Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

astroloji burçların gezegenleri

Elite

Well-known member
SimyacıAbuzer07 said:
1-çizelgedeki dış halkadaki burçların gezegenlerinin bulundukları eve o gezegenin manasını veriyor diye biliyorum doğru mu?
2-mesela ruhani kareden mars yaptık diyelim mars'da diyelim 4. evde ama 10.evdede aries burcu olarak var şimdi ikisinin bulundukları konum itibariyle manaları farklı yaptığımız kare veya çalışma hangisini güçlendirecek? ikiside aynı gezegen sonuçta

Esenlikler,

1- Pek anlayamadım, örneklendirebilir misiniz?

2- Eğer "pozitif ve sağlıklı" eklemişseniz karenin, çizelgenizdeki Mars'a etkisi daha düzgün olacaktır. Mars Karesi'nin etkileyeceği evler; kendisinin içinde konumlandığı ev (verdiğiniz örnekte 4. ev) ile yönettiği burçların içinde konumlandığı evler olacaktır. Yani Akrep'i de eklerseniz 4. ve 10. evler ile Akrep'in bulunduğu evi güçlendirecektir.

İyi akşamlar.

SimyacıAbuzer07 said:
tamam ikisinide cevapladın ben anladım bide şu vardı biraz örneklendirdim uzun oldu

3-mesela 2. evimizde ne gezegen olarak güneş nede güneşin burcu aslan var şimdi biz o 2. evin maddesel getirileri güçlendirmek için ruhani güneş karesi
yaptıgımızda o karenin yaptıgımız gücü kadar 2. evimizde güneşin etkilerimi oluyor? aynısı diğerleri içinde geçerlidir mesela başka örnek kişinin ne burç olarak(başak mesela)ne de
gezegen olarak merkürü yok 12. evinde diyelim biz merkür karesini 12.ye bir şekilde afirme etmemiz gibi durumlar mümkün müdür böylece o merkürün o eve olan etkisini anlamını alırız? bu mümkünmüdür?

Esenlikler,

Hayır, Kareler doğrudan gezegenlerden enerji çekerler. Güneş'in yönettiği alanlardan birisi de zenginliktir, yani Güneş'ten gelen bu enerji üzerine para için enerji harekete geçmiş olacaktır. Tabii Kareler ayrıca sizin doğumunuzdaki Güneş açılarını da tetikleyebilirler ancak ana enerji Güneş'in o an bulunduğu konumundan gelir.

12. evinizi güçlendirmek için çalışma yapmak istiyorsanız en iyisi Ay Karesi olacaktır. Ayrıca 12. evi yöneten gezegenler de orayı güçlendirmek için çalışabilir, ancak kendi başına Merkür, 12. evde değilse ya da o evi yönettiği burçlar aracılığıyla yönetmiyorsa o zaman 12. evin yöneticisi de kullanılabilir. Örneğin 12. evinizde Terazi varsa Venüs de yine 12. evin amaçları için kullanılabilir ancak dediğim gibi, o eve en uygun olarak Ay olacaktır.

İyi geceler.

Bright Truth said:
Esenlikler,

Hayır, Kareler doğrudan gezegenlerden enerji çekerler. Güneş'in yönettiği alanlardan birisi de zenginliktir, yani Güneş'ten gelen bu enerji üzerine para için enerji harekete geçmiş olacaktır. Tabii Kareler ayrıca sizin doğumunuzdaki Güneş açılarını da tetikleyebilirler ancak ana enerji Güneş'in o an bulunduğu konumundan gelir.

12. evinizi güçlendirmek için çalışma yapmak istiyorsanız en iyisi Ay Karesi olacaktır. Ayrıca 12. evi yöneten gezegenler de orayı güçlendirmek için çalışabilir, ancak kendi başına Merkür, 12. evde değilse ya da o evi yönettiği burçlar aracılığıyla yönetmiyorsa o zaman 12. evin yöneticisi de kullanılabilir. Örneğin 12. evinizde Terazi varsa Venüs de yine 12. evin amaçları için kullanılabilir ancak dediğim gibi, o eve en uygun olarak Ay olacaktır.

İyi geceler.

Bahsetmeyi unutmuşum. 12. ev için Ay Karesi kullanmayı önerdim ancak bunu biraz açmam gerekiyor. 12. evin yönettiği şeylerden birisi psişiklik. Benim kastettiğim bu tarz bir kullanımdır. Direkt olarak 12. evinizi süblimleştirmek için kullanmanızı önermiyorum. Bunun için en azından 12. evde bir Ay ya da Yengeç yerleşiminiz olmalıdır.

SimyacıAbuzer07 said:
1-kısaca 12sinde gezegen yok diyelim burcuda psişikliğe uygun olmayan bir gezegeni temsil eden burç olsun bu kişi ay karesi ile veya ruhani uğraşlarla 12.evin psişik etkilerini güçlendirerbilir mi ayrıyeten 12. eve merkür karesi ruhani iletişim için kullanılamazmı ? (12deki merkür varsa özellikle)

2-evin özellikerlini kareyle güçlendirdiğimizde ve zayıf gezegneimizi güçlendirmek istediğimizde ne tarz afirmasyon olmalıdır?

