Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Forumları kullanmak hakkında

Mali

New member
Burada sorulan sorulara olabildiğince cevap vermeye mi çalıșmalıyız yoksa kendimizi geliștirdiğimizi hissedene kadar cevap verme ișini deneyimlilere mi bırakmalıyız?
Ben açıkçası deneyimlilere bırakmayı dogru buluyordum fakat böyle de aklıma soru geldikçe gelip cevabımı alıp gidiyormyșum gibi oluyor hangisinin etik olacağına karar veremedim, hemde kendimi gitgide daha yeterli degil daha yetersiz hissediyorum gibi oluyor bu nedenle bunu bir sonu yok biyerlerde birilerine yardımcı olmaya çalıșmak lazım gibi de hissetmeye bașladım, nedir doğru olan?

Eğer kişi ne hakkında konuştuğunu bilmiyorsa, beklemek ve başkalarının cevap vermesine izin vermek daha iyidir. Ancak kişinin kendi yargısını ifade etmesi, bunun kendi fikri olduğunu ve kesin olmadığını, kendi bakış açısını belirtmesi yanlış değildir. Bu elbette soruya ve duruma göre bağlamsallaştırılmalıdır.

Burada sorulan sorulara olabildiğince cevap vermeye mi çalıșmalıyız yoksa kendimizi geliștirdiğimizi hissedene kadar cevap verme ișini deneyimlilere mi bırakmalıyız?
Ben açıkçası deneyimlilere bırakmayı dogru buluyordum fakat böyle de aklıma soru geldikçe gelip cevabımı alıp gidiyormyșum gibi oluyor hangisinin etik olacağına karar veremedim, hemde kendimi gitgide daha yeterli degil daha yetersiz hissediyorum gibi oluyor bu nedenle bunu bir sonu yok biyerlerde birilerine yardımcı olmaya çalıșmak lazım gibi de hissetmeye bașladım, nedir doğru olan?
Bilgimizin ve tecrübemizin olduğu konularda sahip olduklarımızı paylaşıp insanlara yardım etmemiz çok güzel bir davranıştır. Bunun yanında fikirlerimizi tartışırken bunun kendi fikrimiz olduğunu belirtmemiz kafa karışıklığını önlemeye yardımcı olur.

Ancak bunun yanı sıra, bilgi ve tecrübemizin olmadığı veya eksik kaldığı konularda konuşmak için konuşursak karşımızdaki insana değil yardım etmek, aksine zarar vermiş oluruz. Belli bir konuda bilgi ve tecrübe sahibi olmak sabır ve emek ister. Zamana bırakın, gelişin, gözlemleyin, tecrübe ve bilgi edinin.

Bu konuyla ilgili Yüksek Rahip Hooded Cobra 666'nın vaazını okumanızı tavsiye ediyorum.

Benim düşünceme göre herkes belli konuda kendini geliştirip o konu üzerine yoğunlaşırsa daha dinamik ve faydalı bir sistem oluşur. Birisi Siddhi'ler hakkında bilgi sahibi olur, diğeri Büyüler hakkında, bir diğeri Medyumluk, bir diğeri bambaşka bir şey üzerinde bilgili olur. Burada amaç birisinin 'o' konu hakkında tüm söz hakkına sahip olması yahut tekel olması değil de herkesin kendi yeteneklerini öne çıkarıp bunlar üzerine yoğunlaşarak gelişmesi. Mesela diyelim ki siz Rünler konusunda yeteneklisiniz, güzel; bir süre sonra forumlarda insanlara Rünler ile ilgili tavsiyeler verebilirsiniz.

İşin etik olup olmadığına da takılmayın. Bakın size cevap veriyorum, neden? beni buna zorlayan bir etken var mı? hayır. Karşılıksız yardım yapmak da asil bir davranıştır. Mahcup olduğunuzu hissedebilirsiniz fakat dediğim gibi, kimse kimseyi zorlamıyor.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back