ZehraM.
New member
kucuklugumden hatirliyorum da, herkesin gonderildigi kuran kurslarina ben de gonderilmistim. yaklasik 6-7 yaslarimdaydim sanirim. kursta sabahtan aksama kadar surekli kuran okutulurdu. ne yazdigi hakkinda hicbir fikrim yoktu, belki iyi belki de kotuydu bilmiyordum o zamanlar. ama ufacikken bile kuran okuma olayindan etimle kemigimle nefret ederdim. beni sandalyede zorla tutarlardi, aglayarak tehditleri yuzunden okumak zorunda kalirdim. dis kapilar kapali olurdu, tirmanarak kacmaya calisirdim. ogretmenlere saldirirdim hatta. sonradan kursun yahudi bir tarikata ait oldugunu ogrendim buyudugumde. hatta muhurlemisler falan.. sadece kurandan degil ezandan da nefret ederdim. ailem beni defalarca hocalara goturmustu, hepsi benim 'cinli' oldugumu soylemisti, sacma sapan seyler yapmislardi. baska bir sey daha var. ben hayatim boyunca leydi astarteyi hep afrodit olarak tanidim. kendimi bildim bileli ona adanmis sembollere cok duskunum. deniz kabuklari, guller, onun renkleri, onun kokulari.. satanist olmadan once de afrodit olarak bilip ona kendimce ritueller yapardim, hep dua ederdim. tum bu anlattiklarim centil olmamdan mi kaynaklaniyor? ayrica iran kokenliyim, onlarin da centil oldugu biliniyordu sanirim. bir alakasi olabilir mi yoksa dini travmadan mi ibaret butun hepsi?