Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Elementler ve Doğum Haritası

AlterOne

Member
Esenlikler,

Birkaç soru işaretini gidermek istiyorum.

1- Su elementim baskın. Bunu sanırım anladığım kadarıyla azaltma şansım yok. Ayrı olarak da ruhumun toprağa ve hava elementine ihtiyaç duyduğunu sitedeki aşağı linkini bıraktığım başlıklardan fark ettim. Su elementimin olumsuzluklarını aşmak ve başka ruhsal problemlerimi aşmak için, toprak ve hava elementi ile çalışsam sanırım istediğim ruhsal dengeye ulaşacağım. Bu doğru bir ilerleyiş olur mu? İkisi ile beraber çalışmak sizce sağlıklı mı?

2- Hal böyle olunca, doğum haritamda elementlere baktım. Bu öncü, sabit ve değişken kelimelerinin mantığını pek kavrayamadım. Forumda da alakalı pek bilgi bulamadım, vardır belki ancak ben bulamadım. Sabitin altında bir konumda gerçek düğüm yer alıyor. Benim doğum haritamda gerçek düğüm gerilemede, yani hayatta geç serpildiğim gibi anlamlara geliyor. Bu gerçek düğümün olduğu elementle çalışmalar yapsam gerçek düğümü yaşayacağım ruhsal duruma gelebilirim sanırım, ancak emin değilim.

Bu yazdıklarım hakkında yardımcı olup düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1- Evet eksik elementlerinle çalışarak kendini dengeleyebilirsin ve yapmalısın da.
2- Gerçek düğüm diye bahsettiğin ay düğümlerinden orada true node olarak gösterilen kuzey ay düğümü. Ay düğümleri her zaman ve herkesin haritasında retro pozisyondadır. Ara sıra kısa süreliğine S olurlar ve geri hareketine devam ederler. Bunun geç serpilmek falan gibi bir anlamı yok, nereden okudun bilmiyorum böyle bir şeyi. Ay düğümleri güneş ve ayın yörüngelerinin kesiştiği soyut noktalar. Tutulmalar da çoğunlukla transit ay düğümlerinin bulunduğu burçta olur. Yani ay düğümleri geri geri gittiği için tutulmalar 2 sene içerisinde bir önceki burç aksına kayıp durur. Bunun dışında bir özelliği yok. Eğer natal kuzey ay düğümünün bulunduğu burç haritanda eksik bir elementse özellikle çalışmalısın o elementle.

1- Evet eksik elementlerinle çalışarak kendini dengeleyebilirsin ve yapmalısın da.
2- Gerçek düğüm diye bahsettiğin ay düğümlerinden orada true node olarak gösterilen kuzey ay düğümü. Ay düğümleri her zaman ve herkesin haritasında retro pozisyondadır. Ara sıra kısa süreliğine S olurlar ve geri hareketine devam ederler. Bunun geç serpilmek falan gibi bir anlamı yok, nereden okudun bilmiyorum böyle bir şeyi. Ay düğümleri güneş ve ayın yörüngelerinin kesiştiği soyut noktalar. Tutulmalar da çoğunlukla transit ay düğümlerinin bulunduğu burçta olur. Yani ay düğümleri geri geri gittiği için tutulmalar 2 sene içerisinde bir önceki burç aksına kayıp durur. Bunun dışında bir özelliği yok. Eğer natal kuzey ay düğümünün bulunduğu burç haritanda eksik bir elementse özellikle çalışmalısın o elementle.
Gerçek düğüm kısmını nereden okuduğumu hatırlamıyorum. Her neyse, peki bu öncü, sabit ve değişken olayı nedir?

Ve bu arada gece yatmadan önce meditasyonlarımı yaparken hava ve toprak üzerine çalıştım. Neredeyse bu gece hiç uyuyamadım. Bedenimde garip bir enerji var, yerimde duramıyor gibiyim. Bu kadarı normal mi gerçekten?

Ve bu arada gece yatmadan önce meditasyonlarımı yaparken hava ve toprak üzerine çalıştım. Neredeyse bu gece hiç uyuyamadım. Bedenimde garip bir enerji var, yerimde duramıyor gibiyim. Bu kadarı normal mi gerçekten?
Altta ki uyarıları dikkate aldıysanız. Size bir tavsiye, farklı elementler ile kısa süre aralıklar içinde çalışmayın. Enerjiler bile aşırıya kaçıldığında; zihin, beden ve ruha zarar verir. Elementler çok daha kuvvetli ve tehlikeli olabilir.

