar(Çekler, Polonyalılar Ruslar vb.) bunların hepsi beyaz etnik gruplar lâkin aralarında bir ayrım var. Bu ayrım aynı ana üç ırk arasında olduğu gibi farklılıklara işaret ediyor mu yoksa sadece insanların kültürel, dilsel vs. anlamda ayrışmasından mı ibaret?
Hayır, bir ayrım söz konusu değil hangi milletten olduğunuzun pek bir önemi yoktur.

Şuan beyaz bir ırka mensupsanız, muhtemelen daha öncede beyazdınız sonrada beyaz olarak varolacaksınız.

Dediğiniz gibi üç ana ırk vardır fakat bu ana ırkların alt ırkları vardır. Alt ırkların da Zeus Baba tarafından yaratıldığını okumuştum. Bir Norveçli ile İsveçli, Yunan ile İtalyan, Rus ile Ukraynalı beyazdır ama üç grup da farklı alt ırklardandır, örneğin İsveçli ve Yunan farklı alt ırktandır.

Alt ırkların birbiriyle evlenmesi büyük bir sorun olmasa da pek tavsiye edilmez, antik zamanda bir Mısırlı ile bir Yunan'ın evliliğine ikisinin de Beyaz olmasına rağmen izin verilmezdi çünkü farklı alt ırklardandılar.

İnsanların uzun süredir ırk karışımı yapması sebebiyle farklı ırklar da oluşmuştur. Aslında Beyaz olup Siyahlarla farklı oranlarda karışan Hintler, Araplar, Kürtler, İranlılar (aslında genel olarak Orta Doğulular); Beyaz ırk ile bölgenin yerli halkının karışması sonucu oluşan Meksikalılar, Güney Amerikalılar karışık ırktan olabiliyor.

Irksal olarak ülkemiz gibi karışmış bir ülkede herkes kendi atalarına bakarak çıkarımda bulunmalıdır zira ülkemizde Beyaz, Sarı, Orta Doğu etkisi vardır.

Reenkarnasyonda önemli olan ise ana ırktır. Herr Hitler bir Alman olmasına rağmen önceki hayatında bir Mısır firavunu olan II. Ramses idi.

Dediğiniz gibi üç ana ırk vardır fakat bu ana ırkların alt ırkları vardır. Alt ırkların da Zeus Baba tarafından yaratıldığını okumuştum. Bir Norveçli ile İsveçli, Yunan ile İtalyan, Rus ile Ukraynalı beyazdır ama üç grup da farklı alt ırklardandır, örneğin İsveçli ve Yunan farklı alt ırktandır.

Alt ırkların birbiriyle evlenmesi büyük bir sorun olmasa da pek tavsiye edilmez, antik zamanda bir Mısırlı ile bir Yunan'ın evliliğine ikisinin de Beyaz olmasına rağmen izin verilmezdi çünkü farklı alt ırklardandılar.

İnsanların uzun süredir ırk karışımı yapması sebebiyle farklı ırklar da oluşmuştur. Aslında Beyaz olup Siyahlarla farklı oranlarda karışan Hintler, Araplar, Kürtler, İranlılar (aslında genel olarak Orta Doğulular); Beyaz ırk ile bölgenin yerli halkının karışması sonucu oluşan Meksikalılar, Güney Amerikalılar karışık ırktan olabiliyor.

Irksal olarak ülkemiz gibi karışmış bir ülkede herkes kendi atalarına bakarak çıkarımda bulunmalıdır zira ülkemizde Beyaz, Sarı, Orta Doğu etkisi vardır.

Reenkarnasyonda önemli olan ise ana ırktır. Herr Hitler bir Alman olmasına rağmen önceki hayatında bir Mısır firavunu olan II. Ramses idi.
Çok teşekkür ederim. Bu konuyu Sonne bey ile de kısaca konuşmuştuk. Açıklamanız tüm soru işaretlerini giderdi. Türkiyedeki Batılı ve Karadenizli türkler olarak genellikle Kafkas ve Balkan halkları karışımıyız diye biliyorum. Doğu da genellikle Arap, İran etkisi var. Yani herhangi bir beyaz avrupalı ile ilişki yaşamamız pek de sorun olmayacaktır öyle değil mi? Sonuçta zaten ırklar oldukça karıştı, beyaz olduğu sürece her milletten insanla olmamız sorun olmayacaktır.

Çok teşekkür ederim. Bu konuyu Sonne bey ile de kısaca konuşmuştuk. Açıklamanız tüm soru işaretlerini giderdi. Türkiyedeki Batılı ve Karadenizli türkler olarak genellikle Kafkas ve Balkan halkları karışımıyız diye biliyorum. Doğu da genellikle Arap, İran etkisi var. Yani herhangi bir beyaz avrupalı ile ilişki yaşamamız pek de sorun olmayacaktır öyle değil mi? Sonuçta zaten ırklar oldukça karıştı, beyaz olduğu sürece her milletten insanla olmamız sorun olmayacaktır.
Batıda ve Karadeniz'de (özellikle de Giresun, Ordu ve Trabzon'un batısı) yer yer Sarı ırktan kişiler de görülebiliyor ve bu kişiler sarışın, mavi gözlü olabiliyor. Bu konuda dikkatli olun. Çoğu Beyaz Türk ırksal olarak Gürcü ve Yunanlara daha yakın. İtalyanlar da yakın olabilir. Onun dışında başka milletlerle evlenmek pek doğru değil. Yabancı forumlarda "Alt ırklar karışmamalıdır." diyen üyeler görmüştüm. Yani herhangi bir Beyaz Avrupalı ile ilişki yaşayamazsınız.

