Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Gezegenler ve Burçlar hakkında

Xaji

Member
Merhaba Esenlikler

Astroloji ve gezegenler konularını hiç bilmiyorum o yüzden bilmemek değil öğrenmemek ayıp felsefesine uyarak sormak istedim özellikle Sonne abi ve diğer bilgili dostlarımda katılırsa çok memnun olurum

Antik yunanca ve bazı dillerde Güneş erkek Ay ise kadın oluyor bu diğer gezegenler içinde geçerli mesela Venüs dişil bir gezegen yani gezegenlerin cinsiyeti mi var ? burçlar içinde böyle mesela su ve toprak dişil
ateş ve hava eril bunları nasıl ayırt ediyoruz ki ? sevdiğim Ay'da burçumda elementimde dişil ama ben eril bir bireyim bunlar benim ruhuma nasıl bir etki eder ? acaba eril ve dişil enerjisini dengelemek için mi gezegenlere bu özellik dağıtıldı benim ruhumda ters olabilir bana Güneş dişil geliyor turuncu saçları olan beyaz görünümlü bir kadın gibi Ay ise siyahlara bürünmüş biri gibi geliyor meditasyon yaparkende Güneşten güç alamıyorum niye böyle sadece Ay'dan güç alıyorum ama tabikide sizin talimatlarınızı dinliyorum kafama göre iş yapmıyorum Güneşten devam edip o şekilde temizleme yapıyorum teşekkür ederim şimdiden cevaplar için belki gereksiz bir konu ama benim kafama takıldı 🙏 ❄️

Merhaba Esenlikler

Astroloji ve gezegenler konularını hiç bilmiyorum o yüzden bilmemek değil öğrenmemek ayıp felsefesine uyarak sormak istedim özellikle Sonne abi ve diğer bilgili dostlarımda katılırsa çok memnun olurum

Antik yunanca ve bazı dillerde Güneş erkek Ay ise kadın oluyor bu diğer gezegenler içinde geçerli mesela Venüs dişil bir gezegen yani gezegenlerin cinsiyeti mi var ? burçlar içinde böyle mesela su ve toprak dişil
ateş ve hava eril bunları nasıl ayırt ediyoruz ki ? sevdiğim Ay'da burçumda elementimde dişil ama ben eril bir bireyim bunlar benim ruhuma nasıl bir etki eder ? acaba eril ve dişil enerjisini dengelemek için mi gezegenlere bu özellik dağıtıldı benim ruhumda ters olabilir bana Güneş dişil geliyor turuncu saçları olan beyaz görünümlü bir kadın gibi Ay ise siyahlara bürünmüş biri gibi geliyor meditasyon yaparkende Güneşten güç alamıyorum niye böyle sadece Ay'dan güç alıyorum ama tabikide sizin talimatlarınızı dinliyorum kafama göre iş yapmıyorum Güneşten devam edip o şekilde temizleme yapıyorum teşekkür ederim şimdiden cevaplar için belki gereksiz bir konu ama benim kafama takıldı 🙏 ❄️
Eril bir bireyim derken erkek olduğunuzdan bahsediyor olmalısınız. Erkek bile olsanız bana çok dişil (kadın değil dişil) görünüyorsunuz. Bunu zaten burç ve elementleriniz de doğruluyor. Evren de eril ve dişil olarak iki kutup var ve evrenin içindeki her şey bundan nasibini almıştır. 4 element dahi 2 dişil 2 erildir.
burçlar içinde böyle mesela su ve toprak dişil
ateş ve hava eril bunları nasıl ayırt ediyoruz ki ?
Bunlar burç değil, element. Eril ve dişillerin bazı özellikleri vardır. Bunlardan en bilineni ve en büyüğü erilin verici dişilin alıcı olması. Bir de erilin hareket başlatan dişilin üreten bir doğası var. Elementleri dengelemek bu yüzden önemlidir çünkü biri olmadan diğerini yapmak eksik kalır. Amacımızın tam potansiyelde çalışabilmesi için iki türü de kusursuz yapabiliyor olmamız lazım.
benim ruhumda ters olabilir bana Güneş dişil geliyor turuncu saçları olan beyaz görünümlü bir kadın gibi Ay ise siyahlara bürünmüş biri gibi geliyor
Hayır sizde ters işlemiyor. Olması gerektiği gibi. Güneş ve Ay'dan bu izlenimi almanız sizin kendi tarzınızın yaratıcılığından kaynaklanıyor.