Esenlikler,

1- Ay Karesi "psişik uğraşlar" için kullanılabilir ancak 12. eve dair bir Ay yerleşiminiz yoksa o evi süblimleştirmeniz açısından pek mümkün olacağını sanmıyorum. Burada demek istediğim evet, 12. evin "psişik" yetenekleri yönettiği doğru ve bu da yine Ay ile ilişkili, ancak 12. evin başka yönettiği şeyler de bulunmakta. Genel olarak Ay'a uyuyor ancak tümüyle denilemez. Bu yüzden genel olarak o evi süblimleştirmek istiyorsanız bana kalırsa negatif karmayı kırma çalışmaları kullanılmalıdır.

Lydia bir keresinde 6. ev yöneticisi Satürn ise şifa amaçlı onun karesi bile kullanılabilir demişti, ancak tabii ki Güneş etkisi yaratmadığını da sonradan belirtti. Yani demek istediğim evet, evlerin yöneticileri önemli ancak genel olarak gezegenlerin kendi enerjilerini de kullanabilirsiniz. Örneğin 5. ev zenginliği yönetiyor, ancak 5. evdeki Oğlak'ın yöneticisi de fakirlikle alakalı Satürn. Yani bu konuda Satürn Karesi yerine Güneş Karesi daha etkili olacaktır, sonuç olarak çizelgenizdeki 5. evi yönetmese bile direkt zenginlikle alakalı bir gök cismi. Yine de Satürn de sadece size özel olarak zenginlik için kullanılabilir ancak Güneş ve Jüpiter etkisini vereceğinden şüpheliyim.

Demek istediğim anlaşılmıştır umarım. 12. evinizi örneğin Mars yönetiyorsa, Mars Karesi'ni psişik amaçlar için kullanmak yerine Ay Karesi'ni aynı amaçla kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.

Yukarıda yazdıklarım Merkür için de geçerlidir. Evet, etkisi azımsanamayacak derecede olacaktır ancak Ay kadar değil.

2- "Pozitif, sağlıklı ve kalıcı olarak doğumsal X gezegenimin ruhumdaki yansıması güçleniyor." x10

Bu tarz bir olumlama muhtemelen işe yarayacaktır.

İyi geceler.

SimyacıAbuzer07 said:
anladım düşündüğüm gibiymiş zaten ama olumlama sayısı 9,18 8, 16 gibi sayılar daha uygun olmazmı

Esenlikler,

9 sayısı genelde azaltmaya yönelik kullanılır. 7 ile 8 de tercih edilebilir (7 karmayı ve ruhaniyeti yönetir, 8 ise arttırmayı, kalıcılığı, gücü ve ruhaniyeti) ancak 10'dan yukarı çıkıldığını görmedim. O konuda bir şey diyemem.

İyi günler.

SimyacıAbuzer07 said:
bide şimdi şöyle durumlarda olabiliyor mesela kişi gezegeni güneş ve diyelim 2. evde kişide o gezegenin bu evdeki gücünü arttırmak için güneşi nkaresini yaptı afirmesini felan ancak aynı zamanda aslan burcuda çok negatif bir evde diyelim biz güneş güçlendirdiğmizde onun burcundaki konumdaki evinide güçlendiriyoruz ya ancak burcun konumundaki negatif ve onu güçlenmesi dahada kötü olmazmı? bu yüzden benim aklıma kareden önce negatif karmayı genel bütün herşeye uyguladıktan sonra kare yapmak geliyor ya da pozitif ve sağlıklı diye afirme ettiğimiz için sadece iyi kısımları güçlendirip kötü kalanları ellemiyorda olabilir teknik olarak dimi sonuçta

Esenlikler,

Evet, "pozitif ve sağlıklı olarak" kısmı bunları engelleyecektir. Ancak Satürn'den bildiğimiz üzere bazı kişiler, çizelgelerinde hiçbir o gezegene ait kötü yerleşim olmasa bile enerjileri kontrol etmekte sorun yaşayabiliyor. Farklı negatif enerjili rünlerle çalıştım. Kendi tecrübelerimden diyebilirim ki bunlar tamamen kişisel tecrübeler. Kontrol altında tutabildiğim bazı negatif enerjiler de oldu, tutamadıklarım da oldu. Güneş muhtemelen kötü yerleşmişse bile Satürn etkisi yaratmayacaktır yine de.

Ancak evet, bahsettiğiniz gibi, en garantili yöntem öncesinde negatif karmayı kırmak olacaktır.

İyi geceler.

SimyacıAbuzer07 said:
bide bu takvimde ayın girdiği burçların manası ve gezegenlerin girdiği burçlarıun manası bir kaynakta yazıyormu mesela güneş balığa gircekmiş nasıl bir etki bırakıyor bunların tümü var mı anlamları

Esenlikler,

Bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İyi günler.

SimyacıAbuzer07 said:
biliyorum bunuda yani şimdi buradaki güneşin balıkta olmasının anlamı iki gün sonra güneş balığa girince bu sitedeki anlamları olucak üzerimizde? orada öyle doğanlar için verilmiş daha çok o yüzden dedim veya mesela bir gün güneş kovaya girmiş diyelim o gün zaralı burcu oldugu için güneşin etklilerini üzerimizdeki (doğum çizelgedki anlamı) olarak azalmamı olur o güne özel? yani

Esenlikler,

Hayır, örneğin kare yapacaksanız o amaçlara uygun yapabilirsiniz. Mesela Güneş, Boğa'dayken Güneş Karesi yaparsanız, Güneş'in finansal yanı daha çok ortaya çıkacaktır. Çünkü Boğa, direkt parayla alakalı bir burçtur ve Güneş'in parayı yöneten yanını daha ön plana çıkaracaktır. Böyle düşünebilirsiniz.

İyi günler.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back