Bu konuda biraz daha araştırma yapmak isteyebilirsiniz zira biraz derin bir konu. "Race" ve "sub race" gibi ifadelerle İngilizce forumlarda araştırma yapabilirsiniz. Türk forumunda da konuşuldu ama yabancı forumlarda daha derin konuşmalar oluyor, ikisine de bakınız.

Batıda ve Karadeniz'de (özellikle de Giresun, Ordu ve Trabzon'un batısı) yer yer Sarı ırktan kişiler de görülebiliyor ve bu kişiler sarışın, mavi gözlü olabiliyor. Bu konuda dikkatli olun. Çoğu Beyaz Türk ırksal olarak Gürcü ve Yunanlara daha yakın. İtalyanlar da yakın olabilir. Onun dışında başka milletlerle evlenmek pek doğru değil. Yabancı forumlarda "Alt ırklar karışmamalıdır." diyen üyeler görmüştüm. Yani herhangi bir Beyaz Avrupalı ile ilişki yaşayamazsınız.

Bu konuda biraz daha araştırma yapmak isteyebilirsiniz zira biraz derin bir konu. "Race" ve "sub race" gibi ifadelerle İngilizce forumlarda araştırma yapabilirsiniz. Türk forumunda da konuşuldu ama yabancı forumlarda daha derin konuşmalar oluyor, ikisine de bakınız.
Tekrardan teşekkürler. Kısa bir süre önce sarı ırktan biriyle duygusal bağ kurmuştum... Tanrılara şükür ki yaptığımın yanlış olduğunun farkına vardım. Dediğiniz gibi bu ırk konusu oldukça derin görünüyor ve çok daha derin araştırma yapacağım... Peki bunu anlamak için yapabileceğimiz bir çalışma yok mu? yani ilişki kuracağımız kişinin bize uygun olduğunu nasıl anlayabiliriz? Sizin de dediğiniz gibi dış görünüşü çok yanıltıcı da olabiliyor.

Tekrardan teşekkürler. Kısa bir süre önce sarı ırktan biriyle duygusal bağ kurmuştum... Tanrılara şükür ki yaptığımın yanlış olduğunun farkına vardım. Dediğiniz gibi bu ırk konusu oldukça derin görünüyor ve çok daha derin araştırma yapacağım... Peki bunu anlamak için yapabileceğimiz bir çalışma yok mu? yani ilişki kuracağımız kişinin bize uygun olduğunu nasıl anlayabiliriz? Sizin de dediğiniz gibi dış görünüşü çok yanıltıcı da olabiliyor.
Bu sorunuzu duymak beni sevindirdi çünkü ırkınızı belirmeniz için bir çalışma var. İşte burada:

İlişki kuracağınız kişiyle ırksal uyumunuzu belirlemek için kökeninize bakacaksınız. Eğer bir köyünüz varsa köyünüzü inceleyin. Genelde aynı veya yakın köyden evlenildiği için oradaki insanlar ile genetik yakınlığınız vardır. Oradaki insanların hangi ırka benzediğini gözlemleyin. Akrabalarınızı da inceleyin.

Bir gün ırk ile ilgili bir yazı yazmayı da planlıyorum. Sadece biraz daha bilgilerimi artırmam gerekiyor.

Bu sorunuzu duymak beni sevindirdi çünkü ırkınızı belirmeniz için bir çalışma var. İşte burada:

İlişki kuracağınız kişiyle ırksal uyumunuzu belirlemek için kökeninize bakacaksınız. Eğer bir köyünüz varsa köyünüzü inceleyin. Genelde aynı veya yakın köyden evlenildiği için oradaki insanlar ile genetik yakınlığınız vardır. Oradaki insanların hangi ırka benzediğini gözlemleyin. Akrabalarınızı da inceleyin.

Bir gün ırk ile ilgili bir yazı yazmayı da planlıyorum. Sadece biraz daha bilgilerimi artırmam gerekiyor.
Bir Yunan ve bir Fransız birlikte olabilir mi?

Bir Yunan ve bir Fransız birlikte olabilir mi?
Etnik Fransız ise evet olabilir fakat farklı ırklardan Fransızlar da var. Alt ırk mevzusunun tamamen kültürel olduğunu düşünüyorum çünkü ruha zarar veren bir durum yok.

@Targon @raidenna

HPS Lydia, Türkler için sorulan soruya böyle cevap veriyor: (https://ancient-forums.com/threads/77197-what-is-my-race-turk.300215/#post-1137293)
Çoğu Türk Kafkasyalı. Avrupalı Beyazlarla aynı değil, ama yine de beyaz bir alt ırk.

Birçok insan için, kendilerini birçok farklı alt ırkın olduğu bir ırka dahil etmektense, kültürel mirasları olarak tanımlamak en iyisidir. Yani, siz Türksünüz. Avrupa kökenli Beyazlar arasında bile, hepimiz aynı olmadığımız için bölünürüz, aramızda çok büyük farklılıklar vardır.

