Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Depresyon ve düzeni oturtamamak

Satan's passenger

New member
Esenlikler. Yaklaşık 1-2 aydır yoğun bir depresyon sürecindeyim ve kendimi fazlasıyla karamsar ve çıkmazda hissediyorum. Meditasyonlarımı aksattım, ritüel yapmadım/yapmadım, ama şimdi gerçekten toparlanmak istiyorum. Zihnim darmaduman ve kafamın içinde intihar tilkileri dolanıp duruyor. İntiharın bir çıkış kapısı olmadığını, veya intihar getireceği şeyleri biliyorum, ama bu hayatımdan fazlasıyla bıktım ve yenilik istiyorum. Yenilik için de intiharı değil gelişimi kullanmak istiyorum. Bu gece meditasyonlarıma başlıyorum ve toparlanmak için ilk adımı atıyorum. Bu zorlu sürecimde bana yardımcı olabilecek çalışmalar önerirseniz memnuniyet duyarım.

Esenlikler. Yaklaşık 1-2 aydır yoğun bir depresyon sürecindeyim ve kendimi fazlasıyla karamsar ve çıkmazda hissediyorum. Meditasyonlarımı aksattım, ritüel yapmadım/yapmadım, ama şimdi gerçekten toparlanmak istiyorum. Zihnim darmaduman ve kafamın içinde intihar tilkileri dolanıp duruyor. İntiharın bir çıkış kapısı olmadığını, veya intihar getireceği şeyleri biliyorum, ama bu hayatımdan fazlasıyla bıktım ve yenilik istiyorum. Yenilik için de intiharı değil gelişimi kullanmak istiyorum. Bu gece meditasyonlarıma başlıyorum ve toparlanmak için ilk adımı atıyorum. Bu zorlu sürecimde bana yardımcı olabilecek çalışmalar önerirseniz memnuniyet duyarım.
Bende öyleyim bak şimdi nasıl bir çevre var bilmiyorum etrafında bi süre uzaklaş kendine zaman ayır ve farklı bir çevre kurmaya çalış iş ortamı kariyer ortamı gibi sonrasında seni sömüren üzen kimler varsa yavaş yavaş uzaklaş nasıl bir olay yaşadın bilmiyorum ama atıyorum konu aşk ise karşı taraftan uzaklaşırsın başka insanlarla takılırsın bunun dışında kendi zihninde yapmak istediğin ama bir türlü yapamadığın bir şey varsa eğer bunu yakın zamanda fırsatın olursa yapmaya çalış mutlu olursun gelelim işin ritüel kısmına ben lord andras çalıştığımda beni güçlendirmişti bir nebze de olsun güçlü kılabilir yada öyle alakasız belki rahatlatıcı müzikler dinleyebilirsin ara sıra ama şunu unutma intihar çözüm olmaz sana inan bana git seni ailenmi zorluyor yada çevrenmi öyle adımlarla kimsenin yapmanı beklemeyeciği şeylerle ordan uzaklaş.

depresyon da yemede önemli, altarnattif tabi balık ye imkanın varsa beslenmenede dikkat et gıdalarda etkiliyor depresyonu, bakın ben bir ihtiyardan duydum bu bilgileri öyle internette bulamazsınız, ihtiyar bana dediki bir çocuğun korkularını yenmesini istiyorsan, yani çocuk ilerde panik atak ansiyete olmasın istiyorsanız, eşşeğe veya ata bindirin çocuğu, çocuk korkusunu atıyormuş, eskiden öyle yapıyorlarmış, bir çocuk çok korktu ilerde bu çocukta hasta olmasın diye eşeğe bindiriyorlarmış, eşek o travmayı alıyormuş, hakikaten eski insanlar niye panik atak olmuyorlardı bir araştırın, satan passenger herşey internette yazmaz daha gün yüzüne çıkmamış ne bilgiler var, Esenlikler geçmis olsun

