Pegasus666 said:
Hahamlar zaten rahip ve rahibe seviyesindedir. Teşekkürler.
Esenlikler,
Düşmanın hiyerarşik yapılanmaları ve bu hiyerarşinin bizdekine benzemesi; bu aynı sözcüğü ve hiyerarşik güç düzeyini paylaşan farklı makamların her ikisinin de birden, tanımı/sözcüğü uygun, hakkıyla ifade ettikleri anlamına gelmez.
"Tanrı" konusuna gelirsek, bu kavram, dildeki bütün bileşenlerden daha ciddi bir sözcüktür. Örneğin, iki ordu düşünün. İki ordunun da "liderleri" var, ancak sadece sözcük eksikliğinden dolayı bunlara lider deniyor.
Bu ordulardan birisinin başı askerlerine kötü davranıyor, işgâl ettiği yerlerde tecavüzler gerçekleştiriyor, haksız ölüm fermanları yazıyor.
Diğer hakiki lider ise gittiği yere adalet götürüyor, askerlerinin ve halkının sevgisini kazanmış birisi. Eğer lider kavramına bakarsak bu kişi daha çok uyuyor, ancak diğerine de, eğer daha uygun bir sözcük bulunamazsa lider demede sorun görmüyorum. Bu sözcüğün ifade etmesi gereken önemli bir anlam olsa da, "Tanrı" kadar ciddi değil. Yani bunun üzerine yanlış bir sözcük seçimi sorun oluşturmayacaktır.
Burada eğer Demonlara bile "Tanrı" denmezken, Lord Hermes böyle bir ayrıma gitmişken, gidilir de evrendeki kansızlığın başlarına "tanrı" denilirse, bu Tanrılara karşı bir hakaret olacaktır. En azından benim görüşüm bu şekildedir, ve bunu sizin şahsınıza özel belirtmesem de, genel olarak bu konuda ısrarcı olan insanların boş fanteziden öteye gittiklerini düşünmüyorum.
Boş bir fantezi oluşunun yanı sıra, aynı zamanda tehlikeli de bir fantezi. Tanrıların kendilerine uygun gördükleri şeyleri düşmanla bağdaştırmamalısınız. Bu tarz kutsal ifadeleri anlamından saptırmak ciddi bir suçtur. Tabii ki kötü niyetle yapmadığınızın farkındayım ancak daha dikkatli olun, çünkü yaptığınız şey gerçekten masumane veya iyi bir şey değil.
Burada insanlar sonradan sizden görüp "Düşman Nordikler de tanrıymış yawww. xD" derlerse, burada yayıcı olarak normalde benimle veya doğruyu bilen başka biriyle olan bireysel bir tartışmadaki hatanızdan daha büyük bir tanesini işlemiş olursunuz. Bunun farkında olun.
İyi geceler.