Yunan ve Fransız bana fazla uzak geliyor, yabancı forumlarda alt ırkların karışmasının sorun olduğunu söyleyen üyeler gördüm. Eşin ırkı mümkün olan en benzer şekilde olmalıdır. Yunan, İtalyan ile; Fransız, Alman ile evlenebilir mesela.

Alt ırk kültürel değildir, ruhumuzda vardır. Yunan ile Fransız'ın ruhu bir değildir.

@Targon @raidenna

HPS Lydia, Türkler için sorulan soruya böyle cevap veriyor: (https://ancient-forums.com/threads/77197-what-is-my-race-turk.300215/#post-1137293)

Yunan ve Fransız bana fazla uzak geliyor, yabancı forumlarda alt ırkların karışmasının sorun olduğunu söyleyen üyeler gördüm. Eşin ırkı mümkün olan en benzer şekilde olmalıdır. Yunan, İtalyan ile; Fransız, Alman ile evlenebilir mesela.

Alt ırk kültürel değildir, ruhumuzda vardır. Yunan ile Fransız'ın ruhu bir değildir.

Bu konuda uzun süredir konuşuyorum. Türkler, normal bir durumdan farklı.

Normalde Bizans döneminde yavaştan batıya kayan bir Ermeni akımı görürsünüz. Ermeni/Kafkas denilen taraf genellikle Yunanların doğuya kayışıyla klasik dönemde tamamen Orta Anadolu'dan silindi, kalıtımları azaldı.

Bizans'ta başlayan Ermenilerin batıya kayışı ise Osmanlı'da tam hız devam etti. Bilhassa günümüzde bu duruma önem gösterilmiyor. İnsanlar bu duruma -fenotipe- önem göstermeli ve buna göre ilerlemeli, aksi takdirde daha çok "A-ama Orta Çağ Türk genim!" diyen müsvetteler görürsünüz.

2-3 Asyatik tipli eleman da (ona da kendileri için şükür) çıkar size "Bakın bakın sizde de zaten epey karışmış Orta Çağ Türk geni var!" diye tekrardan hepinizi asimile eder. Helen Tanrısı gibi görünmeniz fark etmez, o adam için Türksünüz. Kapkara %50 Beyaz Zenci melezi de bu mantıkla zaten Beyazdır, fakat sorgulamayın.

Kürtler de asimile olsaydı düşünün nereye varacağımızı. Adamlara sırf asimile olmadılar diye şükür ediyorum. Sonra Ermeni tipli Türk çıkar Almanya'ya akın akın gider, sizi de bunlarla aynı tip sanırlar.

En baştan bu adamları kabul ettiğiniz ve Ermeni görünümlü adama Türk dediğimiz için zaten sıkıntı çıkıyor. Keşke insanlar kültürlerini koruyarak İslam'a geçebilseydi lakin heyhat!.. Siliniyor işte böyle bütün kanlar, gelenekler. Ortaya Tengrici, Akdeniz kültürlü, Türkçü, Orta Asyacı (Kazak görse kıçıyla güler fakat gerçekler) tipler türüyor.

Türkler yine karıştı fakat Ermeniler başımıza bela oldu. Ermenistanlı Ermeni'ye saygım sırf bu yüzden daha fazla. Adam en azından sırf vergiden kaçacağım diye kız alıp vermemiş. Müslümanlaşan Helenlere de hakeza sitemim devam ediyor.

Türkler genetik olarak Azerbaycanlılara, Kürtlere, Ermenilere, Kafkasya halklarına ( Çerkesler, Osetler, Abhazlar), Güney İtalyanlara Avrupalılardan daha yakın çıkıyor dna testlerinde. Dolayısıyla Türklere tam olarak beyaz denemez. Türkler çoğunluğu beyaz karışık bir ırktır. Ayrıca kişinin tipi de gen seçilimine göre değişebilir. Ona bakarsan fenotip sayfasında annemi sorduğumda Balkan bölgesinden zannettiler. Babama Azerbaycanlı veya Türk olabilir dediler. Ama benim tipim Orta Asyalı duruyor. Yani ben anne ve babamdan farklı bir ırk mıyım yıllar boyu atalarım kendi köylerinden evlenip karışmadığı halde lol. Ben aynı dna ile farklı gen seçilimi ile Avrupalı da gözükebilirdim. Benim ruh eşim benden daha beyaz görünüyor. Ama dna testi yapsan onun da dna sonucu benimkine yakın çıkar aynı genetik grubun içinde yer alırız. Ayrıca Türklerin yüzde 35 ile 45 arasında Ortaçağ Türk Dnası taşıdığını söyleyen bendim, yalan da değil. Ataları Avrupalılarla karışa karışa Orta çağ Türk dnası sıfıra inmiş bir Balkan Türkünü değil İç Anadolu'dan birini çevirip dna testi yaptığınızda dediğim sonuç çıkacak. Bunu da Orta Çağ Türkleri ile bir bağımız olduğunu anlatmak için belirtmiştim. Asimilasyon ve ırk karıştırmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatmak için değil.

