Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Güzel sanatlarda "sınır" neresidir?

Niamh

New member
Esenlikler sevgili kardeşlerim,

Benim cevabını merak ettiğim soru, başlıkta da belirtmiş olduğum üzere: "güzel sanatlarda "sınır neresidir?" sorusu.

Sorumu detaylandıracak olursam: Mesela, Bir SS, y*hudi bir çellisti dinleyebilir mi? Veyahut örneğimizi bir adım öteye götürürsek: Bir senfoni orkestrasında bir y*hudinin olduğunu biliyorsak o senfoni orkestrasını dinlemeyi bırakmalı mıyız?

Peki ya; bizler için bestecinin y*hudi olduğu eserleri dinlemekten kaçınmak bizler için daha mı iyi olur?

Elbette biliyorum ki, bu saydıklarımı yapan centiller var ve sayıları bu y*hudilerinden kat ve kat fazla lakin burada asıl merak ettiğim konu daha farklı, tamamiyle güzel sanatlarda kendimize koymamız gereken sınır hakkında, bu konuda bir fikre haiz değilim.

Yine bir SS, bir kilisede verilecek hıristiyanlıkla alakası olmayan bir grubu dinlemeye gidebilir mi yoksa kiliseler çok lanetli mekanlar olduğu için bu mekanlardan mütemadiyen uzak mı durulmalı? Muhtemel gelebilecek, "Neden kilisede çıkacak bir grubu dinlemek istersin?" sorusuna mekanın akustiğinin oldukça iyi olduğu cevabını vermek istiyorum, bu yerlerde koruma aurası yapılarak dinlenebilir mi yoksa alınacak hasara değmez mi emin değilim bu nedenle fikrinizi almak istemekteyim.

Benim favorim klasik müzik olduğundan mütevellit soruları buradan sordum ancak elbette tüm müzik türleri için geçerli sorular bunlar..

Ve filmler ile dizilere gelelim. Bir filmin/dizinin yönetmeni y*hudi ise bir SS o filmi izlerken dikkatli olmalı elbet, ancak o yönetmenin filmini/dizisini izlemeyecek kadar seviyeyi ileri taşımalı mıyız, yoksa izlerken dikkatli olmak yeterli mi? Bunu da merak ediyorum.

Yanıtlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim ve telefondan yazdığım için hatalar olabilir bu nedenle özürlerimi şimdiden sizlere sunarım

Pragmatik davranmak lazım biraz.

Ben metallica dinliyorum, lars ulrich danimarka yahudisi ama çalışı tonu hoşuma gidiyor. Nick menza'dan aynı tadı alamıyorum. Centil Mike Portnoy var mesela onu da lars kadar seviyorum. Tamamen zevk meselesi. Yine de temizlenmeni korunmanı sıkı tut müzik namaz kılmak veya haç çıkarmak kadar kirletmez ama günlük meditasyonlarını yaparsan psişik etkilerden saldırılardan kurtulmuş olursun bir sonraki dinletiye kadar.

Basitçe, bir SS olarak korunmamızı yaptıktan ve temizlendikten sonra çok da önemli değil öyleyse. Çok teşekkür ederim, merak ettiğim bir konuydu :)

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back