Esenlikler. Yaklaşık 1-2 aydır yoğun bir depresyon sürecindeyim ve kendimi fazlasıyla karamsar ve çıkmazda hissediyorum. Meditasyonlarımı aksattım, ritüel yapmadım/yapmadım, ama şimdi gerçekten toparlanmak istiyorum. Zihnim darmaduman ve kafamın içinde intihar tilkileri dolanıp duruyor. İntiharın bir çıkış kapısı olmadığını, veya intihar getireceği şeyleri biliyorum, ama bu hayatımdan fazlasıyla bıktım ve yenilik istiyorum. Yenilik için de intiharı değil gelişimi kullanmak istiyorum. Bu gece meditasyonlarıma başlıyorum ve toparlanmak için ilk adımı atıyorum. Bu zorlu sürecimde bana yardımcı olabilecek çalışmalar önerirseniz memnuniyet duyarı
Böyle bir durumda sadece ruhaniyet bizim ordan çıkmamıza yardımcı olmuyor. Bizi güzel bir temele oturtan bir günlük rutine ihtiyacımız var. Tabi herkesin rutini, kendine iyi gelen ritüelleri farklıdır ama bir düzen herkese iyi gelir. Depresyon en ufak aktivitiyeyi yapmayı çok zorlaştırıyor ama bunu bir zincir gibi düşünün. Zincirden uzaklaştıkça kopuyor ve kırılıyor gibi. Günde 8 saatten fazls uyumamak, gecelerin çoğunluğunda uyuyor olmak, yeterince gıda almak, her gün evden dışarı çıkmak biraz yürümek size şu an meditasyon yapmaktan daha iyi gelebilir. Biraz toparlanınca meditasyon rutininize dönebilirsiniz. Şimdilik iyi hissetmeye çalışmaya bakın.

Çalışma olarak Hatha (Fiziksel) Yoga öneriyorum. Hem vücuttaki enerji noktalarını açar, hem de hareket etmek size iyi gelir. Seks gibi orgazm enerjisi kullanabileceğiniz aktiviteler de yardımcı olabilir. Klimax anında enerjiyi çakralarınızı açmak için kullanabilirsiniz. Seks sakral çakradaki blokajlara da çok iyi geliyor. Orgazm enerjisi yaşam enerjisidir. Aslında depresyon gibi mental problemler hatta fiziksel sorunların çoğu biyoelektirik eksikliği yüzünden meydana geliyor. Biyoelektiriğinizi arttıracak ne kadar çok faaliyet yaparsanız o kadar iyi hissederseniz. Lakin bir anda değil yavaş yavaş ve sürekli olarak ve kendinizi yakmadan yapmanız gerekiyor.

aslında depresyondayken odaklanılması gereken şey öz saygıyı arttırmak. depresyondan çıkmaya çalışmak, buna niyet etmek hatta bunu farketmek bile öncelikle büyük bir adım ve güç göstergesi. bunun gibi her küçük adımını hatta düşüşlerini ve bekleyişlerini bile kutla, kendine destek çık. bu hayatta en büyük destekçin ve koruyucunun kendin olduğunu unutma, kendine hatırlat. intihar düşüncesi anlaşılabilir karanlık bir an ama bedenin her daim seni hayatta tutmaya çalışıyor, nefes alıyor ve ruhun hala seninle, benliğinin her zerresi hayatta kalmak için savaşıyor, bunu hatırlat kendine eğer intihar düşüncesi aklına gelirse. geldi mi kendine kızıp arkaya atma, neden bunu düşünüp bu yönde hissediyorum diye çözümlemeye çalış. ne kadar güçlü olduğunu, kendini hayatta tuttuğunu ve hayatın büyük bir nimet olduğunu kendine hatırlat. kendine fazla yüklenme, meditasyon ve ritüellere bir anda yüklenme. yavaş yavaş ve emin adımlarla nefes alarak ilerle. boşluk meditasyonu ve trans haline girmek bana çok yardım etmişti kafamı toplamada. bedenim ve duygularıma ve düşüncelerime dair tepkilerini anlamak için de iyi oluyor. hatha yoga ve kısa süreli olsa da dışarı çıkıp yürüyüşler yap. kulaklıkla müzik dinleme dışardayken. çevreni gözlemle, yavaşla, dünyayı dinle, izle. küçük de olsa yeni bir hobi bulmaya çalış. kendi üstüne fazla gelme, senin yerinde olucak birine yardım etmek için nasıl yaklaşırsan eğer kendine de öyle bir sabır ve anlayışla bu yolda ilerle. ilerlemediğini düşündüğün zamanlarda bile bir süre sonra geriye dönüp baktın mı aslında çok yol katettiğini farkediceksin, bunun inancı olsun daima. kendine değer ver, kendini koru, gerekirse bencilleş, huzurunu ve bireyselliğini korumak önceliğin olsun. senden başka kimse senin en büyük destekçin ve koruyucun olmıycak, bu zamana kadar hayatta kaldın ve bu bir güç göstergesi. kendi gücünü unutma. varlığının her zerresi hayatta kalıp ilerlemen için çalışıp savaşıyor. kendinde gücünü bul, her ilerlemeni kutla. bu senin hayatın. koru ve en iyi haline getirmek önceliğin olsun. ben böyle ilerledim ve hala ilerleyebiliyorum bu sayede. umarım sana bir faydası olur yazdıklarımın. kendine çok iyi bak.