Türkler genetik olarak Azerbaycanlılara, Kürtlere, Ermenilere, Kafkasya halklarına ( Çerkesler, Osetler, Abhazlar), Güney İtalyanlara Avrupalılardan daha yakın çıkıyor dna testlerinde. Dolayısıyla Türklere tam olarak beyaz denemez. Türkler çoğunluğu beyaz karışık bir ırktır. Ayrıca kişinin tipi de gen seçilimine göre değişebilir. Ona bakarsan fenotip sayfasında annemi sorduğumda Balkan bölgesinden zannettiler. Babama Azerbaycanlı veya Türk olabilir dediler. Ama benim tipim Orta Asyalı duruyor. Yani ben anne ve babamdan farklı bir ırk mıyım yıllar boyu atalarım kendi köylerinden evlenip karışmadığı halde lol. Ben aynı dna ile farklı gen seçilimi ile Avrupalı da gözükebilirdim. Benim ruh eşim benden daha beyaz görünüyor. Ama dna testi yapsan onun da dna sonucu benimkine yakın çıkar aynı genetik grubun içinde yer alırız. Ayrıca Türklerin yüzde 35 ile 45 arasında Ortaçağ Türk Dnası taşıdığını söyleyen bendim, yalan da değil. Ataları Avrupalılarla karışa karışa Orta çağ Türk dnası sıfıra inmiş bir Balkan Türkünü değil İç Anadolu'dan birini çevirip dna testi yaptığınızda dediğim sonuç çıkacak. Bunu da Orta Çağ Türkleri ile bir bağımız olduğunu anlatmak için belirtmiştim. Asimilasyon ve ırk karıştırmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatmak için değil.

Söylediklerim size değil. Yukarıda yazdıklarımı yazmadan önce memleketimi Helen olmakla suçlayan bir hadsiz ile karşılaştım.

İkinci olarak, bu konuda "gen seçilimi" mevzusu genelde dede ya da nineden gelir. Bunun aksi takdirde genel olarak astrolojik etkiler bulunabilir. Yani nesiller boyu elimine edilmiş bir genin tekrardan gün yüzüne çıktığını duymadım.

Ve dediğim gibi, bu tarz şeyler anlam ifade etmiyor. Kırgızlar da 2,200 yıl önce Türkleşen bir Beyaz boyuydu ve kızıl saçlı, mavi gözlü tasvir edilirlerdi. Hangi Kırgız şu an öyle? Ya da Hintlinin sarışın doğmasını mı bekleyeceğiz? O iş çoktan geçti.

Söylediklerim size değil. Yukarıda yazdıklarımı yazmadan önce memleketimi Helen olmakla suçlayan bir hadsiz ile karşılaştım.

İkinci olarak, bu konuda "gen seçilimi" mevzusu genelde dede ya da nineden gelir. Bunun aksi takdirde genel olarak astrolojik etkiler bulunabilir. Yani nesiller boyu elimine edilmiş bir genin tekrardan gün yüzüne çıktığını duymadım.

Ve dediğim gibi, bu tarz şeyler anlam ifade etmiyor. Kırgızlar da 2,200 yıl önce Türkleşen bir Beyaz boyuydu ve kızıl saçlı, mavi gözlü tasvir edilirlerdi. Hangi Kırgız şu an öyle? Ya da Hintlinin sarışın doğmasını mı bekleyeceğiz? O iş çoktan geçti.
Gen seçilimi mevzusunu dediğiniz nadir örnekler için vermedim. Ortanca ablam güney avrupalı gibi görünüyor onun gibi de görünebilirdim veya daha farklı görünebilirdim. Neticede dış görünüşümü belirleyen genler tüm genlerimin çok küçük bir kısmı.

Gen seçilimi mevzusunu dediğiniz nadir örnekler için vermedim. Ortanca ablam güney avrupalı gibi görünüyor onun gibi de görünebilirdim veya daha farklı görünebilirdim. Neticede dış görünüşümü belirleyen genler tüm genlerimin çok küçük bir kısmı.

Evet, haklısınız. Bir insan yarı yarıya melez olup kardeşinden farklı da görülebilir, ya da toplam Doğu Avrasya gen oranı %20'nin aşağısında olup Asyalı gözüken bir insan da olabilir. Bunlar çelişki değil, ırkın tezahürüdür.

Eğer birisi totalde Asyalı gibi görünüyorsa ve tamamen hapa gibi bir durum yoksa o kişiye Asyalı demekte sakınca yoktur. Fakat Beyazlarda da çekik göz olabileceğini unutmayın. Genle aktarılmıyorsa insanlarda bu gelişebilir.

Son olarak, yazmayı unutmuşum fakat Orta Çağ Türk geniyle Orta Çağ Helen genini kıyasladığımızda günümüz Türkleri, ikincisine daha yakın çıkıyor. Tabii ki bunlar daha çok gen havuzunun kıyaslanmasıyla ilgilidir ve genel ırk fenotiple belirlenir.

Dominant genin varlığı ve devam ettirilişi asıl meseledir. Aksi takdirde dediğiniz gibi Kafkasya geni çok yüksek miktarlarda da çıksa buradaki Asyalı ya da Helen insanlarda yüzlerinde izleri rastlanmaz. Herhangi bir Bulgar Türkünde de bu oldukça yüksek çıkabilir fakat genel olarak Bulgarlara daha yakın duracaktır.

Evet, haklısınız. Bir insan yarı yarıya melez olup kardeşinden farklı da görülebilir, ya da toplam Doğu Avrasya gen oranı %20'nin aşağısında olup Asyalı gözüken bir insan da olabilir. Bunlar çelişki değil, ırkın tezahürüdür.

