Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Anksiyete depresyon

Aydinlikyol

Active member
Herkese Esenlikler, Arkadaşlar geçmişte bazı bilmediğim konular hakkında yanlış yorumlar yaptım, psikoloji psikiyatri hakkında bu konular hakkında bilgilerim internetten yutup videolarından, aynı sıkıntı bendede var anksiyete depresyon, 2 , 3 haftadır kendimde değilim, bu sıkıntılar iyice artınca bir psikiyatriste gittim bana lustral ve tranko buskas verdi, bu anksiyete benim meditasyonlarımı engelliyor, çalışmalarımı engelliyor insan çare arıyor, demekki bu zamana kadar bi korkularımı açık alan korkusu kalabalık yükseklik vs korkularımı bastırmışım, şimdi bu korkularım ortaya çıktı psiyatrist bu ilaçları bana yazdı sizce ne yapmalıyım, hepinize Esenlikler dilerim

Geçmiş olsun Aydınlıkyol Bey,

İlaçlar, doğru doz ve zamanla fayda sağlayabilir; ancak herkeste aynı etkiyi göstermez ve yan etkileri vardır. Bu yüzden ilacı kullanıp kullanmama konusunda kararsızlık yaşamanız çok doğal. Size "kullanın" ya da "kullanmayın" demem doğru olmaz; fakat ilacın sizdeki etkilerini dikkatle gözlemleyip, herhangi bir rahatsızlık durumunda mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.

Yüksek Rahibe Lydia'nın Duygusal Bedeni İyileştirme çalışması, meditasyonlar ve Tanrı-Tanrıça ritüelleriyle bu süreci desteklemek size iyi gelecektir.

Kararsız kaldım kulanıp kullanmama konusunda, aşırı bir korku endişe oluşuyor bende bir hastaneye gitmek, onun için yanıma bir yakınımı alıp gittim
Hastaneye bir yakınınızla gitmiş olmanız, size iyi gelmiş olmalı. Zor duyguları içinize atmayın; paylaşmak iyileştirir. Güvendiğiniz biriyle konuşmak, size iyi gelecektir.

Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun Aydınlıkyol Bey,

İlaçlar, doğru doz ve zamanla fayda sağlayabilir; ancak herkeste aynı etkiyi göstermez ve yan etkileri vardır. Bu yüzden ilacı kullanıp kullanmama konusunda kararsızlık yaşamanız çok doğal. Size "kullanın" ya da "kullanmayın" demem doğru olmaz; fakat ilacın sizdeki etkilerini dikkatle gözlemleyip, herhangi bir rahatsızlık durumunda mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.

Yüksek Rahibe Lydia'nın Duygusal Bedeni İyileştirme çalışması, meditasyonlar ve Tanrı-Tanrıça ritüelleriyle bu süreci desteklemek size iyi gelecektir.

Hastaneye bir yakınınızla gitmiş olmanız, size iyi gelmiş olmalı. Zor duyguları içinize atmayın; paylaşmak iyileştirir. Güvendiğiniz biriyle konuşmak, size iyi gelecektir.

Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ilginiz için, 2 aydır maddi ve manevi yıprandım, ondan olsa gerek şunu da düşünüyorum bu ilaçları kullanırken ruhuma bir zarar gelirmi ? bundan endişeleniyorum

Teşekkür ederim ilginiz için, 2 aydır maddi ve manevi yıprandım, ondan olsa gerek şunu da düşünüyorum bu ilaçları kullanırken ruhuma bir zarar gelirmi ? bundan endişeleniyorum
Ortaokuldan itibaren uzun bir süre saçkırandan ötürü antidepresan kullandım. Birçok ay yarı uyanık yarı uykulu gezdim ve kaslarım aktivitesizlikten artık uyuştu. Keza aklım da öyledir.

İlaçlarınız sizde yan etki gösterir mi bilmem ama eğer gösterirse bir gün bırakmayı düşünecek misiniz, bir düşünün. Ve sadece ilaca gerçekten bağımlı kalmayın. Bunları doktorunuz size söylemeyebilir ve sizin için muhakkak doğru olandır demiyorum fakat doktorunuz bunları söylerse lütfen ciddiye alın. Her şey beden ve ruh sağlığı için. Geçmiş olsun.

Abi, bu ilaçlar genelde son çare olarak kullanılır. Bazı insanlar, depresyon ilaçlarını kullanmadığı takdirde kendine ve çevresine zarar verebilir ya da sürekli karamsar düşünceler içinde olur. Depresyon ilaçları, beyindeki serotonin, dopamin gibi kimyasal maddelerin dengesini düzenler ve genellikle birkaç hafta içinde etkisini göstermeye başlar.

Ancak bana kalırsa, bunun yerine insanın kendisini mutlu edebileceği şeyler yapması daha sağlıklı olabilir. Türkiye'de bence toplumun yarısından fazlası bu ilaçları gereksiz yere kullanıyor. En ufak bir sıkıntı, stres ya da moral bozukluğunda hemen bu ilaçlara başvurulmamalı. ruha zarar vermez ilaçlar sinir hücrelerini etkinleştirip ruh halini dengelemeye çalışıyor.

Geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Sorunuza doğru bir şekilde cevap verebilmek için tekrar siteye göz attım. Açıkçası sitede bu tür ilaçların ruha doğrudan zarar verdiğine dair net bir bilgiye rastlamadım. Ancak, bu tür ilaçları ruhsal gelişimi engeller.
Şu an bu ilaçlara ihtiyacınız varsa, en doğru şey onları kullanmaktır. Fakat bu süreçte, hem ruhsal hem de psikolojik olarak kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. İleride, doktorunuzun rehberliğinde, ilacın dozunu yavaşça azaltabileceğiniz bir noktaya gelmeye çalışın. Bunun için acele etmenize gerek yok; her şey zamanla ve sabırla olmalı.Birden bire ilacı bırakmak kesinlikle zararlıdır — özellikle de antidepresanlar veya anksiyolitikler gibi sinir sistemi üzerinde etkili ilaçlar söz konusuysa.

Yine de İlacı kullansanız bile, asıl odağınız meditasyon, terapi ve ruhsal rehabilitasyon olmalı.

İlaçların yan etkilerine bakın. Örneğin ünlü bir ilaç olan *** yaygın yan etkisi depresyondur. ****, ****ın daha hafif bir alternatifidir. Kullanıp kullanmamak sizin bileceğiniz iş.

Ruhani olarak aşmaya çalışın. Şu an bu durumunuz engel olduğunu belirtmişsiniz fakat bu aslında yürümeniz gereken yolu gösteriyor. Ünlü bazı insanların bu durumlar hakkında yorumlarını okuyun.(Jung vs.). İçinde bulunduğunuz durumları anlamanıza yardımcı olabilir.

Terapi de iyi gelebilir. İyi bir terapiste muayene olun.

Bastırılmış duygular çalışması gibi çalışmalar da büyük fayda sağlayabilir. Kendizi ne olursa olsun bastırmayın. Gerekirse Yüksek Rahibe Lydia'nın belirttiği gibi günlük tutun ama bastırmayın. Bastırdığın her şey daha kötü infilak edecektir.

[Moderatör Notu: İlaç isimlerini paylaşmayın.]

Değerli arkadaşlar bu gün hep araştırdım, yarım tablet içtim dahada içmeyecem gerçekten insanın duygularını mafvediyor, çok acaip oldum nefret ettim bidahada içmem, B12 düşük olsa gerek eczaneden b12 aldım birde D vitamini eksikliğimde olabilir, çünkü grib olmuştum doktor bana antibiyotik verdi, onun üzerine dişimi çektirdim gene antibiyotik verdi doktor, antibiyotiğinde depresyona kabızlığa yol açtığı biliniyor, hayatımız olumsuz koşullar, güneş göremedik d vitamini alamadık vitamin kullanacam antidepresan duyguları öldürüyor, bu gün bunu resmen yaşadım, şimdi yarım kırıp içtiğim halde, beni mavfetti şimdi bu yarım tabletin zararını nasıl yok edebilirim, onu düşünüyorum serhoş etti beni bünyem alışkın değil, alkol içmiş gibi oldum, insanı düşünemez ediyor, sürekli içenler ne ne yapıyor acaba ben yanlış yaptım hiç ağzıma sürmeyecektim sizce bu yarım tabletin bir zararı olurmu bana ? Esenlikler

Arkadaşlar bana bir yol gösterin yardımcı olun, bana anlayabileceğim basit bir program tavsiye edin, güneş karesi yapacak seviyede değilim, beni yolda sabit tutacak severek yapabileceğim bir program olsa, rutin olarak kendimi alıştırsam çünkü bazen kendimi çok zorluyorum buda beni yoruyor, Esenlikler

...yanlış yaptım hiç ağzıma sürmeyecektim sizce bu yarım tabletin bir zararı olurmu bana ? Esenlikler
Geçmiş olsun Aydınlıkyol Bey. Yarım tablet bile bazı kişilerde yoğun etkiler yaratabiliyor, bu çok nadir değil. Ama merak etmeyin, vücudun bu etkiyi genellikle 1-2 gün içinde atlatır. Kalıcı bir zarar vermez.
Arkadaşlar bana bir yol gösterin yardımcı olun, bana anlayabileceğim basit bir program tavsiye edin, güneş karesi yapacak seviyede değilim, beni yolda sabit tutacak severek yapabileceğim bir program olsa, rutin olarak kendimi alıştırsam çünkü bazen kendimi çok zorluyorum buda beni yoruyor, Esenlikler
Bir üyenin hazırladığı program gerçekten çok güzel ve düzenli. Oldukça faydalı buldum. Ben de bu programa kendi ihtiyacıma göre birkaç ek çalışma ekliyorum.
Kendinizi fazla zorlamadan, küçük adımlarla ilerlemeniz en iyisi olur.
Esenlikler dilerim ve tekrardan geçmiş olsun.

Geçmiş olsun Aydınlıkyol Bey. Yarım tablet bile bazı kişilerde yoğun etkiler yaratabiliyor, bu çok nadir değil. Ama merak etmeyin, vücudun bu etkiyi genellikle 1-2 gün içinde atlatır. Kalıcı bir zarar vermez.

Bir üyenin hazırladığı program gerçekten çok güzel ve düzenli. Oldukça faydalı buldum. Ben de bu programa kendi ihtiyacıma göre birkaç ek çalışma ekliyorum.
Kendinizi fazla zorlamadan, küçük adımlarla ilerlemeniz en iyisi olur.
Esenlikler dilerim ve tekrardan geçmiş olsun.

Sağolun

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back