aslında depresyondayken odaklanılması gereken şey öz saygıyı arttırmak. depresyondan çıkmaya çalışmak, buna niyet etmek hatta bunu farketmek bile öncelikle büyük bir adım ve güç göstergesi. bunun gibi her küçük adımını hatta düşüşlerini ve bekleyişlerini bile kutla, kendine destek çık. bu hayatta en büyük destekçin ve koruyucunun kendin olduğunu unutma, kendine hatırlat. intihar düşüncesi anlaşılabilir karanlık bir an ama bedenin her daim seni hayatta tutmaya çalışıyor, nefes alıyor ve ruhun hala seninle, benliğinin her zerresi hayatta kalmak için savaşıyor, bunu hatırlat kendine eğer intihar düşüncesi aklına gelirse. geldi mi kendine kızıp arkaya atma, neden bunu düşünüp bu yönde hissediyorum diye çözümlemeye çalış. ne kadar güçlü olduğunu, kendini hayatta tuttuğunu ve hayatın büyük bir nimet olduğunu kendine hatırlat. kendine fazla yüklenme, meditasyon ve ritüellere bir anda yüklenme. yavaş yavaş ve emin adımlarla nefes alarak ilerle. boşluk meditasyonu ve trans haline girmek bana çok yardım etmişti kafamı toplamada. bedenim ve duygularıma ve düşüncelerime dair tepkilerini anlamak için de iyi oluyor. hatha yoga ve kısa süreli olsa da dışarı çıkıp yürüyüşler yap. kulaklıkla müzik dinleme dışardayken. çevreni gözlemle, yavaşla, dünyayı dinle, izle. küçük de olsa yeni bir hobi bulmaya çalış. kendi üstüne fazla gelme, senin yerinde olucak birine yardım etmek için nasıl yaklaşırsan eğer kendine de öyle bir sabır ve anlayışla bu yolda ilerle. ilerlemediğini düşündüğün zamanlarda bile bir süre sonra geriye dönüp baktın mı aslında çok yol katettiğini farkediceksin, bunun inancı olsun daima. kendine değer ver, kendini koru, gerekirse bencilleş, huzurunu ve bireyselliğini korumak önceliğin olsun. senden başka kimse senin en büyük destekçin ve koruyucun olmıycak, bu zamana kadar hayatta kaldın ve bu bir güç göstergesi. kendi gücünü unutma. varlığının her zerresi hayatta kalıp ilerlemen için çalışıp savaşıyor. kendinde gücünü bul, her ilerlemeni kutla. bu senin hayatın. koru ve en iyi haline getirmek önceliğin olsun. ben böyle ilerledim ve hala ilerleyebiliyorum bu sayede. umarım sana bir faydası olur yazdıklarımın. kendine çok iyi bak.
Çok teşekkür ederim destekleriniz için. Minnettarım.