Eğer birisi totalde Asyalı gibi görünüyorsa ve tamamen hapa gibi bir durum yoksa o kişiye Asyalı demekte sakınca yoktur. Fakat Beyazlarda da çekik göz olabileceğini unutmayın. Genle aktarılmıyorsa insanlarda bu gelişebilir.

Son olarak, yazmayı unutmuşum fakat Orta Çağ Türk geniyle Orta Çağ Helen genini kıyasladığımızda günümüz Türkleri, ikincisine daha yakın çıkıyor. Tabii ki bunlar daha çok gen havuzunun kıyaslanmasıyla ilgilidir ve genel ırk fenotiple belirlenir.

Dominant genin varlığı ve devam ettirilişi asıl meseledir. Aksi takdirde dediğiniz gibi Kafkasya geni çok yüksek miktarlarda da çıksa buradaki Asyalı ya da Helen insanlarda yüzlerinde izleri rastlanmaz. Herhangi bir Bulgar Türkünde de bu oldukça yüksek çıkabilir fakat genel olarak Bulgarlara daha yakın duracaktır.
Bilmiyorum ırkımın, ruhumun sadece fenotipimle belirlenebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca ruh eşimin nasıl beyaz gözüktüğünü açıklamıyor bu. Bildiğiniz ruh eşliğinden söz ediyorum müzik zevki o bu değil. Aramızda diğer insanlara göre çok daha güçlü bir ruhsal bağ var. Enerjisini hissediyorum. Mantıken ikimizin de ruh yapısının, ırkının aynı olması gerekmiyor mu ruh eşliği için? İkimizi de hafif karışık Türk ırkı olarak tanımlardım. Kendimi Asyalı, onu beyaz değil.

Yazdıklarınızı okumak güzeldi, teşekkür ediyorum.

Peki Karadeniz'deki bahsedeceğim yerlerdeki insanların ırkları hakkında ne söyleyebilirsiniz? Birkaç yorum önce sarışın, mavi-çekik gözlü kişilerin olduğundan bahsetmiştim. Bu özellikleri Orta-Doğu Karadeniz'de, özellikle Giresun ve Ordu'da kendi gözlerimle görmüştüm.

Ancak bu yerlerde bazı kişilerin -çekik gözlülerle aynı köyden olmalarına rağmen- çekik gözlü olmadıklarını fark ettim. Sadece sarışın, mavi gözlü oluyor. Bazı kişiler ise esmer oluyor.

Çepnilerin etkisiyle olabileceği gibi Karadeniz Kuman-Kıpçakları ile alakalı da olabilir. (Kuman sözcüğünün onların sarışın olması ile ilgili olduğuna dikkat çekmek istiyorum.)

Bu yerlerdeki insanların ırkının ne olduğunu uzun zamandır bulmaya çalışıyorum.

Bilmiyorum ırkımın, ruhumun sadece fenotipimle belirlenebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca ruh eşimin nasıl beyaz gözüktüğünü açıklamıyor bu. Bildiğiniz ruh eşliğinden söz ediyorum müzik zevki o bu değil. Aramızda diğer insanlara göre çok daha güçlü bir ruhsal bağ var. Enerjisini hissediyorum. Mantıken ikimizin de ruh yapısının, ırkının aynı olması gerekmiyor mu ruh eşliği için? İkimizi de hafif karışık Türk ırkı olarak tanımlardım. Kendimi Asyalı, onu beyaz değil.

Fenotip, ruhani olarak ruhun göstergesidir. Yani eğer bir insan Beyaz gibi görünüyorsa (ki bazı durumlarda daha uzman kişilerin incelemesi gerekebilir) o kişi ırksal olarak Beyaz'dır. Zira bu ruhun kendisiyle ilgili bir durumdur. Bir insan başka ırktan gözüküp Beyaz Irktan olamaz ya da tam tersi geçerli olamaz. Bu yüzden fenotiple ırksal tasnif yapılıyor. Antropoloji bu alanda daha güvenilir bir yol. Genetik bilim gerçekten size atalarınızı gösterebilir fakat hangi tarafın baskın çıktığını ve ırkınızı söyleyemez.

Dediğim gibi, eğer büyükanne ya da büyükbabanızda Asyalılık yoksa sizin olmanız doğru olmazdı. Ayrıca sizi görmediğim için yorum da yapmam doğru olmaz. Fakat hipotetik olarak velev ki bir insanla yakınlık duyuyorsanız ve ayrı ırklardansanız, bu durum ırksal bir bakış açısıyla ilgili değildir. TG Alexandros'un da daha önce açıkladığı üzere, bu tarz durumlarda astrolojik etkiler de önemlidir.

Ayrıca astroloji ya da herhangi bir etken, pek çok şeye etkide bulunabilir. Avrupalı olup astrolojik etkilerden dolayı Median Fold geliştiren ya da kemik yapısı değişen insanlar var. Örneğin Herr Himmler'e bakın, Ay'ı 1. evde ve yüzü fazlasıyla yuvarlak. Babasında da buna bir yatkınlık olsa da annesinden bu konuda hiç etki almamasını ya da babasından daha "çekik" gözlere sahip olmasını Kova yükselen ve Ay 1. ev olmasıyla açıklayabiliriz.

