Aşağıdaki olumlamayı deneyebilirsiniz:
"Benim için her zaman olumlu şekillerde ... kalıcı olarak temizleniyor, açılıyor, güçleniyor ve aktifleşiyor."
Bu benim kendime göre düzenlediğim bir olumlama. Sizde yarattığı etkileri gördükten sonra düzenlemeler yapabilirsiniz. Olumlamalar, enerjinin ne yapması gerektiğine dair önemli bir aşama olduğu için sizinle uyumlu olması gerekir. Enerjinin kaynağı sizsiniz ve onun ne yapması gerektiğini siz belirlersiniz, dolayısıyla bu belirleyici olumlama sizden var olmalıdır.
"Sağlıklı, pozitif ve benim için en yararlı olacak şekilde..." kısmını uzun süreler kullandım ama ardından, kendim için daha efektif bulduğum "Benim için her zaman olumlu şekillerde..." başlangıcına geçtim. Aynı şekilde benim için bir çakra temizlenir, açılır, güçlenir ve dolayısıyla aktifleşir. Sizin için bu sıralama mantıksal olarak daha farklı olmalıysa, bunu da değiştirebilirsiniz. Mantıksal olarak zihninizle uyuşan olumlamalar, "formalite" icabı söylenen cümleleri alır ve enerjiyi yüksek seviyede programlayan birer araca dönüştürür.
Bu arada ufak bir not, çakraların hangi yönlere baktığına dikkat edin. Çakralarla çalışmadan önce çakra hizalama yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.