Öncelikle buradaki en temel soruya yanıt vereyim, adanmamış olsanız dahi yardım isteyebilirsiniz ve net bir şekilde yardım da alabilirsiniz. Bu bazılarımıza yaşanabilir ya da yaşanmayabilir. Ne için yardım istediğinize göre değişebilir veya ne niyetle yardım istediğinize bağlı da olabilir. Yardım DAİMA isteyebilirsiniz ama buna karşılık geleceğinin GARANTİSİ yoktur.
Bunu çok iyi anlamanız gerekir. Yardım bazen çok net gelir, resmen hayatınızın senaryosu değişir; bazen o kadar net olmaz, lâkin zamanla hissedersiniz. Bazı durumlarda da yardım hiç "gelmeyebilir", bu da çok basit bir mantık kurmak gerekirse, algılarınızda bir yanlışlık olduğu anlamına gelebilir. Mesela Tanrılara dua edip "bana para ver, bana para ver" diye bir istekte bulunur ya da böyle bir yardım isterseniz; ya dünyanın böyle işlediğini göstermek için hiçbir şey almazsınız ve işleyişi öğrenirsiniz ya da nasıl paraya ulaşacağınıza dair kılavuzluk alırsınız.
Mesela gerçekten de Tanrılara dua edip, varlıklı biri olmak istediğinizi ve sizi bu konuda yönlendirmelerini/eğitmelerini rica edebilirsiniz. Ardından, adım adım yükselirsiniz zira hayat böyle işler. Bir şeye sahipseniz, basitçe o şeye sahipsinizdir zira bu tezahür etmiştir ve o şeyin sahipliğine layıksınızdır. Bir şeye sahip değilseniz, o zaman sahip değilsinizdir ve sahip değilseniz de, sahip olacak seviyeye yükselmeniz gerekir. O seviyede değilken sahip olmaya çalışırsanız, piyangoyu kazanıp bir yılda parayı sıfırlayan belediye işçisi olarak gazeteye falan çıkarsınız.
Konudaki mesajlara bakınca size karşı biraz sıkı bir tutum gösterildiğini fark edeceksiniz, şu anda duygusal olarak zayıf gözüküyorsunuz ve bu sizi hırpalayabilir. "Yardım isterken neden bana böyle çıkışılıyor?" diye düşünebilirsiniz. Buradaki problemi, direkt kendi mesajınızdan aynen alıntılıyorum:
Eğer şu anki mücadelemde onlardan yardım alabilirsem zaten sonucunda sahip olacağım imkânlarla ben adanmaya razıyım.
Burada adanmayı, niyetiniz öyle olsun ya da olmasın, Tanrılardan yardım alma karşılığında yapacağınız bir eylem olarak, bir pazarlık malzemesi hâline getiriyorsunuz. Tanrılar size yardım etmezse ya da ettikleri yardım sizin istediğiniz gibi olmazsa, ne olacak yani, adanmayacak mısınız? Burada kafanızı toplamanız ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini düşünmeniz gerekiyor.
Adanma ritüeli çok kutsal bir şeydir, resmen Tanrıların Ailesine katılırsınız. Bazılarımız bunu hemen yapabilir, bazılarımız sırf daha fazla enerji hissetmek için çakralarını biraz açarak öyle gerçekleştirebilir ya da insan emin olana kadar beklemek isteyebilir. Bu çok ama çok kişisel bir şeydir ve kalbinizden nasıl geçiyorsa, öyle yapılmalıdır. Eğer ortam uygun değilse ya o ortamı yaratın ya da koşulların gerektirdiklerini yapın. Koşullar zor olabilir ve ne yapmanız gerektiği size kalmıştır. Acele ederek, çok temkinli olarak ve zamanı iyi ayarlayarak adanabilirsiniz. Bu belki sizi strese sokabilir ve ritüelin keyfini çıkarmanıza engel olabilir veya tam aksine, sonunda resmen aramıza katıldığınız için çok sevinçli olabilirsiniz.
Belirttiğim gibi, bu kişiseldir ve kalbinizden geçeni uygulamak zorundasınız. Tanrılardan yardım isteyin ama bunu, adanma ritüeli yapmak karşılığında olacakmış gibi bir çeşit anlaşmaya çevirmeyin. Böyle "anlaşmalar" elbette yapılabilir ama böyle bir durumda yapılamaz, o anlaşmalarda sizin vereceğiniz genellikle güzel bir şiir, belki çizeceğiniz bir resim, o Tanrının ritüelini belli bir sayıda yapmak veya başka çabalarla onları takdir etmek gibi şeyler olur. Bunu çok ama çok iyi anlamanız lazım, bunu halletmezseniz ileride problem yaratır.
Daha adanmadığım dönemlerde Tanrıların bana ettiği yardımları hatırlayabiliyorum, dilerim siz de kalbinize iyi gelecek ne varsa onları yaşarsınız ve tüm bu problemlerin üstüne büyüyerek, onların aslında ne kadar da çözmesi kolay şeyler olduğunu görürsünüz. Sarsılmaz bir odakla yolu yürüyün, henüz o "yolda" değilmiş gibi hissetseniz de.