Makedonyalı olup Koç etkisi yüzünden çok fazla kemikli yüz hatlarına sahip olan ünlü birisi vardı. Üstüne, muhtemelen yükseleni de Akrep ya da Kova olunca, Median Fold geliştirmişti. Fakat bırakın Türk'ü, direkt Japon sanırdım. Çeşitli fotoğraflarına bakınca durumu anladım ve Avrupalı olduğuna kanaat getirdim. Antropoloji biraz da göz işi olduğu için doğru şekilde tasnifleyebilmek önemli. Bunun da uzmanlığı burada yatıyor. Daha uzman birisine danışmanızı tavsiye ederim. Benden ya da sizden daha iyi yorumlar getirilecektir.

Peki Karadeniz'deki bahsedeceğim yerlerdeki insanların ırkları hakkında ne söyleyebilirsiniz? Birkaç yorum önce sarışın, mavi-çekik gözlü kişilerin olduğundan bahsetmiştim. Bu özellikleri Orta-Doğu Karadeniz'de, özellikle Giresun ve Ordu'da kendi gözlerimle görmüştüm.

Ancak bu yerlerde bazı kişilerin -çekik gözlülerle aynı köyden olmalarına rağmen- çekik gözlü olmadıklarını fark ettim. Sadece sarışın, mavi gözlü oluyor. Bazı kişiler ise esmer oluyor.

Çepnilerin etkisiyle olabileceği gibi Karadeniz Kuman-Kıpçakları ile alakalı da olabilir. (Kuman sözcüğünün onların sarışın olması ile ilgili olduğuna dikkat çekmek istiyorum.)

İnsanlar farklı köylerden kız alıp verdiği için ya da dışarıda çok fazla kaldığı için ten renklerindeki değişim ya da aynı fenotipe sahip olmamaları normaldir. Kuman etkisinin fazla olduğunu sanmıyorum. Kumanlar muhtemelen Slavik ya da Nordik fenotipe sahipti, üstüne Turanid de eklenmiştir diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz bölgelerde muhakkak Kafkaslar üzerinden göçler yaşanmıştır lakin ağırlığı oluşturabileceğini sanmıyorum.

Fenotip, ruhani olarak ruhunun göstergesidir. Yani eğer bir insan Beyaz gibi görünüyorsa (ki bazı vücutta daha uzman kişilerin incelemesi yapılabilir) o kişi ırksal olarak Beyaz'dır. Zira bu ruhun kendisiyle ilgili bir durum. Bir insanın başka ırktan gözüküp Beyaz Irktan olamaz ya da tam tersi geçerli olamaz. Bu nedenle fenotipli ırksal tasnif yapılıyor. Antropoloji bu alanda daha güvenilir bir yoldur. Genetik bilim gerçekten boyut atalarınızı gösterebilir ama hangi varlığın var olduğunu ve ırkınızı söyleyemez.

Dediğim gibi, eğer büyükannen ya da büyükbabanda Asyalılık ya da senin durumunun doğru olup olmadığı. Ayrıca sizi görmediğim için yorum da yapmamak doğru olmaz. Fakat hipotetik olarak velev ki bir insanla yakınlık duyuyorsanız ve ayrı ırklardansanız, bu durum ırksal bir bakış açısıyla ilgili değildir. TG Alexandros'un da daha önce açıklandığı üzere, bu tarzdaki astrolojik etkiler de önemlidir.

Ayrıca astroloji ya da herhangi bir etken, pek çok bölgede etkide bulunabilir. Avrupalı olup astrolojik etkilerden dolayı Median Fold geliştiren ya da kemik yapısındaki insanlar var. Örneğin Herr Himmler'e bakın, Ay'ı 1. evde ve boyu boyunca yuvarlak. Babasında da buna bir yatkınlık olsa da annesinden bu konuda hiç etki almamasını ya da babasından daha "çekik" gözlere sahip olmasını Kova'nın yükselmesi ve Ay 1. ev olmasıyla açıklayabiliriz.

Makedonyalı olup Koç etkisi nedeniyle çok fazla kemikli yüz hattına sahip olan ünlü biri vardı. Üstüne göre, muhtemelen Akrep ya da Kova'da yükseldiği için Median Fold geliştirmişti. Fakat Türk'ü bırakın, direkt Japon sanırdım. Çeşitli fotoğraflara bakınca durumu değerlendirdim ve Avrupa çapında kanaat getirdim. Antropoloji biraz da göz işi olduğu için doğru şekilde tasnif edebilmek önemli. Bunun da uzmanlığı burada yatıyor. Daha uzman birisine üyelerinizi tavsiye ederim. Benden ya da senden daha iyi yorumlar getirilecektir.
Merhaba ilgi duymak gibi bir şeyden söz etmiyorum. Karşı tarafın duygularını hissetmek, birbirinin rüyasına girebilmek, enerjisini hissetmek gibi. Mesela ben hiç opera veya konser gibi etkinliklere gitmezken bir etkinliğe onun da geleceğini hissedip aynı etkinliğe bilet almıştım. Yine enerjisini hissedip bulunduğu yere gitmiştim. Bunun gibi şeyler. Belki astrolojik bir etki vardır bilmiyorum veya başka bir şey. Proton mailiniz var mı, size yazabilir miyim?