Böyle bir durumda sadece ruhaniyet bizim ordan çıkmamıza yardımcı olmuyor. Bizi güzel bir temele oturtan bir günlük rutine ihtiyacımız var. Tabi herkesin rutini, kendine iyi gelen ritüelleri farklıdır ama bir düzen herkese iyi gelir. Depresyon en ufak aktivitiyeyi yapmayı çok zorlaştırıyor ama bunu bir zincir gibi düşünün. Zincirden uzaklaştıkça kopuyor ve kırılıyor gibi. Günde 8 saatten fazls uyumamak, gecelerin çoğunluğunda uyuyor olmak, yeterince gıda almak, her gün evden dışarı çıkmak biraz yürümek size şu an meditasyon yapmaktan daha iyi gelebilir. Biraz toparlanınca meditasyon rutininize dönebilirsiniz. Şimdilik iyi hissetmeye çalışmaya bakın.

Çalışma olarak Hatha (Fiziksel) Yoga öneriyorum. Hem vücuttaki enerji noktalarını açar, hem de hareket etmek size iyi gelir. Seks gibi orgazm enerjisi kullanabileceğiniz aktiviteler de yardımcı olabilir. Klimax anında enerjiyi çakralarınızı açmak için kullanabilirsiniz. Seks sakral çakradaki blokajlara da çok iyi geliyor. Orgazm enerjisi yaşam enerjisidir. Aslında depresyon gibi mental problemler hatta fiziksel sorunların çoğu biyoelektirik eksikliği yüzünden meydana geliyor. Biyoelektiriğinizi arttıracak ne kadar çok faaliyet yaparsanız o kadar iyi hissederseniz. Lakin bir anda değil yavaş yavaş ve sürekli olarak ve kendinizi yakmadan yapmanız gerekiyor.
Teşekkür ederim.

Kendi depresyon sürecimi uzun uzun yazmak isterdim ama bunun yerine bu süreci atlatmamda yardımcı olan, yaptığım çalışmaları yazacağım.

Günlük tutmak, yaptığım en etkili şey buydu diyebilirim. Başkalarına anlatıp rahatlayabileceğimiz durumlar vardır, kendimize anlatmaktan başka çözemeyeceğimiz durumlar vardır. Tuttuğumuz günlüklere duygularımızı,düşüncelerimizi dürüstçe yazarsak emin olun ki o rahatlama hissini hiçbir yerde yaşayamazsınız. Günlüğüme yazdığım ilk sayfaları okuyup şu an yazdıklarımla karşılaştırınca katettiğim yolu görebiliyorum. Bu beni gerçekten mutlu edip neler atlattığımı görmemi sağlıyor. Eğer birisinin günlüğünüzü görmenizden endişe duyuyorsanız telefonunuzun notlar kısmına da tutabilirsiniz.

Hobi edinmek, bunu bana doktorum önermişti ve bu süreci atlatmamda çok büyük katkısı oldu. Benim burada edindiğim hobi Latince öğrenmek oldu. Antik Yunanca ve Sanskritçe bize doğrudan Tanrı/ça'lar tarafından verilmiş olsada benim o zamanlar bu dillere göre nispeten daha kolay ama yinede güçlü olan bir dil öğrenmeye ihtiyacım vardı. Burada yaptığım ilk şey kendime Latince'ye maruz bırakmak oldu. Post-it'lere Latince'ye çevrilebilen eşyaların Latince isimlerini yazıp, bu eşyalara yapıştırdım. Bunun amacı o eşyaları her gördüğümde Latincelerini okuyabilmek ve aklıma kazınmasını sağlamaktı. Bunun dışında internetten güvenilir Latince kaynaklardan araştırmalar yaptım ve bulduklarımı bir deftere geçirip bol bol pratik ettim. İnternetten Latince ile alakalı, neredeyse tüm içerikleri tükettim diyebilirim. Bu sürecin bana depresyonumu atlatmam dışı bir katkısıda Fransızca öğrenme sürecimi hızlandırması oldu. İleride, Fransızca üzerinden İspanyolca ve İtalyancayı ilerletmekte hedeflerim arasında. Tabii İngilizce bilmiyorsanız ilk onla başlamanızı öneririm. Günlüğünüzüde öğrendiğiniz dilde tutmanız, dil öğrenme sürecinizi hızlandıracaktır.