Merhaba Esenlikler

Esenlikler,

Sorunuzun cevabı sitemizdeki bu paylaşımda: Astrolojide Gezegensel Hükümranlıklar

O yazıyı okuduktan sonra bu yazıları da okumanızı tavsiye ederim: Astroloji Hakkında, Zodyak Evleri, Burçlar ve Hükümranlıkları, Bir Astroloji Çizelgesi Nasıl Okunur

Eril bir bireyim derken erkek olduğunuzdan bahsediyor olmalısınız. Erkek bile olsanız bana çok dişil (kadın değil dişil) görünüyorsunuz. Bunu zaten burç ve elementleriniz de doğruluyor. Evren de eril ve dişil olarak iki kutup var ve evrenin içindeki her şey bundan nasibini almıştır. 4 element dahi 2 dişil 2 erildir.

Bunlar burç değil, element. Eril ve dişillerin bazı özellikleri vardır. Bunlardan en bilineni ve en büyüğü erilin verici dişilin alıcı olması. Bir de erilin hareket başlatan dişilin üreten bir doğası var. Elementleri dengelemek bu yüzden önemlidir çünkü biri olmadan diğerini yapmak eksik kalır. Amacımızın tam potansiyelde çalışabilmesi için iki türü de kusursuz yapabiliyor olmamız lazım.

Hayır sizde ters işlemiyor. Olması gerektiği gibi. Güneş ve Ay'dan bu izlenimi almanız sizin kendi tarzınızın yaratıcılığından kaynaklanıyor.
Teşekkürler öyleyse eril ve dişili cinsiyet olarak değilde özellik ve farklılık olarak mı bakmamız lazım ? bazı erkek Demonlarda su elementi veya ay gezegenine sahip

Biliyorum arada tatlı kadınsı erkek profilleri koyuyorum ama ben dişil değilim aynı maskülen ve feminen değilde androjen erkek gibi ikisinin ortası uzun uzun anlattığınız için teşekkürler 🙏

Cinsiyetler, en temel özelliklerdir. İki cinsiyet, dört elemente bölünmüştür. Yaşam/evren de alansal olarak 12 burca bölünmüştür. "Zodyak" kelimesi bile aslen "Ζώω" - yaşamak - fiilinden gelir.

Burçlara belki saf aynı element demek pek doğru olmaz (en azından elementlerinin ifadesi açısından). Ki bunlar da zaten dişil/eril ya da belirli bir elementten olsalar da zıt gibi gözüken gezegenler tarafından yönetilebilirler. Örneğin Terazinin eril ve havaya ait olmasına karşılık kadınları yöneten ve dişil de olan Venüs tarafından yönetilmesi. Yine de kafanızda canlanması için genel hatlar bu şekildedir.

Astrolojiye girdikçe daha da fazla oturacaktır. Şimdilik detaylarla kafanızı bulandırmayın. Zaten bu kategorizasyonlar tam olarak algımıza göre değil, evrenin mistisizmine göredir. Yani bir Akrep burcu, su ve dişil de olsa, bir Terazi'den çok daha maskülen davranmaya yatkın olacaktır.

İlk tavsiyem gezegenlerin kendi yapılarını ve Güneş'in burçlarda nasıl sonuçlar verdiğini öğrenmenizdir. Bunlar daha kolay kavranabilir oldukları için sonradan diğer meselelere girebilirsiniz.

Cinsiyetler, en temel özelliklerdir. İki cinsiyet, dört elemente bölünmüştür. Yaşam/evren de alansal olarak 12 burca bölünmüştür. "Zodyak" kelimesi bile aslen "Ζώω" - yaşamak - fiilinden gelir.

Burçlara belki saf aynı element demek pek doğru olmaz (en azından elementlerinin ifadesi açısından). Ki bunlar da zaten dişil/eril ya da belirli bir elementten olsalar da zıt gibi gözüken gezegenler tarafından yönetilebilirler. Örneğin Terazinin eril ve havaya ait olmasına karşılık kadınları yöneten ve dişil de olan Venüs tarafından yönetilmesi. Yine de kafanızda canlanması için genel hatlar bu şekildedir.