Böyle görselleştiriyorum. Daha ayrıntılı bir grafikti benim aklımda kalan, gördüğümü hatırladığım ama bunu bulabildim. En uçtaki mavi İngiliz, en alttaki yeşil Han Çinlisi, en sağdaki gri bir Afrikalı. Afrikalı köşesinden Beyaz köşesine yayılan kırmızı kareler, Beyazlarla karışmış Afrika-Amerikalılar. Beyazlara daha yakın olan ama yine de Afrika köşesine uzanan turuncu kare ve artılar Porto Rikolular ve Kolombiyalılar. Beyaz ırkın köşesiyle (mavi) Asyalıların köşesi (yeşil) arasında kalanlar Meksikalılar.

Üç köşe var. Evet bunlar kendi aralarında da farklı. Mavi köşede açık mavi artı, çarpı ve koyu mavi işaretler; İngiliz, Finlandiyalı ve Avrupa kökenli Amerikalılar. Ama yine de aynı köşedeler. Daha farklı boyutlu haritalar yapılabilir, bakarken gördüm. Ben kendi zihnimde aşağıdaki haritaya benzer bir şekilde düşünüyorum. Güneyli Çinli ve Pekinli Çinli iki ayrı grup (biri yeşil çarpı, biri yelil artı) ama aynı köşedeler. Aynı köşede olmaları aynı ana ırkın alt grubu oldukları anlamına geliyor. Aynı köşede olup biri artı, biri çarpı olabilir. İkisi de Asyalıdır.

img-2.jpg

Figure 2. Here we show again the data of Figure 1, but the origins of the different individuals are indicated, revealing three compact groups: European (GBR, CEU, FIN, in blue); African (YRI, LWK, in grey) and Asian (CHS, CHB, JPT in green). The points corresponding to other populations —African-American (ASW) and Mexican (MXL), in particular— are more scattered, which reflects their mixed origin. Abbreviations: GBR, British; FIN, Finnish; CHS, Han Chinese in Southern China; PUR, Puerto Rican; CLM, Colombian in Medellín; IBS, Spanish in Spain; CEU, residents of Northern European descent in Utah (USA); YRI, Yoruba in Ibadan, Nigeria; CHB, Han Chinese in Beijing; JPT, Japanese in Tokyo; LWK, Luhya in Kenya; ASW, African Americans in the South-Western USA; MXL, Mexicans in Los Angeles; TSI, Tuscans in Italy (partial excerpt from Figure 4 of the supplement of 1000 Genomes Project (2012), Creative Commons licence).
https://journals.openedition.org/urmis/2397?lang=en

Merhaba ilgi duymak gibi bir şeyden söz etmiyorum. Karşı tarafın duygularını hissetmek, birbirinin rüyasına girebilmek, enerjisini hissetmek gibi. Mesela ben hiç opera veya konser gibi etkinliklere gitmezken bir etkinliğe onun da geleceğini hissedip aynı etkinliğe bilet almıştım. Yine enerjisini hissedip bulunduğu yere gitmiştim. Bunun gibi şeyler. Belki astrolojik bir etki vardır bilmiyorum veya başka bir şey. Proton mailiniz var mı, size yazabilir miyim?

Evet, kişiler farklı ırktan da olsa bu tarz şeyler tahminimce yaşanabilir. Ruh eşi dediğimiz şey yaşamlar boyu süren bağlarla oluşan meselelerdir. Güçlü bağlar o ya da bu şekilde kurulabilir, fakat detaylarını bilmediğim için yorum yapmaktan kaçınacağım.

[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Kumanlar sarışın oldukları için değil atlarının rengi kum/bej rengi olduğu için bu adı almışlardır.

Evet, kişiler farklı ırktan da olsa bu tarz şeyler tahminimce yaşanabilir. Ruh eşi dediğimiz şey yaşamlar boyu süren bağlarla oluşan meselelerdir. Güçlü bağlar o ya da bu şekilde kurulabilir, fakat detaylarını bilmediğim için yorum yapmaktan kaçınacağım.

[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.
Bilmiyorum, dediğiniz gibi düşünmüyorum. Bahsettiğim kişiyle muhtemelen önceki hayatımda bir ruh bağı kurduğumu ve bu hayatımda da karşılaştığımı düşünüyorum. Yabancı forumdan okuduğum cevaplarda bu tarz şeyleri hep ruh eşleri yaşıyor.

Bilmiyorum, dediğiniz gibi düşünmüyorum. Bahsettiğim kişiyle muhtemelen önceki hayatımda bir ruh bağı kurduğumu ve bu hayatımda da karşılaştığımı düşünüyorum. Yabancı forumdan okuduğum cevaplarda bu tarz şeyleri hep ruh eşleri yaşıyor.
Mekansal algıda seçicilik yaşıyor olabilirsin. Mesela çocuğu halk otobüsünde görseydin etkilenirdin ama o kadar umrunda olmazdı. Etkinlikte rastladığın için ekstradan etkilemiş olabilir seni.

Mekansal algıda seçicilik yaşıyor olabilirsin. Mesela çocuğu halk otobüsünde görseydin etkilenirdin ama o kadar umrunda olmazdı. Etkinlikte rastladığın için ekstradan etkilemiş olabilir seni.
Algıda seçicilik yaşamıyorum. Ayrıca öylesine etkinlikten bilet alıp karşılaşmaktan bahsetmiyorum. O gün o etkinlikten bilet alırsam onunla karşılaşacağımı hissettim bilet almadan önce. İki defa da bana haber vermeden evimin önüne gelmişti. Hissettim varlığını. Perdeyi aralayıp pencereden baktığımda onu görmüştüm. Öylesine pencereden baktığın için görmüşsündür demeyin. Başka örnekler de var neyse.