Duygusal bedeninizi iyileştirmek için verilen çalışmayı yapmak. Ben bu çalışma yayınlandığında sürecimi atlatmıştım ama olumlu sonuçlar alan SS kardeşlerimiz var. Çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yetkiliden yardım almak. Ben depremden sonra bu sürece girdiğimden dolayı bu süreci başa almak zorunda kalmıştım. Eğer tüm yaptıklarınıza rağmen iyi hissetmiyorsanız bir yetkiliye başvurmanızı ve gerekirse bir terapiste gitmenizi öneririm.

Son olarakta kendinizi gerçekten İYİ hissettiğiniz zaman meditasyon ve yogalarınıza başlamalısınız. Depresyon aynı zamanda B12'den ve biyoelektrik eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Bunların çözümüde ruhani ve fiziksel yogaları yapmak (Eğer B12'niz olduğundan şüpheleniyorsanız bir check-up yaptırabilirsiniz. Sonrasında doktorunuz sizi gerekli tedavilere yönlendirecektir).

Kendinize iyi bakın ve Tanrı/ça'ların her zaman yanımızda olduğunu unutmayın. Bu bir süreç ve bizler onların çocukları olarak bunu atlatabiliriz, kendinize inancınız tam olsun.

Kayre Zeus Lucifer!
Kayre Phoenix!

Yeniden esenlikler. Sanırım ben işin içinden çıkamayacağım. Düşünceler beni hergün boğuyor ve hergün farklı kabuslarla uyanıyorum. Psikiyatriste görünmem gerektiğini biliyorum ama anlatmamın başıma iş açıp açmayacağını bilemediğin pek çok şey var. Yaşadığım taciz olayları (erkeğim bu arada), ortaokulu bitirdiğim gibi sanayide iş bulmam ve şuan sigortasız çalışmam, aileme karşı tutumum ve daha bir çok şeyi anlatmam başıma iş açar mı emin değilim. Filtreleyerek anlatmam da bana yardımcı olmaz sanırım. Söylediğim yalanları baz alarak uyguladıkla tedavi farklı olur diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Psikiyatristlerin polise bildirme yetkisi var mı?

Yeniden esenlikler. Sanırım ben işin içinden çıkamayacağım. Düşünceler beni hergün boğuyor ve hergün farklı kabuslarla uyanıyorum. Psikiyatriste görünmem gerektiğini biliyorum ama anlatmamın başıma iş açıp açmayacağını bilemediğin pek çok şey var. Yaşadığım taciz olayları (erkeğim bu arada), ortaokulu bitirdiğim gibi sanayide iş bulmam ve şuan sigortasız çalışmam, aileme karşı tutumum ve daha bir çok şeyi anlatmam başıma iş açar mı emin değilim. Filtreleyerek anlatmam da bana yardımcı olmaz sanırım. Söylediğim yalanları baz alarak uyguladıkla tedavi farklı olur diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Psikiyatristlerin polise bildirme yetkisi var mı?
Ne yazacağımı bilemedim o yüzden merak ettiğiniz konuyu arattığımda ilk çıkan sonucu yazacağım.

"Psikolog ne zaman benim iznim olmadan bilgilerimi paylaşabilir?​

1. Danışanı ya da toplumu ciddi bir zarardan koruma durumunda izinsiz bilgi paylaşımında bulunabilir ( ör: Danışanın intihar planları kuruyorsa ya da başka birine zarar verme fikri var ise )

2. Psikologların süregelen ev içi şiddet, istismar ya da çocuk, engelli veya yaşlı kişileri ihmal durumlarını bildirmesi gerekmektedir. (Ancak bir yetişkin danışan çocukken istismar edildiğini söylerse psikologun bunu bildirmesi gerekmez, halen başka çocuklar istismar edilmeye devam etmediği takdirde )

3. Psikologlar mahkeme kararı geldiğinde bilgi paylaşımında bulunabilir. Yasal süreçlerin yürütülmesi sırasında bir kişinin ruh sağlığından şüphe edilmesi durumunda olabilir"

Bu tür "ekstrem" durumlar dışı anlatmazlar, anlatamazlar.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back