Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Irk konusu

Tengriken

Member
Esenlikler. Profil fotoğrafım ve adımın aksine benim anne tarafım tamamen Kürt ve baba tarafım da yarı Kürt. Gelişmiş bir arkadaşım ise bana benim asla Yahudi olmadığımı söylemişti. Neyse, konuya gelelim. Ben Kürtçe bilmesem bile Kürtler ezildiği için Kürt olmak daha çok isterdim ve Kürtlerden daha hoşlanıyorum. Hatta Kürtçe öğrenmek isterim. Bu durumda bir sakınca var mı?

Esenlikler. Profil fotoğrafım ve adımın aksine benim anne tarafım tamamen Kürt ve baba tarafım da yarı Kürt. Gelişmiş bir arkadaşım ise bana benim asla Yahudi olmadığımı söylemişti. Neyse, konuya gelelim. Ben Kürtçe bilmesem bile Kürtler ezildiği için Kürt olmak daha çok isterdim ve Kürtlerden daha hoşlanıyorum. Hatta Kürtçe öğrenmek isterim. Bu durumda bir sakınca var mı?
Ben kürtlerle çok çalıştım, evlerini boyadım sofralarına oturdum, senin benim gibi insan vefalı insanlar, severim kürtleri çalışkan insanlar, başım üstüne kürtler kadim bir millet, meleki tavus kürtler tavus kuşunu çok sever

Kürtlükle yahudilik arasında nasıl bir bağ kurdunuz? Dilinizi öğrenmek istiyorsanız tabii ki öğrenmelisiniz.

Esenlikler. Bildiğim kadarıyla kürtler yahudi değil. Kürtçe öğrenmenin sakıncası da yoktur ancak quodsupraestetiaminfra Bey/Hanım' ın dediği gibi gelişiminize odaklanmanız daha mantıklı olacaktır.

Ben de Bulgar kökenliyim ancak Bulgarca bilmiyorum, bence bu konuyu dert etmemelisin 😄
Ancak öğrenmeyi ister miyim, tabii ki isterim ve planımda bu mevcut.

Bulgaristan'da çok Yahudi kökenli kişi yaşıyor diye biliyorum fakat ben hiç onlardan biri olduğumu düşünmüyorum.
Eskiden kuşku yaratan bu düşünce büyüsü üzerimde çok etkiliydi ancak artık tamamen sonlandı.

Yahudi olsam ve olduğumu öğrensem benim için hiçbir şey değişmezdi. Değişen tek şey burada olmamın uygun olmayacağı olurdu ancak ben kendimi hiçbir şekilde onlardan birisi olarak görmezdim.

Dilini öğrenmeyi istemen ise çok hoşuma gitti diyebilirim.

Esenlikle kal. 👋🏻👋🏻

Peki HDP'yi neden sevmiyorsunuz? Halkların kardeşliği?

Bizi mi trollüyorsunuz yoksa gerçekten saçmalığını fark etmeden bu tarz sorular sorarak deliliğe vuracak kadar mentaliniz çöküş hâlinde mi?

Her hâlükârda da, saçma sapan işlerle forumların gündemini değiştirmeyin. Gidin böyle problemlerinizi kendi içinizde çözün. Burada birisine baştan "vatanseverlik 101" dersi verecek kadar vaktimiz yok. Olan insan da vaktini ve kaynaklarını boşa harcıyordur.

Artık bir soru sorarken ne kadar mantıklı bir soru diye düşünme yaşına gelmiş de geçmiş bulunuyorsunuz. Hem kendi vaktinizi, hem de başkalarının vaktini çöpe atmayın. Sizin artık böyle sorular sorma lüksünüz yok. Zihninizi daha yetkin kullanmanızı öneriyorum.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back