Algıda seçicilik yaşamıyorum. Ayrıca öylesine etkinlikten bilet alıp karşılaşmaktan bahsetmiyorum. O gün o etkinlikten bilet alırsam onunla karşılaşacağımı hissettim bilet almadan önce. İki defa da bana haber vermeden evimin önüne gelmişti. Hissettim varlığını. Perdeyi aralayıp pencereden baktığımda onu görmüştüm. Öylesine pencereden baktığın için görmüşsündür demeyin. Başka örnekler de var neyse.
Altıncı hissin kuvvetli olabilir. O da değilse geriye dönük olarak ben bunu hissettim hissi yaşıyor olabilirsin. Umarım oradadır'ı kesin orada olarak hatırlıyor olabilirsin.

Altıncı hissin kuvvetli olabilir. O da değilse geriye dönük olarak ben bunu hissettim hissi yaşıyor olabilirsin. Umarım oradadır'ı kesin orada olarak hatırlıyor olabilirsin.
O an hissediyorum ve hissettiğimi de biliyorum. Kendimi kandırdığım falan yok. Umarım orada demedim bilet alırsam orada olacağını hissettim. Onunla aramızda da başka insanlarla varolmayan güçlü bir bağ var. Bunu da ispatlamak zorunda değilim. Neye inanmak istiyorsanız ona inanın.

Söz konusu Karadeniz olduğunda Karadeniz köle ticaretinin etkisinin kapsamını merak ediyorum. Karadeniz'de binyıllarca köle ticareti yapıldı. Köle ticaretinden konuşmak tabu olduğu için mi konuşulmuyor yoksa etkisi çok mu az? Atalarımızın pis Amerikalılar ve Avrupalılar aksine köle alıp satmayan yüce insanlar olduğuyla övünen birini gördüm. Ukraynalı(?) Anastasia nasıl Hürrem Sultan oldu o zaman? Çok ilginç.

Köleleri gemide taşımak, karada taşımaktan çok daha masrafsız ve kolay olduğundan en çok zenginlerde, sonra Karadeniz ve Akdeniz kıyısında daha yoğun olmalılar. Siyahi olanların sayısının azlığına mı sevinsem, sayısının azlığının karışıp melezleşenlerin çokluğuna işaret ettiğine mi üzülsem bilmiyorum. Atası köle olarak gelenlerin sayısı, göçmen ve mülteci Siyahların sayısının yanında devede kulak. O da ayrı bir sorun.

Yapay zekaya sorduğumda 16-17 yy'da kölelerin toplam Osmanlı nüfusuna oranının 2-3%, liman şehirlerinin genelinde 5-10%, zenginler haneler için 30-40% olduğunu söylüyor. Ama tamamen tahmin yürütüyor. Öyle bir veri yok. Biraz abartmış gibi. Bunu nasıl hesapladığını sorduğumda ''...İstanbul’da köle ve cariyelerin nüfusa oranı için '%10 civarına kadar çıkabilir' yorumu, Toledano, Faroqhi ve Leslie Peirce gibi tarihçilerin demografik tahminlerine dayanır. Anadolu’daki daha düşük oranlar ise kadı sicilleri ve satış kayıtlarının görece azlığına dayanan dolaylı verilerle desteklenir.'' Diyor.

Bu merak ettiğim bir konu. Kölelerin ağırlığı cariyeydi. Hikayenin devamında cariyelerden çocuk yapacaklar. Erkek köleler efendilerinin izniyle evlenebiliyordu. Osmanlı'da köleler bir süre sonra genelde azat ediliyordu. Cariyeler çocuk yaparak, erkekler bir süre hizmetten sonra özgür oluyorlardı. Kölenin evliyken çocuğu olursa çocuk otomatik olarak köle sayılmıyordu her zaman, mantığı biraz değişik. Kölelerin çoğunun Siyah değil Beyaz olduğu da düşünüldüğünde, Amerika'daki durumdan çok daha pürüzsüz bir şekilde asimile oldular.

Genel nüfusa oran 2-3% çok kayda değer durmuyor ama ticaret merkezi olan kıyı şehirlerinde, Trabzon ve İstanbul örnek, gerçekten 10% ise bu çok yüksek bir oran. Bu elbette şu anki İstanbul değil. İstanbul çok göç aldı. Trabzon daha iyi bir örnek. Trabzon çok büyük bir köle ticareti merkeziydi ve nüfusunun çoğu 1700 senesindeki Trabzonluların torunu. Benim merak ettiğim şey o nüfusun ne kadarının büyük ninesi bir cariye. Kaç Mariya Meryem oldu. Slav, Çerkes, vb. cariyeler popülermiş. Sayıyı bilmiyoruz, yazmamışlar. Kendi nüfusunu saymamış, köleleri mi sayacak?

Bu da arada aklımı kurcalayan bir şey işte. Etkisi azdır diye düşünüyorum ama tam sayıları bilsek daha mutlu olurdum. En etkili olduğu yer Karadeniz'dir, ondan yazdım.

Not: Tekrarlıyorum. Sayılar yapay zekanın tahmini. Yanlış olabilir.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back