Dengesizliği ortadan kaldıracağım derken, başka bir dengesizlik yaratabilirsiniz. Eter ile çalışmak daha güvenli ve rahattır, elementlerinizi dengelemek için.

"Ön Uyarı:

Akaşa hariç diğer elementleri fazla invoke etmek zararlıdır. Gelişiminizden emin değilseniz ve kendinizi tanımıyorsanız ELEMENTLERLE ÇALIŞMAYIN! Elementler iyi yönlendirilmezlerse ve/veya fazla invoke edilirlerse, etkilerini sonradan gösterdikleri için sonuçları ağır olabilir. Eğer elementlerinizde dengesizlik olduğunu düşünüyorsanız akaşa ile çalışmak çok daha yararlı ve güvenlidir, çünkü eksik elementi tespit edip kendini ona dönüştürebilir.
  • Fiziksel veya zihinsel bir sağlık sorununuz varsa
  • Psikiyatrik veya beyninizi/sinir sisteminizi etkileyen *herhangi bir* ilaç kullanıyorsanız
  • Tansiyonunuz yüksekse
  • Menopozdan kaynaklı ateşiniz çıkıyorsa
  • Depresyondan şikâyetçiyseniz
  • Kendinizi %100 bir kesinlikte tanımıyorsanız
  • Hamileyseniz
  • Nöbet geçirtecek bir hastalığınız ya da epilepsiniz varsa
Bu meditasyonları UYGULAMAYIN!"

Gerçek düğüm kısmını nereden okuduğumu hatırlamıyorum. Her neyse, peki bu öncü, sabit ve değişken olayı nedir?
Bu iki yazıyı okuyabilirsiniz:

Buradanda daha fazla konuda bilgi edinebilirsiniz:

Astroloji oldukça teknik ve derin bir alandır. Gerçekten öğrenmek seneler alabilir. Bu konuda bir çok okuma ve araştırma yapmanız gerekli. İyi çalışmalar... 🕊

Altta ki uyarıları dikkate aldıysanız. Size bir tavsiye, farklı elementler ile kısa süre aralıklar içinde çalışmayın. Enerjiler bile aşırıya kaçıldığında; zihin, beden ve ruha zarar verir. Elementler çok daha kuvvetli ve tehlikeli olabilir.

Dengesizliği ortadan kaldıracağım derken, başka bir dengesizlik yaratabilirsiniz. Eter ile çalışmak daha güvenli ve rahattır, elementlerinizi dengelemek için.

"Ön Uyarı:

Akaşa hariç diğer elementleri fazla invoke etmek zararlıdır. Gelişiminizden emin değilseniz ve kendinizi tanımıyorsanız ELEMENTLERLE ÇALIŞMAYIN! Elementler iyi yönlendirilmezlerse ve/veya fazla invoke edilirlerse, etkilerini sonradan gösterdikleri için sonuçları ağır olabilir. Eğer elementlerinizde dengesizlik olduğunu düşünüyorsanız akaşa ile çalışmak çok daha yararlı ve güvenlidir, çünkü eksik elementi tespit edip kendini ona dönüştürebilir.
  • Fiziksel veya zihinsel bir sağlık sorununuz varsa
  • Psikiyatrik veya beyninizi/sinir sisteminizi etkileyen *herhangi bir* ilaç kullanıyorsanız
  • Tansiyonunuz yüksekse
  • Menopozdan kaynaklı ateşiniz çıkıyorsa
  • Depresyondan şikâyetçiyseniz
  • Kendinizi %100 bir kesinlikte tanımıyorsanız
  • Hamileyseniz
  • Nöbet geçirtecek bir hastalığınız ya da epilepsiniz varsa
Bu meditasyonları UYGULAMAYIN!"
Uyarı kısmına uyuyorum merak etmeyin.

Bu iki yazıyı okuyabilirsiniz:

Buradanda daha fazla konuda bilgi edinebilirsiniz:

Astroloji oldukça teknik ve derin bir alandır. Gerçekten öğrenmek seneler alabilir. Bu konuda bir çok okuma ve araştırma yapmanız gerekli. İyi çalışmalar... 🕊
Aslında siteden ve forumdan bayağı bişey okudum ama unutuyorum…

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back