Astrolojiye girdikçe daha da fazla oturacaktır. Şimdilik detaylarla kafanızı bulandırmayın. Zaten bu kategorizasyonlar tam olarak algımıza göre değil, evrenin mistisizmine göredir. Yani bir Akrep burcu, su ve dişil de olsa, bir Terazi'den çok daha maskülen davranmaya yatkın olacaktır.

İlk tavsiyem gezegenlerin kendi yapılarını ve Güneş'in burçlarda nasıl sonuçlar verdiğini öğrenmenizdir. Bunlar daha kolay kavranabilir oldukları için sonradan diğer meselelere girebilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgilendirici yazınız için
Buradaki bir çok kişi konuşma ve yazısından bile büyük bir aurası olduğu anlaşılıyor bende gelişini umarım sizler gibi

[Moderatör Notu: Haritanız hakkında bilgi vermeyin.]

Ay'dan "güç" almaktan bahsediyorsunuz fakat güç zaten Güneş'le ilgili. Astroloji kaynaklı yatkınlıklardan ötürü Ay sizde bir coşku ve heyecan hissi uyandırıyor ve sizi benimsemeye meyilli yapıyor olabilir fakat tüm bunlar sizin güç yani Güneş ilgili olan anlayışınızla ilgili.

Birisinin güç anlayışının fiziksel anlamda kaslı ve yapılı olmaktan geldiğini düşünelim, böyle birisi oldukça kendinden emin ve özgüvenli hissedecektir. Bir de güçlü olmanın zeki olmaktan geçtiğini düşünen birisini düşünelim. Güneş sizin nasıl birisi olduğunuzla ilgilidir ve sizin için "güçlü birisi olmak" daha farklı bir şey ifade ediyor olabilir. Siz de Ay'ın size ifade ettiği mistik ve karanlık havada güç buluyor olabilirsiniz.

Bir gezegen hangi burçtaysa o burcun özelliklerini kendi doğasına uyarlar ve kendisini o şekilde ifade eder.

Aura temizliği yapmak için Güneş yerine Ay imgelediğinizi söylemiştiniz. İmgeleme, Eter ile çalışır fakat imgelemeyi mümkün kılan güç, yaşam gücü yani Güneş'tir. Siz ise Ay imgeleyerek Güneş'ten gelen imgelemenin gücünü başka bir amaca çekiyorsunuz ve bu aura temizliği gibi bir çalışma için uygun değildir.

Ay'ın temsil ettiği belirli özellikler ve alanlar vardır ve haritanızdaki Güneş bunları kendisine uyarlayabilir, çünkü gezegenler belirli prensiplerle ve evrensel güçlerle çalışır, yani bir nevi "akıllıdırlar". Fakat, bu aura temizliği için bu geçerli değildir, çünkü imgelemenin doğası gezegenlerin doğasından daha farklıdır. Daha "direkttir" çünkü iradenizi uygularsınız.

Daha da basitleştirecek olursak, siz Ay gezegenini imgelemede kullanırsanız herhangi bir uyarlama olmadan, olduğu gibi kendi doğasını ifade edecektir. Fakat bir astrolojik yerleşimden bahsedecek olursak, uyarlama uygulanacağı için sonuç tamamen farklı olmayacaktır.

Bunu, yönlendirmek gibi de düşünebilirsiniz. Haritanızdaki bir gezegende konumlanmış bir burç, o gezegeni "yönlendirecektir". Yine de bu onu tamamen değiştirecek güce sahip olduğu anlamına gelmiyor. İmgeleme söz konusu olduğunda da bir çeşit "yönlendirme" vardır, fakat burada yaşam gücünün belirlenen bir amaç uğruna, evrensel prensiplere dayanarak tamamen dönüşmesi söz konusudur.

Bu yazı, bu karmaşık konuyu açıklar nitelikte. Henüz yeni olduğunuz için bir çoğunu kafa karıştırıcı bulabilirsiniz, yine de bu konunun örtülü kalmasını istemedim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back