Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Hacamat ve diğerleri

Sorgucu

Member
Esenlikler.
Hacamat ne iş nerden geliyor bizde var mıydı böyle şeyler yada sülük attırmak falan bazı hocalar bunları şifa niyetine yapıyor ve peygamber sünneti diyorlar.
Masaj yaptırmak ruha iyi gelir mi bazıları taş vb şeylerde katıyor içine ne düşünüyorsunuz ?
Son olarak bel vb kütleten özel yerler var buda şifayı bulmak içinmiş zararlı mıdır ?

Kahin said:
Esenlikler.
Hacamat ne iş nerden geliyor bizde var mıydı böyle şeyler yada sülük attırmak falan bazı hocalar bunları şifa niyetine yapıyor ve peygamber sünneti diyorlar.
Masaj yaptırmak ruha iyi gelir mi bazıları taş vb şeylerde katıyor içine ne düşünüyorsunuz ?
Son olarak bel vb kütleten özel yerler var buda şifayı bulmak içinmiş zararlı mıdır ?

Hacamat'ın tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama Bir keresinde devlet kurslarına gitmiştim ve ordaki bir kadın hacamat'tan bahsetmişti kadın çok tuhaftı çakraların allahtan geldiğini islamda olduğunu ve bizzat allahtan geldiğine inanıyordu yani biraz uyuşmuş bir tipti zaten sigara içiyordu birde islamın olmayan ruhaniyettiyle karışınca böyle olması normal bence. Ama dediğim gibi hacamat hakkında hiçbir fikrim yok.

Kadın hacamat ile çakrayi nasıl bağdaştırdı şaşırdım ama şaşırmamak lazım bu türler etrafta çok var. Benim bildiğime göre hacamat genelde sırta yapılır kafaya yapan da var jiletle biraz desiyorlar deriyi ve bardak gibi bişey koyup havasız bırakıyorlar ve çekiyorlar kan geliyor pis kan oluyor bu yani pis kanı temizliyorlarmış böyle yaparak bilimsel olarak ispatlı diyorlar ama orasına hiç bakmadım

Kahin said:
Esenlikler.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.biyofonksiyoneltip.com/hacamatin-tarihcesi/%23:~:text%3DHacamat%2520sistemli%2520olarak%2520ilk%2520kez,alma%2520tasvirlerine%2520ait%2520belgeler%2520bulunmaktad%25C4%25B1r.&ved=2ahUKEwj91q2s1c32AhVHSfEDHUtvDswQFnoECAQQBQ&usg=AOvVaw2LztjVu-DlNQk3e3SZN9rF

Masaj yapmak ruha iyi gelebilir,yogada bedeni esnetiyoruz ve ruh bundan dolayı güçleniyor.Aynısı masaj da da olabilir(çünkü onda da bedeni geriyoruz,bu nadileri açabilir) ancak 0,00...1 kadar

Bel kütletmek = sakatlık

Wotan's Druid said:
Masaj yapmak ruha iyi gelebilir,yogada bedeni esnetiyoruz ve ruh bundan dolayı güçleniyor.Aynısı masaj da da olabilir(çünkü onda da bedeni geriyoruz,bu nadileri açabilir) ancak 0,00...1 kadar

Bel kütletmek = sakatlık

Esenlikler,

Yogada sadece esnetmeden ziyade bazı hareketlerin ruhta bazı karşılıkları var. Mesajınızdaki o kısmı düzeltmek istedim.

İyi geceler.

Hamamı seviyorum giderim arada. Hamam demişken hamama bazıları Şeytanın banyosu gibi şeyler söylüyorlar ama gene de bazı türbe cami gibi yerlerin yanında çok var. Bu ne anlama geliyor hamamın kökeni nedir ?

Kahin said:
Hamamı seviyorum giderim arada. Hamam demişken hamama bazıları Şeytanın banyosu gibi şeyler söylüyorlar ama gene de bazı türbe cami gibi yerlerin yanında çok var. Bu ne anlama geliyor hamamın kökeni nedir ?

Emm ilk defa sizden duyuyorum "şeytanın banyosu" terimini

Kahin said:

Şeytan banyosunu ilk kez duydum ama hamamın roma zamanına kadar gittiğini biliyorum. Bu geleneği anadoluda dirilten selçuklular. O yüzden batıda da turkish bath olarak bilinir. Belki türklerle alakalı kötüleme amaçlı "şeytan banyosu" demiş olabilirler.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back